Frukter som återupplivar ditt ansikte

Mango är rika på vitamin A och ger därför ditt ansikte vitalitet, elasticitet och färre rynkor.
Frukter som återupplivar ditt ansikte

Senaste uppdateringen: 20 januari, 2019

Att försöka återuppliva sitt ansikte är en vanlig vardagskamp eftersom ansiktet och kroppen tappar sin toning med tiden. För att hjälpa din hud att se och kännas ung bör du ha några hudvårdsdetaljer i åtanke.

Det är inte bara tidens tand som får ansiktet att åldras, utan även saker som dålig hygien, överdriven användning av kosmetika, bruk av produkter som inte är rekommenderade (som kan få ansiktet att lida och åldras), närvaron av fina linjer, alla typer av hudfläckar och öppna porer – och dessa är bara några av faktorerna som påverkar ditt ansiktes utseende.

Av denna anledning är det fundamentalt att ta bra hand om ditt ansikte och din hud, för det är den framsida vi visar upp mot världen. I följande artikel kommer du få reda på några av de bästa naturliga produkterna för att återuppliva ditt ansikte.

Frukter som hjälper till att återuppliva ditt ansikte

Frukter innehåller stora mängder vitaminer, antioxidanter och mineraler som inte bara tillhandahåller grundläggande näringsämnen till kroppen när de konsumeras, utan även ger stora fördelar till huden när de används som masker. Låt oss ta en titt på de bästa för detta syfte.

Bananer eller kokbananer

Banan för ansiktet

Båda är rika på kalium och magnesium och tillhandahåller även många vitaminer som är viktiga för hälsosam utveckling av kroppen. Dessa livsmedel är väldigt fördelaktiga för personer som utövar sporter, eftersom du när du är fysiskt eller mentalt trött kan dra nytta av bananens naturligt stärkande och återhämtande egenskaper.

Angående konsumtionen av bananer för att återuppliva huden bör du tänka på att de största bidragande faktorerna är de stora mängderna vitaminer, som vitamin A, B och E, eftersom de alla fungerar som antioxidanter för kroppen.

Citroner

Citroner hjälper till med återställningsprocessen för huden eftersom de innehåller stora mängder vitamin C, plus att de finns tillgängliga året om på nästan alla platser i världen. Detta tillsammans med deras mångsidighet gör dem till en favoritbehandling.

Citroner tillhandahåller inte bara vitamin C, utan kan även appliceras direkt på huden för att hjälpa till att eliminera pormaskar, finnar och annat som kan orsaka fet hud. Denna kraftfulla citrusfrukt kan ge dig väldigt positiva resultat.

Det rekommenderas att du undviker solen under och efter behandlingen eftersom solens UV-strålar kan orsaka fläckar. Vidare bör du inte applicera för mycket.

Apelsiner

Apelsiner innehåller C-vitamin

Apelsiner är en av de citrusfrukter som tillhandahåller mest vitamin C till kroppen; de håller våra kroppar hälsosamma och vår hud len, samtidigt som de även ger oss grundläggande antioxidanter som gör huden ren och ungdomlig.

Apelsiner har blivit en av de mest använda skönhetsprodukterna för återupplivning av ansiktet på senare år, detta eftersom de är kända för sitt kollagen som håller huden ung. Det har även gjort dem viktiga i kosmetika för att få jämna resultat.

Papaya

Papaya är en frukt med mer antioxidanter än de flesta andra; dess konsumtion är till stor hjälp när vi vill förbättra matsmältningen och på så sätt eliminera substanser som vi inte behöver.

Det papaya har att bidra med är en substans vid namn papain. Denna substans tar bort orenheter och döda celler från kroppen, och regenererar även skadade celler om den appliceras på huden.

Mango

Mango

Denna frukt är en av de bästa eftersom den tillhandahåller enorma mängder vitamin A, som agerar direkt på huden genom att hjälpa den återfå sin elasticitet och ta bort rynkor. Den är med andra ord mycket bra för din hälsa och för de som vill gå tillbaka några år i sitt utseende.

Glöm inte!

För att bibehålla hälsosam hud är det nödvändigt att konsumera goda mängder vatten, eftersom detta ger huden fukt och tar bort orenheter. På samma sätt är det viktigt att detta ackompanjeras av en bra diet såväl som användning av solkräm för att skydda och förbättra ansiktets utseende.

Alla skönhetsrutiner kräver dedikation för att uppnå bra resultat; det måste vara en repetitiv och konstant process utan ursäkter, eftersom du annars inte kommer att se resultat.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Milind, P., & Gurditta. (2011). Basketful benefits of papaya. International Research Journal of Pharmacy.
  • Kumar, K. P. S., Debjit Bhowmik, M. Umadevi, & S. Duraivel. (2012). Traditional and Medicinal Uses of Banana. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
  • Ribeiro, S. M. R., & Schieber, A. (2010). Bioactive compounds in mango (Mangifera indica L.). In Bioactive Foods in Promoting Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374628-3.00034-7

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.