Föryngrande japansk ansiktsmask

Ris är en perfekt bundsförvant för huden. Själva grynet kan användas som en skrubb för att exfoliera och ta bort döda hudceller, medan risvatten återfuktar, regenererar och gör huden fastare.
Föryngrande japansk ansiktsmask

Senaste uppdateringen: 07 december, 2018

Har du någonsin undrat över huruvida du kan föryngra ditt ansikte? Det finns självklart inga mirakel, men vad kan vi göra för att få vårt ansikte ljusare, ge det mer ton och mer elasticitet? En effektiv och enkel behandling är att göra en sådan här “japansk” ansiktsmask. Vill du vet vad det är för något?

Fördelarna med ris för att föryngra ansiktet

föryngra ansiktet med japansk ansiktsmask

Vi vet alla hur mycket vi regelbundet spenderar på kosmetika, krämer och behandlingar. Utan tvekan för mycket. Det intressanta med alla dessa skönhetsprodukter är att de använder naturliga ingredienser som finns tillgängliga för oss alla. Dessa används och syntetiseras dock i de krämer som finns i butikerna. Vanligtvis provar vi bara ett fåtal av dessa krämer under våra liv beroende på vår ålder och våra behov.

I vår hälsoblogg har vi ofta nämnt de fantastiska fördelarna med avokado, vindruvor och aloe vera för vår skönhet. Idag vill vi dock presentera något som är så enkelt att du troligen aldrig ens tänkt på det: ris.

En japansk ansiktsmask

En kur av japansk härkomst? Ja, det är det. Det är en väldigt traditionell feminin huskur i östvärlden. Låt oss förklara dess fördelar.

 • Ris är en bra tonic för huden. Det innehåller en ingrediens vid namn inositol som är fantastisk för att hjälpa till att sakta ner åldrandet genom att främja blodcirkulationen, och gagnar vår huds generella hälsa.
 • Rikt på vitamin B. Du vet redan de många fördelarna med vitamin B när det kommer till hud, hår och naglar. Den stimulerar hudregenerering, bidrar till att göra huden mjuk och stärker huden mot externa påfrestningar.
 • Återfuktar, regenererar och gör huden fast. Dessa egenskaper kommer huvudsakligen från risvatten – en väldigt traditionell kur för japanska kvinnor.
 • Anti-rynkeffekt. Som vi redan poängterat ligger hemligheten till risets föryngrande effekt på huden i komponenten inositol. Denna motverkar rynkor och stimulerar cirkulationen i ansiktshuden, som alltid är väldigt känslig.
 • En utmärkt skrubb. Det är förvånande, men bland egenskaperna måste vi även lägga till fytinsyra. Och vad gör detta ämne? Det tar bort döda hudceller och hjälper sakta men säkert till att föryngra ansiktet.
 • Tar bort aknemärken. Återigen är det risvatten som hjälper till att rensa vår hud på främmande element. Det rensar, tonar och minskar hudmärken i ansiktet som huvudsakligen orsakats av akne. Det är bäst att genomföra behandlingen minst två gånger i veckan.

Föryngrande “japansk” ansiktsmask

Fytinsyra tar bort döda hudceller

Nu vet du att vår ansiktsmask med japanska anor har ris som bas. Den är rik på vitaminer och föryngrande egenskaper, och det är väl värt att applicera denna behandling minst två gånger per vecka. Om du önskar kan du komplettera masken med dina vanliga krämer. Det är ett enkelt och billigt sätt att dra nytta av fördelarna. Du kan vara säker på att resultaten kommer vara goda.

1. Vad behöver jag för att göra min mask?

En föryngrande japansk ansiktsmask kräver följande ingredienser:

 • Tre matskedar ekologiskt råris. Du kan hitta detta i hälsokostbutiker eller välsorterade matbutiker, men se till att det är ekologiskt och fritt från bekämpningsmedel och kemikalier – du vill få en så naturlig mask som möjligt.
 • En och en halv matsked destillerat vatten.
 • Två matskedar avokado.
 • En halv tesked honung.
Gör masken två gånger i veckan

2. Hur bereder jag min föryngrande ansiktsmask?

 • Det är väldigt enkelt, som du säkert misstänkte. Det första du gör är att koka riset. Du använder väldigt lite ris, och detta för att säkerställa att masken är färsk varje gång, eftersom det är ett krav om du ska få alla fördelar. Koka riset tills det är klart och sila sedan vattnet från riset. Spara både vatten och ris.
 • Vad vi ska göra nu är att lägga riset i en annan behållare, för att sedan lägga till avokadon och honungen. Använd en sked för att blanda och skapa en fin, jämn smet. När den är klar applicerar du på din hud.
 • Låt masken sitta i minst 15 till 20 minuter. Efteråt använder du en bomullstuss för att ta bort den, och tvättar ansiktet med risvattnet du sparade tidigare. På så sätt kommer du exfoliera och behandla små märken och orenheter.
 • Som du kan se är denna mask av japanskt ursprung väldigt grundlig, enkel och billig. Den tillåter dig att dra nytta från både riset och risvattnet. Om du bereder denna behandling två gånger per vecka kommer du föryngra ditt ansikte varje dag. Prova!

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.