Forma midjan naturligt med dessa 4 metoder

För att få en avundsvärd midja behöver du inte gå till gymmet; du kan träna hemma. Kom ihåg att konsekvens är nyckeln till framgång.
Forma midjan naturligt med dessa 4 metoder

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Många kvinnor eftersträvar den berömda timglasformen, och att dessa kurvor ska matcha höfter och byst. I denna artikel kommer vi att visa dig hur du kan forma midjan på nolltid.

Feminin midja, maskulin midja

Som vi talat om tidigare finns det fysiska skillnader på detta område beroende på om du är en man eller kvinna. Det betyder inte att båda könen inte vill ha en attraktiv midja på sina egna sätt. Det är en av de delar av kroppen där fettet tenderar att ackumuleras om du inte tränar, spenderar hela dagen sittandes eller om du äter för mycket.

Det är inte lätt att få ett attraktiv midja eller, som man kallar den, “välformad”. Om magen är fet och slapp kommer den aldrig att se välformad ut. För att nå framgång måste du utveckla en integrerad plan för att forma midjan, men du måste också betona bålen och höfterna. På så sätt kommer du att uppnå en harmonisk och estetisk balans.

Tänk på kost, träning, massage och yoga om du vill forma midjan

Om du har ansamlat fett på magen och omgivande områden har du vad som informellt kallas kärlekshandtag eller bildäck. Men oroa dig inte eftersom följande fyra aspekter kommer att hjälpa dig att forma midjan som du vill ha den:

Kost

Detta är grunden för alla hälsomål. Om du upprätthåller en balanserad kost kommer magen inte puta ut och ansamla fett. En av de bästa sakerna du kan göra är att börja dricka färsk frukt- och grönsaksjuice (färskpressad hemma, inte köpt i affären). Det viktigaste är att äta hälsosamt och eliminera alla livsmedel som orsakar viktökning, som:

 • Vitt mjöl
 • Socker
 • Stekt mat
 • Mejeriprodukter
 • Korv
 • Bakverk
 • Bröd

Vad finns kvar att äta? Massor! Du kan tillaga miljontals rätter med följande ingredienser:

 • Frukter
 • Grönsaker
 • Baljväxter
 • Torkad frukt
 • Oraffinerat mjöl och socker
 • Magert kött

Glöm inte vatten: helst 2 liter per dag.

Massage

Vissa typer av massage är bra för att forma midjan, som mesoterapi och lymfdränage. Du behöver inte genomgå en estetisk massage eller bantningsmassage; en vanlig massagesession kan hjälpa dig. Hur då? Eftersom den låter dig slappna av och minska din stress, ångest, oro mm. Om du är lugnare äter du mindre och fett ansamlas inte på magen. Dessutom mår du bättre, blir mer utvilad och kan ta på dig fler uppgifter.

Massage gör dig lugn


Yoga

Många underskattar kraften i denna tusenåriga teknik eftersom de tycker att det är för seniorer. Inget kunde vara längre från sanningen. Yoga tränar muskler och ben i hela kroppen, hjälper dig att bränna fett, tona och stärka muskulaturen samtidigt som det gör dig flexiblare och ger bättre balans. Liksom i fallet med massage slappnar kroppen av och du minskar din stress – en av de främsta orsakerna till överätande och viktökning. Så tveka inte att anmäla dig till ett yogapass! Gå dit två gånger i veckan och du kommer att se skillnaden på nolltid.

Träning

Fysisk träning måste ingå i ditt schema om du vill få en smal midja. Kom ihåg att magövningar bidrar till att forma midjan och göra den mer tonad. Det är viktigt att vara konsekvent, tålmodig och hängiven i träningen även om det inte är din favoritsysselsättning. Många avskräcks om de inte ser resultat första veckan. Men för att få verkliga och varaktiga resultat måste du upprätthålla en träningsrutin i minst tre månader. Gå dock inte ut och spring som en maratonlöpare eller träna på gymmet sju dagar i veckan efter att du har läst klart den här artikeln. Du måste börja gradvis och anpassa dig efter din nuvarande form.

Träna efter förmåga


Övningar som hjälper dig att forma midjan

Som du redan vet är fysisk aktivitet inte bara en av grundstenarna för att forma midjan, utan är också avgörande för att må bra. Du behöver inte gå till ett gym om du inte vill. Du kan träna hemma. Huvudsaken är att du är konsekvent.

Du behöver inte gå på gym för att träna


Övning 1

Stå upp, sära något på dina fötter och håll ryggen rak. Lyft armarna och knäpp händerna över ditt huvud. Andas så djupt som möjligt. Luta överkroppen åt höger så långt du kan. Vrid din kropp så att du riktar blicken mot golvet utan att kröka ryggen. Sänk dina armar för att röra golvet (om du inte kan detta i nuläget kommer det med övning, så oroa dig inte). Vrid dig mot din vänstra sida. Tanken är att göra en full cirkel som slutar i utgångsläget. Upprepa med den andra sidan. Repetera fem gånger totalt.

Övning 2

Stå med ryggen rak och armarna uppsträckta. Sträck ut ena armen snett uppåt mot taket för att sträcka hela sidan av kroppen. Gör det långsamt för att undvika skador. Växla arm och upprepa. Repetera 10 gånger.

Övning 3

Stå upp, sära en aning på benen, böj knäna något och placera händerna på höfterna. Vrid dig till höger tills du kan se din häl. Återgå till utgångsläget och vrid till den andra sidan tills du kan se din vänstra häl. Gör 20 vridningar per sida. Variera övningen genom att hålla armarna utsträckta parallellt med golvet, placera händerna på baksidan av huvudet eller använda hantlar (alternativt flaskor fyllda med vatten, sand eller jord).


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.