Fördelarna med att äta granatäpplen

Granatäpplen är rika på antioxidanter och rekommenderas därför för att förbättra den allmänna hälsan, både internt och externt.

Granatäpplen har ett hårt skal men en saftig och köttig massa, och med tanke på hur mycket antioxidanter de har är de ett väldigt hälsosamt mellanmål.

Juicen kan köpas under hela året och innehåller mycket näringsämnen som har en gynnsam effekt på hjärtat samt motverkar åldrande och i vissa fall även cancer.

Granatäpplets näringsegenskaper

Granatäpplen har inget mättat fett eller kolesterol och är rika på vitamin C och K samt kostfiber, vilket gynnar matsmältningssystemet. Det bör dock noteras att de innehåller fruktos, 53 gram kolhydrater per portion samt 234 kalorier.

Fördelar för hjärtat

Tack vare den unika kombinationen av polyfenoler kan frukten sänka det dåliga kolesterolet i blodet, som förstås gynnar hjärtat.

Motverkar artrit

Granatäpple kan motverka uppkomsten av artrit eftersom den motverkar de enzymer som bryter ner brosk.

Fördelar för huden

Den skyddar kroppen från de skadliga effekterna från ultraviolett ljus och kan främja hudens regenerering.

Motverkar cancer

Genom att dagligen dricka granatäppeljuice kan du motverka utvecklingen av prostatacancer, och frukten har även antiinflammatoriska egenskaper som härstammar från dess höga antioxidantinnehåll.

Flera studier har visat att frukten är fördelaktig för att behandla bröstcancer, hudcancer, prostatacancer och lungcancer eftersom den minskar tillväxten av cancerceller. Det finns också klara bevis för att den motverkar tumörer på huden.

Andra fördelar

Genom att äta granatäpple kan du även minska risken för att drabbas av sjukdomar som diabetes, Alzheimers sjukdom och plack.

Bilder: Keith Williamson

Spara

MER FÖR DIG