Fettförbrännande kryddor som du antagligen redan har

maj 15, 2019
Det finns kryddor som har avgiftande och anti-inflammatoriska egenskaper som kan hjälpa dig att bränna fett.

Fettförbrännande kryddor hjälper dig att bibehålla din idealvikt genom att förbättra din metaboliska aktivitet, kontrollera din hunger och reducera ackumulerat fett. Kryddor är inte bara rika på näringsämnen, utan är också både säkra och hälsosamma.

Många av dem är kända för sina aromatiska egenskaper, men kryddor innehåller också antioxidanter, eteriska oljor och andra komponenter som hjälper dig med att gå ner i vikt. Det är inte någon mirakelmedicin, men om du använder dem i den dagliga kosten så kommer de bli väldigt fördelaktiga för din hälsa och din vikt.

Den mest intressanta delen är att de enkelt går att inkluderas i din kost. Låt oss ta en titt på 8 fettförbrännande kryddor.

Fettförbrännande kryddor som du redan har i ditt kök

Kanel

Kanel på skärbräda.

Kanel är en av våra främsta fettförbrännande kryddor. Den har använts mot metaboliska problem sedan antikens dagar. Nutida studier har också visat att dess aktiva ingredienser hjälper med att reglera glukos i blodet.

Vi bör också nämna att kanel gör att man känner sig mätt längre, speciellt om man lider av ätstörningar. Den har en smak som går bra att blanda med avkok, vegetabilisk mjölk och efterrätter.

Fettförbrännande kryddor: gurkmeja

Gurkmeja innehåller många näringsämnen och har medicinska egenskaper som har använts av många kulturer sedan antikens dagar. Nuförtiden används den i många kök och är ofta en viktig ingrediens i dieter för viktminskning.

Dess främsta fördelar kommer från curcumin, som är en antioxidant som minskar fettvävnad. Denna substans gör att man bränner fett och förhindrar övervikt.

Cayennepeppar

Malen cayennepeppar.

Bland vår lista på fettförbrännande kryddor så har vi också cayennepeppar. Cayennepeppar innehåller kapsaicin, som ger upphov till en värmeeffekt som gör att man bränner mer energi.

Det är också en krydda som gör att du känner dig mätt, så att du inte känner att du behöver inta fler kalorier. Denna krydda bör dock användas med måtta, för om man tar för mycket så kan den irritera magen.

Fettförbrännande kryddor: ginseng

Ginseng i kosten har många fördelar för ens metabolism. Ginseng har välkända effekter och är bra för de personer som försöker gå ner i vikt.

Dessa aktiva ingredienser förbättrar insulinupptaget och hjälper med att reglera glukosnivåerna i blodet. Den minskar även matångest och ökar metabolismen.

Svartpeppar

Svartpeppar på fat.

Svartpeppar är en fettförbrännande krydda som man kan äta regelbundet. Den är vanlig inom matlagningen, men den har också ett högt näringsvärde, vilket gör att man bör äta den regelbundet.

Dess främsta aktiva ingrediens piperin gör inte bara maten god, utan blockerar även skapandet av nya fettceller. Om du använder detta ämne tillsammans med kapsaicin så kan du bränna riktigt många kalorier.

Rosmarin

Rosmarin är en annan ingrediens som kan användas i många recept eftersom den ger maten en god smak. Det är en väldigt antioxidativ och antiinflammatorisk krydda som motverkar sjukdomar och hjälper dig att kontrollera vikten.

Den har inte bara egenskaper som hjälper matsmältningen, utan minskar även ångest och gör att du känner dig mättare. Dess ingredienser ger stöd åt de metaboliska funktionerna och minskar glukosnivåerna.

Fettförbrännande kryddor: ingefära

Riven ingefära i träskål.

Ingefära har blivit populärt runt om i världen eftersom det är en krydda som används för att bränna fett. Dess aktiva ingrediens, gingerol, producerar en värmeeffekt i kroppen som ökar din metaboliska rytm och gör att du bränner fler kalorier.

Den innehåller också kraftiga antioxidanter och antiinflammatoriska substanser som gör att det blir lättare för dig motverka vätskeretention och ta bort gifter. Dina organ kommer fungera bättre och det blir lättare för dig att gå ner i vikt.

Senap

Om du använder senap i kosten så kommer det bli lättare för dig att gå ner i vikt. Dessa små frön kan öka metabolismen med 25%. De hjälper kroppen att bränna fler kalorier.

Då denna substans bränner ner fett så reducerar den också risken för att fettvävnaden återuppstår. Den förbättrar dessutom cirkulationen och det blir lättare för dig att ta bort gifter.

Försöker du gå ner i vikt?

Tänk på att alla de kryddor som vi har tagit upp här ovan kan hjälpa dig. Tänk också på att de inte är några mirakelkryddor och att de bör användas tillsammans med en för övrigt hälsosam och balanserad kost.

Brabow, K. (2018, May 25). 13 Herbs And Spices Scientifically Proven To Help You Lose Weight. Retrieved from https://www.prevention.com/weight-loss/a20493821/herbs-and-spices-for-weight-loss/

Mercola. (2017). 10 Herbs and Spices for Proper Weight Management. Retrieved from https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/11/26/herbs-and-spices.aspx