Fem varma och kalla drycker för att lindra halsont

Obehag i halsen kan vara ett väldigt irriterande symptom på förkylning. Det är dock möjligt att lindra halsont med naturliga kurer.
Fem varma och kalla drycker för att lindra halsont

Senaste uppdateringen: 18 juli, 2019

Idag vill vi dela med oss av några varma och kalla drycker för att lindra halsont. Obehag i halsen kan trots allt dyka upp väldigt fort och medföra stor smärta. Det är dessutom uttröttande och kan ta ifrån dig motivation att göra saker och prata.

Obehag i halsen är ett av de vanligaste symptomen på influensa och andra vanliga sjukdomar. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på det och försöka lindra det tidigt för att undvika komplikationer.

Det finns diverse läkemedel mot halsont, men tänk på att det alltid är bäst att tala med en läkare innan du självmedicinerar.

Lyckligtvis finns det även varma och kalla drycker för att lindra halsont, och du kan tillreda dem själv. Du kan till och med dricka dem när du är frisk eftersom de är utsökta. De är perfekta substitut för läsk, energidrycker och andra söta drycker utan fördelar och massor av tomma kalorier.

Orsakerna till halsont

Om du inte tar hand om stämbanden när du talar eller sjunger kan du drabbas av halsont. Det är därför du alltid bör undvika att skrika och påfresta rösten för mycket.

Men det finns givetvis även sjukdomar som ger dig halsont. Dessa inkluderar influensa och förkylning. Vidare kan du även drabbas om du utsätter dig själv för klimatförändringar eller interagerar med infekterade personer.

Varma och kalla drycker för att lindra halsont

Kvinna med halsont

1. Vatten

Det bästa man kan dricka är vatten, vare sig det är kallt eller varmt. Det kommer hjälpa dig att lindra halsont. Du bör dricka minst åtta glas vatten om dagen för att bibehålla vätskebalansen och hålla dig frisk.

För att göra detta till en vana ska du alltid ha med dig en full vattenflaska. Genom att alltid ha tillgång till vatten kommer du känna behovet av att dricka tills det blir en vana.

2. Naturliga fruktjuicer

Frukter kan tillhandahålla dig med alla vitaminer och mineraler du behöver. Vidare hjälper de dig att förbli stark och att bibehålla vätskebalansen. Detta kommer i sin tur att lindra smärtan i halsen.

Det är dock väldigt viktigt att du tillreder juicerna själv. På så sätt kan du vara säker på att de är gjorda med högkvalitativ frukt, utan tillsatt socker eller konstgjorda sötningsmedel. Frukter som ananas, apelsin, citron, lime och tranbär är bra alternativ, eftersom de har antiinflammatoriska egenskaper. Därför bidrar de till att lindra halsont.

3. Drycker för att lindra halsont: te

Te är alltid ett bra alternativ tack vare dess värme. Det kan dessutom hjälpa halsmusklerna att slappna av. Beroende på örterna kan det även lindra obehaget.

För detta syfte är salvia ett utmärkt val, eftersom det är en avslappnande, antiinflammatorisk ört som har allt du behöver för att stävja detta problem.

4. Vatten med honung och citron

Honung och citron

För att lindra halsont snabbt och effektivt ska du ta denna kur. Du kommer märka av dess läkande effekter redan efter första koppen.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 matsked 100% ren honung
  • 2 matskedar citron- eller limejuice

Tillredning

  • Koka upp vattnet.
  • Tillsätt sedan honungen och citronsaften, och blanda. Låt det svalna något.
  • Drick det sedan.
  • Utöver att dricka det kan du även använda det för att gurgla (låt det svalna innan du gör det).

5. Kycklingsoppa

Du får inte missa den mest populära kuren i världshistorien: kycklingsoppa.

Att äta en skål kyckling- och grönsakssoppa med mycket lök, vitlök, citron och ingefära kommer hjälpa din hals på nolltid.

Slutsats

Du kommer märka att din hälsa och livskvalitet ökar så fort du har konsumerat en av ovan nämnda kurer.

Om ditt obehag inte försvinner efter några dagar kan det dock vara dags att tala med en läkare. Detta eftersom det kan röra sig om något allvarligare än influensa eller förkylning.

Detta kanske intresserar dig
Lindra ont i halsen med dessa 7 kurer
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Lindra ont i halsen med dessa 7 kurer

Halsont kan man få både på sommaren och vintern. Därför kan det vara bra att känna till några kurer som kan lindra ont i halsen.