Fantastiska tips för tjockare ögonfransar

Genom att borsta dina ögonfransar varje kväll tar du bort döda hudceller och stimulerar cirkulation i området.
Fantastiska tips för tjockare ögonfransar

Senaste uppdateringen: 15 oktober, 2018

Vem vill inte ha tjockare ögonfransar? Vi älskar att förbättra och ta hand om dem. Allt för att få det där spektakulära utseendet som uttrycker hälsa och optimism.

Men vänta, du behöver inte spendera en förmögenhet på kosmetika för att skämma bort dem. Här kommer några enkla husknep för att få fylligare och tjockare ögonfransar som du kan använda dagligen! Tänk på att ögonfransförlängning kan utgöra risker för hälsan, medan tipsen nedan är bättre för ögonhälsan.

Börja med bra näringsintag

Avokado för tjockare ögonfransar

Du kanske är en av de som har tunnare och svaga ögonfransar. Inget problem, för många kvinnor har upptäckt hur vi kan lösa detta problem. Vi förstår, till exempel, att majoriteten av våra drag fastställs av genetiska faktorer.

Genom att följa en specifik diet och använda lämpliga sminktips kan vi dock få precis de ögonfransar vi vill ha. Och nej, vi använder inte alls falska fransar. Med lite tid och goda vanor kommer vi uppnå vårt mål, och det är bäst att börja inombords.

Hudläkare från Madrid Institute of Dermatology and Aesthetic Surgery (MSDI) påminner oss om att en välbalanserad kost låg i fett och hög i vitamin A, B, C och E kan hjälpa oss att få fler ögonfransar som är längre och mer glänsande. Varför inte följa deras råd?

  • Mandlar. Tänk om vi skulle äta sex mandlar om dagen. De är rika på vitamin E och därför perfekta för att nära hårsäckarna i dina ögonfransar. De innehåller även polyfenoler – en antioxidant som hjälper till att förebygga att ögonfransarna försvagas och faller bort.
  • Olivolja. Du har säkerligen redan hört talas om detta. Olivolja stärker ögonfransarna och tillhandahåller kroppen med gott om vitamin E såväl som antioxidanter som kan bekämpa åldrande och försvagning av våra ögonfransar.
  • Bönor. Detta är en naturlig källa för järn, zink och B-komplexa vitaminer. Vad gör dessa ämnen för våra ögonfransar? De stärker, när och ger dem syre – alla bra egenskaper.
  •  Broccoli. Få grönsaker är lika nyttiga för våra kärnfunktioner, utöver att förbättra vår yttre skönhet. Visste du till exempel att broccoli tillhandahåller dig med keratin? Tack vare detta blir våra ögonfransar tjockare, starkare och mer elastiska.
  • Avokado. Många studier har visat att en halv avokado om dagen ger oss fler än 20 vitaminer och mineraler. De är alla perfekta för att hjälpa oss uppnå tjockare ögonfransar.

Enkla skönhetstips för tjockare fransar

Ögonfransar

1. Borsta dina ögonfransar varje kväll

Något så enkelt men ändå så effektivt. Tänk på dina ögonfransar på samma sätt som ditt hår. Något väldigt effektivt för att stimulera hårtillväxten är att borsta dem. Genom att göra detta eliminerar vi döda hudceller och stimulerar cirkulationen i området. Detta är en daglig rutin med goda resultat.

2. Behandling med ricinolja

Fungerar alltid, och är effektiv samt ekonomisk. Det är alltid värt att ha lite hemma och i sitt skönhetskit. Få oljor är så fördelaktiga för våra ögonfransar som ricinolja – en naturlig källa med vilken vi kan uppnå maximal hydrering i våra ögonfransar.

För att dra nytta av den behöver du bara använda en bomullstuss med olja på och varsamt massera dina ögonfransar. Om du gör det kvällstid efter att ha borstat dem kommer du se hur fransarna sakta men säkert blir tjockare.

3. Talktricket för att få tjockare ögonfransar

Detta fantastiska trick är makeup-artisternas hemlighet. Den är så enkel att du kommer bli förbluffad:

  • Först applicerar vi mascara enbart på fransarnas spetsar och ser till att de är väl separerade.
  • Strö sedan varsamt ögonfransarna med babypuder. På så sätt gör vi dem tjockare. Du kan applicera det med en annan mascaraborste, som på bilden nedan. Det är enklare.
  • När de är vältäckta (se till att du inte får det i ögonen) applicerar du mascara igen. Du vet själv hur man gör det bäst för att få fransarna att se tjocka ut – applicera från roten och sedan uppåt. Stanna inte vid spetsarna, utan fortsätt bortom dem. Detta är en detalj som ger dina ögonfransar mer längd.
Gör dina ögonfransar längre

4. Bör maskara alltid vara svart?

Detta är miljonkronorsfrågan. Sanningen är att den inte alltid behöver vara det. Det finns flera olika källor som kan ge oss tjockare ögonfransar:

  • Mascara med transparent glitter: Detta tillför ljus, densitet och ett spektakulärt utseende, framförallt på mornarna.
  • Brunfärgad mascara blandad med svart: Ytterligare ett trick från makeup-artisterna. Från rötterna till mitten av fransarna applicerar du brunfärgad mascara. Från spetsarna applicerar du sedan försiktigt svart mascara, vilket kommer få dem att se långa och tjocka ut. Har du redan provat? Resultatet är sensationellt.

5. Akta dig för ögonfransböjare och vattentät mascara

Vi vet att ögonfransböjare tillhandahåller ett snyggt tillägg för vårt utseende, men du ska inte överdriva. Att göra det varje dag skadar ögonfransarna och ökar risken för att försvaga dem. Om du av någon anledning känner att du måste använda ögonfransböjare ska du komma ihåg att hydrera dem minst två gånger per vecka med vaselin eller ricinolja.

Samma sak gäller för vattentät mascara. Vi vet att den tack vare sin sammansättning håller längre och att vi kan ta ett dopp i poolen eller havet utan att oroa oss för att den ska försvinna, men vad är nackdelarna? Det krävs rätt mycket för att få bort det, och om det sitter kvar mascara kan detta skada ögonfransarna.

Det är bäst att inte överanvända dessa två. För att summera vill vi säga att dessa enkla tips är lika lätta att genomföra som de är ekonomiska – kort och gott är de värdefulla tips vi alla kan använda oss av. Med dem kommer du otvivelaktigt få tjocka och vackra ögonfransar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.