Få bort kärlekshandtagen på ryggen

Utöver att följa en nyttig diet och träna är det viktigt att ha koll på din hållning för att förhindra att fettveck bildas på ryggen.
Få bort kärlekshandtagen på ryggen

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

När dagarna blir varmare börjar vi tänka på semester och baddräkt. Kanske åt vi lite mer än vanligt under vintern, och nu vill vi tappa lite vikt för att få bort kärlekshandtagen på ryggen.

I denna artikel ska vi visa dig hur du kan få bort fettveck på ryggen som bildas som ett resultat av dålig hållning och som gör många ovilliga att visa sig i bikini.

Få bort kärlekshandtagen

Fett tenderar att ansamlas på ryggen, men vi är vanligtvis inte motiverade att göra något åt det tills vi befinner oss i en hiss eller i ett omklädningsrum med speglar på alla sidor och vi får en panikattack. Kärlekshandtagen som bildas vid sidan om ryggraden, nedanför armhålorna eller under BH:n är för många hemska, det går inte att förneka.

Om du vill få bort kärlekshandtagen på ryggen för att göra dig redo för sommaren och stranden finns det några övningar du kan prova.

Övningar för att eliminera ryggfett

Ryggträning

Dessa övningar tar inte mer än 15 minuter om dagen och hjälper dig att nå ditt mål snabbare. Om du inte är van vid att träna kan du minska antalet repetitioner och komplettera med löpning.

 • Övning 1 för att stärka ländryggen: Lägg dig ner på en matta och sträck armarna framåt så att axlarna rör vid öronen. Utan att händerna nuddar golvet böjer du ryggen bakåt samtidigt som fötterna ligger kvar på golvet. Återgå till startpositionen. Det var en repetition. Slutför minst ett set på tio repetitioner inledningsvis och öka sedan till två set på tio vardera.
 • Övning 2 för att få bort kärlekshandtagen på ryggen: I samma position som övningen ovan placerar du handflatorna bakom ditt huvud och lyfter upp överkroppen som tidigare. Återgå till startpositionen. Gör två set på 15 repetitioner vardera.
 • Övning 3 för att minska fett i ländryggen: Med händerna bakom huvudet böjer du ryggen bakåt åt den vänstra sidan och upprepar sedan åt höger sida. Gör två set med tio repetitioner på vardera sida.
 • Övning 4 för att säga farväl till kärlekshandtag: Gå ned på knä, placera handflatorna på mattan framför dig (hundposition) och slappna av i ryggen. Böj ryggen uppåt som en katt och gå sedan ner så du nuddar golvet med magen. Utan att anstränga ryggen gör du tio repetitioner.

Diet för att få bort kärlekshandtagen på ryggen

Medelhavsdieten är fördelaktig

Utöver träning är det bra att ha en diet som hjälper dig att tappa vikt. Att äta överdrivet med fett är en av anledningarna till att du inte riktigt ser ut som du skulle vilja.

Du bör sluta äta mättade fetter under en tid, och du bör även ta bort följande livsmedel från din kost: rött kött, korv, mejeriprodukter, bearbetade livsmedel och vitt socker (och saker som innehåller det, som läsk). Alla dessa livsmedel gör att fett ansamlas i kroppen.

Om du bara tränar kommer du inte att uppnå något; du måste även följa en bra diet eftersom den är mycket viktig för din hälsa, utöver för att hålla dig smal. Du bör även inkludera naturligt fettbrännande livsmedel i din kost:

 • Grönt te
 • Grapefrukt (om du inte äter mediciner)
 • Morots- och sellerijuice
 • Tomatjuice med aloe vera och citron

Till frukost bör du prova att dricka en av följande för att bränna fett:

 • Tranbärsjuice
 • Färskpressad citronsaft
 • Kransborrste med citron

Extra tips för att få bort kärlekshandtagen på ryggen

Vi har redan täckt diet och träning. Har vi glömt något? Du kan alltid förbättra dina resultat med några naturliga tips och kurer, som dessa:

Massage

Massage kan hjälpa dig

Om du inte kan nå din egen rygg för att massera bör du inte tveka att boka en massage hos en massös eller ett behandlingscenter. Du kommer att bli avslappnad och minska mängderna ansamlat fett och vätska i kroppen om du siktar på lymfdränering.

Lermasker

En gång per vecka kan du applicera en lermask på ryggen och massera i jämna cirkelrörelser. Om du inte kan nå kan du använda en badsvamp med långt handtag eller liknande redskap. Lera är utmärkt för att få bort fett.

Håll koll på din hållning

Om du kutar med ryggen får det den att se hängig ut och bildar fettvalkar. När du sträcker på ryggen verkar du smalare.

Ta en simtur

Simning är en total kroppsträning som stärker ryggmuskler och förhindrar att fett ansamlas.

Bär lössittande kläder

När du går på diet och tränar kan du bära löst sittande kläder så att du inte drar uppmärksamhet till problemområdena.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Hussain SM, Urquhart DM, Wang Y, Shaw JE, Magliano DJ, Wluka AE, Cicuttini FM. Fat mass and fat distribution are associated with low back pain intensity and disability: results from a cohort study. Arthritis Res Ther. 2017 Feb 10;19(1):26.
 • Kim JY. Optimal Diet Strategies for Weight Loss and Weight Loss Maintenance. J Obes Metab Syndr. 2021 Mar 30;30(1):20-31.
 • Thomas M, Dsilva JA. Grading of “Back Rolls”: Guide to Treatment Options. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2021 Oct 26;9(10):e3827.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.