Enkla knep för att bleka armhålorna

Kokosolja hjälper oss inte bara att bleka mörka fläckar i armhålorna, utan neutraliserar även odörer och återfuktar.

Huden i armhålorna får ofta mörka fläckar p.g.a. olika anledningar. Det kan ha en genetisk anledning; exempelvis kan en familjemedlem ha detta problem. En annan anledning kan vara att du använder deodoranter och antiperspiranter med kemikalier som i många fall har substanser som gör huden mörkare. Det kan även vara ett resultat av användning av rakblad.

Oavsett vilken anledning kan mörka fläckar i armhålorna påverka ens självbild. Men det finns i dagens läge många knep du kan använda dig av för att bleka armhålorna och eliminera dessa mörka fläckar.

Även om det finns många produkter i affären som säger sig kunna bleka armhålorna och eliminera mörka fläckar krävs det stora summor för dessa kostsamma behandlingar.

Ett fantastiskt alternativ för att bleka armhålorna, utan att det kostar för mycket, är att applicera några huskurer som kan ge fantastiska resultat – om de används frekvent. Skulle du vilja lära dig om de bästa naturliga huskurerna för att bleka armhålorna?

Exfoliering med citron och socker

Denna naturliga exfoliant är det första steget för att få vitare armhålor utan märken. Då denna kur har mycket citron är det dock viktigt att du applicerar den på natten, eftersom solen kan ge motsatt effekt.

Citron har egenskaper som är bra för att bleka huden, medan socker hjälper till att naturligt exfoliera döda celler. Det enda du behöver göra är att blanda en matsked brunsocker i ett glas med citronjuice. Applicera sedan detta direkt för att bleka armhålorna, låt det verka i 15 minuter, och skölj därefter av huden och låt den torka.

Hemmagjord kräm för att bleka armhålorna

bleka underarmarna

Denna huskur har väldigt naturliga och ekonomiska ingredienser, och är den perfekta krämen för att bleka armhålorna. Ta fram en behållare och lägg i en matsked honung, citronjuice och två matskedar havre. Blanda till en massa och applicera direkt för att bleka armhålorna. Låt det verka i 10 minuter.

Citronjuice

Ett enkelt sätt att dra nytta av citron för att bleka armhålorna är att applicera detta på kvällen strax innan du går och lägger dig. Citron har sammandragande egenskaper som renar huden på djupet och stimulerar borttagandet av döda celler, vilket ger dig mycket bra resultat.

Du behöver bara applicera citron på armhålorna efter att ha tvättat dem, sedan låta det verka i 30 minuter för att till slut skölja av innan du går och lägger dig.

Yoghurt och havre

bleka underarmarna

Denna behandling med yoghurt och havre har kraftiga effekter som är bra för att bleka armhålorna och blir även en exfoliant som reducerar mörka fläckar, eftersom den tar bort döda celler från huden.

Blanda en matsked naturell yoghurt med en halv tesked havre. Gnugga in detta nätt i armhålorna, och skölj till sist av med kallt vatten.

Kokosolja

Om du frekvent använder kokosolja för att bleka armhålorna kommer du snart att börja se fantastiska resultat. Denna olja har en god arom och neutraliserar odörer, och har även höga nivåer av vitamin E samt är fuktgivande, vilket är bra för denna del av kroppen.

Väteperoxid

bleka underarmarna

Detta är en väldigt ekonomisk produkt som är effektiv för att reducera märken och bleka armhålorna. Väteperoxid är en naturlig produkt som reducerar alla typer av märken, men de som har allergier bör vara försiktiga med dess användning.

Det rekommenderas att du använder den med volym 10 (3%), eftersom den med volym 20 (6%) kan irritera huden. Om du märker att volym 10 inte irriterar huden kan du därefter byta upp dig till 20. Du behöver bara applicera detta direkt på underarmarna, låta det verka i 10 minuter för att till slut skölja av med kallt vatten.

Äppelcidervinäger

Detta är en naturlig produkt som hjälper till att eliminera och motverka tillväxten av bakterier på huden. Äppelcidervinäger är bra och effektiv för att bleka armhålorna och neutraliserar även odörer på denna del av kroppen.

Lös upp en del äppelcidervinäger med en del vatten och applicera därefter detta direkt i armhålorna. Om ren äppelcidervinäger inte orsakar någon allergisk reaktion kan du även använda det.

Kategorier: Skönhet Tags:
MER FÖR DIG