Enkla knep för att bleka armhålorna

Kokosolja hjälper oss inte bara att bleka mörka fläckar i armhålorna, utan neutraliserar även odörer och återfuktar.
Enkla knep för att bleka armhålorna
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Besväras du av synliga mörka fläckar i armhålorna? Funderar du på hur du ska få bort dem? Vi ska berätta hur du kan bleka armhålorna naturligt. Läs vidare!

Huden i armhålorna kan ibland få mörka fläckar. Det kan bero på olika anledningar. Kanske beror det på genetiken; någon annan i familjen har kanske samma problem. En annan anledning kan vara att du använder deodoranter med kemikalier som i många fall har substanser som gör huden mörkare. Det kan även vara ett resultat av användning av rakblad.

Oavsett anledningen, kan mörka fläckar i armhålorna påverka ens självförtroende. Men det finns i dag många knep du kan använda dig av för att bleka armhålorna och eliminera dessa mörka fläckar.

Det finns många kommersiella produkter och behandlingar som säger sig kunna bleka armhålorna och eliminera mörka fläckar. Ofta är detta dock rätt kostsamma behandlingar.

Det finns dock väldigt effektiva alternativ för att bleka armhålorna som är lite mer vänliga mot plånboken. Det finns nämligen en rad olika huskurer som kan ge fantastiska resultat – om de används regelbundet. Skulle du vilja lära dig om de bästa naturliga huskurerna för att bleka armhålorna?

Exfoliering med citron och socker

Denna naturliga exfoliant är det första steget för att få ljusare armhålor utan fläckar. Då denna kur innehåller mycket citron är det dock viktigt att du applicerar den på natten, eftersom solljus kan orsaka den motsatta effekten.

Citron har egenskaper som är bra för att bleka huden, medan socker hjälper till att naturligt exfoliera bort döda celler. Det enda du behöver göra är att blanda en matsked socker i ett glas med citronjuice. Applicera sedan detta direkt på huden för att bleka armhålorna. Låt det verka i 15 minuter, och skölj därefter av huden och låt den torka.

Hemmagjord kräm för att bleka armhålorna

Använd honung för att bleka armhålorna

Denna huskur har endast naturliga och väldigt ekonomiska ingredienser, och är den perfekta krämen för att bleka armhålorna. Ta fram en liten skål och lägg i en matsked honung, citronjuice och två matskedar havre. Blanda till en massa och applicera direkt för att bleka armhålorna. Låt det verka i 10 minuter.

Citronjuice

Ett enkelt sätt att använda citron för att bleka armhålorna är att applicera citronsaft på kvällen strax innan du går och lägger dig. Citron har sammandragande egenskaper som renar huden på djupet och stimulerar avlägsnandet av döda celler, vilket ger dig mycket bra resultat.

Applicera bara citron i armhålorna efter att ha tvättat dem. Lår verka i 30 minuter för att till slut skölja av innan du går och lägger dig.

Yoghurt och havre

bleka underarmarna

Denna behandling med yoghurt och havre är mycket effektiv för att bleka armhålorna. Det är samtidigt en exfoliant som reducerar mörka fläckar, eftersom den tar bort döda celler från huden.

Blanda en matsked naturell yoghurt med en halv tesked havre. Gnugga in detta med mjuka rörelser i armhålorna, och skölj till sist av med kallt vatten.

Kokosolja

Om du regelbundet använder kokosolja för att bleka armhålorna kommer du snabbt att se fantastiska resultat. Denna olja har en god arom och neutraliserar odörer, och har även höga nivåer av vitamin E samt är fuktgivande, vilket är bra för denna del av kroppen.

Väteperoxid

bleka underarmarna

Detta är en annan väldigt ekonomisk produkt som är effektiv för att reducera märken och bleka armhålorna. Väteperoxid är en naturlig produkt som reducerar alla typer av märken, dock bör personer med allergier vara försiktiga vid användning.

Det rekommenderas att du använder en 3%-ig väteperoxid, eftersom en med högre procenthalt kan irritera huden. Om du märker att den 3%-iga inte irriterar huden kan du därefter prova starkare vid behov. Du behöver bara applicera peroxiden direkt under armarna, låta det verka i 10 minuter och sedan skölja av med kallt vatten.

Äppelcidervinäger

Detta är en naturlig produkt som hjälper till att eliminera och motverka tillväxten av bakterier på huden. Äppelcidervinäger är bra och effektiv för att bleka armhålorna och neutraliserar även odörer på denna del av kroppen.

Lös en del äppelcidervinäger med en del vatten och applicera därefter detta direkt i armhålorna. Om ren äppelcidervinäger inte orsakar någon allergisk reaktion kan du även använda det.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.