En dryck för att minska kolesterol och bränna fett

En dryck för att minska kolesterol och bränna fett
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

När dåligt kolesterol ansamlas i blodet löper du högre risk att drabbas av blockeringar i artärerna och skador i hjärtat. Även om det är sant att kroppen behöver en viss mängd kolesterol för att utföra sina uppgifter, överskrider många människor det rekommenderade dagliga intaget, vilket leder till att det ansamlas i artärerna. Så här kan du minska kolesterol och bränna fett.

Om du får diagnosen högt kolesterol är det viktigt att du ser över din kost och omedelbart minskar intaget av fett och andra livsmedel som är rika på kolesterol. En hälsosam kost är nyckeln till att minska kolesterolet och de associerade riskerna för din hälsa.

Vissa hävdar fortfarande att kolesterol inte är så dåligt som forskningen hittills visat, men att höga LDL-världen ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar är dock ett faktum.

Lyckligtvis finns det, förutom förändringar av kosten, även andra sätt att effektivt sänka kolesterolnivåerna och samtidigt få utmärkta fördelar som främjar fettförbränning och viktminskning.

Vilka är fördelarna med denna naturliga dryck?

I dagens artikel ska vi ge dig ett recept på en dryck gjord på citron och persilja – två ingredienser som har utmärkta egenskaper för god hälsa och som hjälper dig att minska kolesterol och bränna fett.

Fördelar med persilja

Persilja är en välkänd ört som används i kök runt om i världen eftersom den är så mångsidig och passar i otaliga recept. Men utöver sina kulinariska användningsområden är persilja även känd för sina vätskedrivande egenskaper och sin förmåga att eliminera överflödigt vatten från kroppen, tillsammans med gifter som negativt kan påverka din hälsa.

De största fördelarna med persilja kommer från dess stora innehåll av eteriska oljor och flavonoider, vilka ger dig både invärtes och utvärtes fördelar. Dessutom innehåller persilja betydande mängder av vitaminerna C, A och K, vilka är avgörande för att bibehålla ett starkt immunförsvar och hålla kroppen fri från infektioner och sjukdomar.

Regelbunden konsumtion av persilja bidrar till att avlägsna gifter från blodet samt minska kolesterol och stimulera god cirkulation. Därför är denna ingrediens en sådan kraftfull komponent för att förbättra blodkärlens hälsa och förebygga kardiovaskulära problem.

Fördelar med citroner

Fördelarna med citron

Tack vare dess höga halter av C-vitamin, antioxidanter och naturliga eteriska oljor är citron en annan viktig allierad för rena artärer och sunda kolesterolnivåer. Citron hindrar kolesterol från att fastna på väggarna i dina artärer, främjar avlägsnandet av vad som redan finns där och hjälper dig att undvika eventuella negativa effekter på cirkulationen.

De antioxidanter som finns i citron hjälper till att bekämpa fria radikaler samtidigt som de eliminerar vätska och toxiner som har ansamlats i kroppen och som kan påverka din hälsa negativt. Faktum är att regelbunden konsumtion av citronsaft också kan hjälpa dig att bränna mer fett och gå ner i vikt.

Hur bereder du denna dryck för att minska kolesterol?

När du kombinerar fördelarna med persilja och citron får du en kraftfull dryck som hjälper till att reglera kolesterolnivåerna i blodet och bekämpa sjukdomar. Dessutom kommer regelbunden konsumtion av denna dryck främja viktminskning, bekämpa vätskeretention, förbättra hälsan hos dina njurar och förebygga för tidigt åldrande orsakat av fria radikaler.

Ingredienser

 • 1,5 liter vatten
 • 3 “buketter” persilja
 • 900 gram citroner
 • 1 nypa bikarbonat

Gör så här

 • När du går till mataffären rekommenderar vi att du försöker hitta ekologiska citroner för att se till att du undviker spår av bekämpningsmedel och kemikalier. Det är alltid en bra idé att skölja dem i vatten blandat med bikarbonat för att desinficera dem ordentligt. Kom ihåg att citrusfrukter ofta besprutas med stora mängder bekämpningsmedel.
 • När du har sköljt citronerna skär du dem i skivor och lägger dem åt sidan.
 • Koka upp vattnet. Tillsätt citronskivor och hackad persilja och låt svalna.
 • Täck blandningen ordentligt och förvara den i kylskåpet.
 • Drick ungefär 1,2 liter av denna dryck per dag.

Det är en bra idé att dricka detta på morgonen för att dra nytta av dess fördelar under hela dagen. För bästa resultat bör du försöka att dricka detta regelbundet tills du märker av en sänkning av dina kolesterolnivåer.

Kom ihåg att dina resultat kommer att bero på vilken typ av kost och livsstil du har. Försök att undvika dåliga vanor som negativt påverkar dina kolesterolnivåer, som alkoholkonsumtion, rökning och en stillasittande livsstil.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Arber, A. (1986). Herbáis, Their origin and evolution. A chapter in the history of botany, 1470-1670. Cambridge: Cambridge UP.
 • Berdonces, J.L. (1998). Gran enciclopedia de las plantas medicinales: el dioscórides del tercer milenio. Madrid: Tikal.
 • Vanaclocha, B., & Cañigueral, S. (2003). Fitoterapia: vademecum de prescripción. Barcelona: Masson.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.