7 livsmedel för att motverka fett

Ifall vi har kanel i maten får vi inte bara att få en god smak, utan vi hjälper även kroppen att bryta ner socker.

Att motverka fett på kroppen kan vara ett omfattande arbete. Det finns dock vissa livsmedel som hjälper oss att motverka fett tack vare att de snabbar upp metabolismen och förbättrar den allmänna hälsan. Därför kommer vi i denna artikel ge dig 7 livsmedel för att motverka fett.

1. Gröna blad

Alla grönsaker som har gröna blad, som spenat eller mangold, är mycket bra för vår hälsa och speciellt bra på att bränna och motverka fett. Dessa livsmedel är även en viktigt källa av fiber och näringsrika ämnen, och rika på vitaminer och antioxidanter som motverkar sjukdomar som cancer, katarakter, minnesproblem och hjärtproblem.

Det rekommenderas att du äter de grönsaker som har färska blad med en mörkgrön färg och undviker de som inte ser mogna ut. Du kan förvara dem genom att placera dem i en plastpåse i kylskåpet. Det är dock bäst att konsumera dessa livsmedel inom fem dagar efter att du köpt dem.

2. Baljväxter

linser

Baljväxter kan också hjälpa oss att bränna och motverka fett. Faktum är att detta är den typ av livsmedel som innehåller mest fibrer – en av de främsta ämnena som hjälper oss att kontrollera sockernivåerna och motverka fett. Det är även en bra källa av kalium och viktiga mineraler som motverkar att du blir uttorkad och minskar risken för att få högt blodtryck (även känt som hypertoni).

Baljväxter har genom historiens gång varit ett av de livsmedel som varit viktigast för mänskligheten. Därför finns det många sorter som du kan tillaga på en rad olika sätt. Vi bör även nämna bönor, kikärter och sojabönor.

3. Vitlök och lök

Vitlök och lök innehåller fytokemikalier som motverkar fett och eliminerar fettlagren i kroppen. Som om det inte vore nog sänker de även kolesterolnivåerna, eliminerar vissa typer av virus, bakterier och svamp, samt motverkar uppkomsten av vissa hjärtproblem. Det är därför bra att konsumera denna typ av mat för att motverka fett.

4. Chili

chilli

Chili är en matvara som hjälper olika funktioner i kroppen. Även om den inte är något som alla tycker om är ett måttligt intag av denna produkt något som hjälper oss att motverka fett eftersom den accelererar vår metabolism, och hjälper även till att bibehålla en optimal blodsockernivå. Chili är även naturligt antiseptisk eftersom den innehåller stora mängder vitamin C.

5. Gurkmeja

Gurkmeja är en rotknöl, som sötpotatis och maniok, med ett tropiskt ursprung och en stark smak, som används mycket i det indiska köket. Denna produkt är känd för sitt höga innehåll av betakaroten – antioxidanter som motverkar åldersprocessen som orsakas av fria radikaler. Gurkmeja hjälper även till att eliminera och motverka fett i kroppen genom att snabba upp matsmältningen.

6. Kanel i te för att motverka fett

kanel

Kanel är en annan vanlig matvara med intressanta egenskaper för vår hälsa. Undersökningar gjorda i USA har visat att man genom att inkludera lite kanel i maten ökar metabolismen av upp till 20 gånger mer socker i kroppen, jämfört med då man konsumerar mat som inte innehåller kanel. Kom ihåg att överskottet av socker i blodet är en riskfaktor som markant ökar mängden fett. Det är bäst att dricka lite te med kanel varje dag.

7. Citron

Slutligen är citron en frukt som hjälper till att bränna och motverka fett i vår kropp, då den är väldigt termogeniskt effektiv. Genom att dricka citron i varmt vatten kommer du att kunna snabba på fettbränningsprocessen i kroppen. Därför rekommenderas det att du dricker citronte på morgonen. Som vi alla vet innehåller citron även stora mängder vitamin C, som är bra för att undvika respirationsproblem.

MER FÖR DIG