Svaren du letar efter finns i ditt undermedvetna

Känner du dig omotiverad? Är du i ett giftigt förhållande? Känner du dig ensam? Är du rädd? Lär dig att undersöka och utforska djupet av ditt undermedvetna.
Svaren du letar efter finns i ditt undermedvetna

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Hur många problem har du tvingats hantera på sistone? Ett? Flera? Dussintals? Ibland kan du hitta lösningen i ditt undermedvetna. Du måste bara lära dig att lyssna på det och därefter tolka vad det säger.

Många väljer att vända sig till en psykolog som specialiserar sig på hypnos för att försöka nå denna del av psyket. Andra försöker istället göra det själva.

Ditt undermedvetna pratar med dig

kvinna med ångestmoln i magen

Har du någonsin haft en ångestattack? Det är inget mer än ett meddelande som ditt sinne skickar till dig. Du kanske inte vet varför din ångest uppkommer. Du har säkert också haft problem med något en längre tid. Om du väntar för länge med att lösa ett problem så blir det ett hinder. Om din kropp pratar med dig på något sätt borde du därför försöka lyssna på den.

Tankemaskinen

moln

Som doktorn och forskaren Bruce Lipton sagt:

“Ditt undermedvetna är en miljon gånger kraftigare än det medvetna sinnet. Du använder ditt undermedvetna 95% av tiden, men du kan inte kontrollera det.

Tänk på vissa svar som automatiskt uppkommer. Exempelvis:

“Var är Eiffeltornet?”

“I Paris.”

Du säger det utan att tänka eftersom det har internaliserats i ditt undermedvetna. Samma sak händer när du rör fingrarna på en hand eller går på en promenad. Du behöver inte vara medveten om rörelsen för att göra den.

Det motsatta kan dock också hända. Det finns mycket som du kanske inte är helt medveten om; kanske för att du inte har uppmärksammat dem, eller för att du vill att de ska reda ut sig själva.

Det undermedvetna och instinkt

kvinna

Din instinkt har mycket att göra med ditt undermedvetna. Har du någonsin tänkt om ett beslut för att din intuition sade att det inte var det bästa valet? Även om du kanske kallar det “en känsla” är sanningen den att det är en reflektion av ditt undermedvetna.

Det uppmuntrar dig till att göra det bästa valet; det vet vad som är fördelaktigt för dig. Det är därför viktigt att du förbereder dig själv för att lyssna på det. Hur gör man det?

  • Tänk på dina känslor: Att undertrycka vad du känner är ett lönlöst exempel för att tysta ditt undermedvetna.
  • Var inte rädd för att upptäcka dig själv: När du dyker ner i ditt undermedvetna kommer du hitta delar av dig själv som du inte tycker om.
  • Acceptera situationen: Allt händer inte på grund av otur, och allt som riktas mot dig är inte negativt. Dåliga saker väljer inte vilka de attackerar.
  • Ägna tid ensam: Om du är rädd för att vara ensam drar du dig till platser med mycket människor för att på så vis inte behöva koncentrera dig på dig själv.

Anslut till ditt inre jag

kvinna på en äng

Mindfulness, även känt som medveten närvaro, är en praktik som kan hjälpa dig att ansluta till ditt inre jag. Meditation är en del av det som kan hjälpa. Om du vill ansluta dig till ditt inre jag måste du dock först börja uppmärksamma dina drömmar. Även om du tror att det inte spelar någon roll kan du genom att skriva ner dina drömmar, för att senare analysera dem, öppna upp kommunikation med ditt undermedvetna.

När du lyckas med det är det viktigt att du gör en förändring. Du måste modifiera det som skadar dig, trycker ner dig och de sår som inte läker. Att fortsätta längs med samma stig som förr innebär att du vänder ryggen mot dina instinkter.

Att ändra ditt beteende är svårt, precis som att lösa problem – men även om du inte gör något så arbetar ditt undermedvetna. Det kommer aldrig att bli trött på att skicka dig de signaler du behöver för att ändra din väg och uppmärksamma de lösningar som ligger på bordet.

Känner du dig omotiverad? Är du i ett giftigt förhållande? Känner du dig ensam? Är du rädd? För vad?

Undersök och utforska djupet av ditt undermedvetna. Där kommer du att hitta de svar du letar efter.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.