Drick det här teet för att bränna magfett

Att regelbundet dricka det här teet kombinerat med en nyttig kost och rikligt med vatten hjälper dig att bränna magfett på mycket kortare tid.
Drick det här teet för att bränna magfett

Senaste uppdateringen: 02 januari, 2019

Alla försöker komma på bra sätt att bränna magfett. Vad som är viktigt att veta är att magfett är resultatet av dålig organfunktion, speciellt organen som ansvarar för att avgifta kroppen.

Njurarna, lungorna, levern och grovtarmen är de organ som ansvarar för att rensa kroppen på orenheter. Om något av dessa inte fungerar som det ska, kan resultatet bli att fett ansamlas kring buken.

Farorna med magfett

minska ditt magfett

Att bära på extra vikt runt magen påverkar inte bara ditt fysiska utseende och självförtroende, utan har även allvarliga konsekvenser för din hälsa.

När du har för mycket bukfett så ökar risken för att utveckla sjukdomar som:

Som tur är finns det flera naturliga produkter du kan använda för att hjälpa kroppen att bränna magfett mer effektivt.

Naturligt te för att effektivt bränna magfett

Följande te underlättar för kroppen att förbränna magfett tack vare sina ingredienser, som har fantastiska, avgiftande egenskaper som rensar kroppen och spolar ut gifter.

Låt oss ta en titt på dessa fantastiska ingredienser och hur de fungerar:

Citron och lime

Citron och lime hjälper dig att bränna magfett

Citron och lime är utmärkta för att rensa bort gifter. De används ofta i teer och smoothies för viktnedgång, eftersom de omvandlas till fettförstörande ämnen i blodet. De innehåller även C-vitamin – vilken är viktig för ett starkt immunförsvar – och citronsyra, som maximerar enzymfunktionen och därmed stimulerar levern.

De är kända för sina vätskedrivande egenskaper och är en rik källa till pektin – ett ämne som hjälper dig att känna dig mätt längre. Vidare hjälper de till att alkalisera kroppen samtidigt som de minskar hunger och sug under dagen.

Kanel

kanel kan användas för viktnedgång

Kanel är känd för sin förmåga att balansera blodsockernivåerna, vilket förebygger insulintoppar och svackor. Mycket insulin i kroppen gör att den inte klarar av att förbränna allt glukos i blodet, vilket i slutändan blir till fettansamlingar.

Genom att äta kanel kan du få ned blodsockret till lägre nivåer. Höga blodsockernivåer resulterar ofta i viktuppgång och stora svårigheter med att bli av med den extra vikten.

Honung

honung och vaxkaka

Trots att honung innehåller fler kalorier än socker (socker har 15 kalorier per portion och honung 21) har honung ett högre näringsvärde och absorberas långsammare. Honung innehåller vitaminer, mineralsalter och aminosyror, vilket är bra för kroppen på grund av deras vårdande egenskaper och många hälsofördelar.

Tack vare honungens nyttiga beståndsdelar, kan den hjälpa till att minska stress, reglera sömn och förebygga andningssjukdomar. Det är också ett milt laxerande medel.

Ingefära

ingefära för viktnedgång

Ingefära är antiinflammatorisk, förbättrar glukoskänsligheten och ökar serotoninnivåerna, vilket hjälper till att kontrollera matsug. Den främjar även kroppens rensningsprocess och bekämpar vätskeretention.

Ingefära stimulerar produktionen av magsafter, vilket minskar obehaget som associeras med matsmältningsproblem. Vidare hjälper det kroppen att bättre absorbera näringsämnen och rensa bort avfall.

Hur man gör teet som kan bränna magfett

Ingredienser

 • 2,5 dl vatten
 • 1 tesked kanel
 • Saften från 1/2 citron
 • 1 tesked honung
 • 1 liten bit ingefära

Instruktioner

 • Koka upp vattnet och tillsätt alla ingredienserna förutom honung.
 • Låt småkoka i tio minuter och låt sedan svalna i fem minuter.
 • Sila och söta med honung.

Konsumtion

För att bränna magfett bör du dricka teet två gånger dagligen; en gång på morgonen på tom mage och sedan på kvällen strax innan läggdags. På morgonen bör du vänta en halvtimme innan du äter frukost efter att du har druckit teet. Du måste vara konsekvent för att se resultat.

För att kroppen ska få ut mesta möjliga av detta te bör du kombinera det med en nyttig kost, regelbunden träning och mycket vatten.

När du druckit teet kommer du märka att du känner dig full av energi, och efter en tid även att ditt magfett har minskat avsevärt. Kombinationen av detta fettförbrännande te och en hälsosam livsstil kan ge fantastiska resultat.

Spara

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
 • Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine1(3), 1095–1100. Retrieved from http://interscience.org.uk/v3-i1/8 ijahm.pdf
 • Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics21(4), 304–323. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
 • Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Oxford University Press. https://doi.org/10.1155/2014/642942

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.