Den djärva inredningsstilen: hur implementerar du den?

Den djärva inredningsstilen fokuserar på kurvade linjer istället för de klassiska raka linjerna. Vi berättar hur du dekorerar ditt hem i denna moderna stil.
Den djärva inredningsstilen: hur implementerar du den?

Senaste uppdateringen: 03 juni, 2023

Syftet med den djärva inredningsstilen är att skapa miljöer där kontraster dominerar på ett attraktivt sätt. Detta är en teknik inspirerad av naturen och dess kurvor som manifesteras i berg och skogar.

Dessa element extrapoleras till inredningen av ett utrymme genom möbler, ytbehandlingar och armaturer som uppvisar mjuka bågar och bidrar till känslan av lugn och komfort. Att tillämpa denna inredningsmetod i ett hem eller på ett kontor innebär också att välja elegans.

Denna inredningsstil anses behaglig, flytande och balanserad. I den här artikeln tittar vi närmare på denna estetik och hur du skapar den.

Kraften med kurvor i den djärva inredningsstilen

Den djärva stilen är en trend inom inredning som överger raka linjer till förmån för att använda kurvor i möbler, väggar och lister för att göra utrymmen mer tilltalande.

Populariteten för runda prydnadsföremål uppstod efter covid-19-karanänen när människor blev tvingade att tillbringa mycket tid hemma. Detta ledde i vissa fall till behovet av att göra rummen hemma till mer bekväma utrymmen, samtidigt som inredningen hölls konstnärlig och modern i fokus.

Den djärva estetiken innebär få möbler i varje rum, men noggrannhet i detaljerna. Syftet är att strukturen och utseendet ska komplettera den övriga inredningen.

Trenden har också viss inspiration av filosofin feng shui. Som förklaras av energieffektivitets- och arkitekturportalen Ovacen fokuserar denna kinesiska filosofi med harmoni på så vis att de boende uppfattar positiv energi i sina inredda utrymmen. Den djärva inredningsstilen försöker också uppnå detta.

Sillas curvas för el estilo bold en decoración.
Att lägga till kurvade möbler skapar känslan av natur i din inredning.

Vi tror att du också kan vara intresserad av att läsa det här: Lergods: Hur du använder det i din heminredning

Hur man implementerar den djärva inredningsstilen

Det finns två grundläggande sätt att komma in i denna typ av dekoration . Den första handlar om att börja lite i taget, inkludera föremål som speglar, mattor, kuddar eller sittpuffar. Det är viktigt att alla föremål har böjda eller sfäriska egenskaper.

Ett andra alternativ är mer vågat, eftersom det går direkt till att inkludera möbler designade i större dimensioner och som, utan diskretion, framhäver den djärva stilen. Några exempel? Runda sängar eller soffor med markant böjda armar, breda fåtöljsitsar och även – i vissa fall – breda ryggar.

Nyckeln är att det inte ska finnas några raka linjer i sikte. Tvärtom är soffornas kanter genomgående kurvigt formade.

Tips för att implementera den djärva inredningsstilen i din heminredning

Den djärva estetiken är en av de nuvarande populära inredningsstilarna för hemmet. Golv-vägg-tak-sammansättningen i hem är dock vanligtvis baserad på raka linjer, vilket är motsatsen till vad denna trend är ute efter.

Så hur kan du bryta med den vanliga linjäriteten i ett rum och omvandla det till kurvor? Så här gör du.

Kurvor som förbinder rum

Djärv inredning är idealisk för att simulera djup och förbinda utrymmen med valv. Denna strategi särskiljer angränsande rum och gör dem mer attraktiva.

Förvandla dina väggar och lister

Tack vare tekniken och moderniteten hos de material som används i skapandet kan du forma väggar och lister med gips, textil eller panelbeklädnader. När det gäller tak, får de av denna stil en välvd form och intensifiering

, vilket bidrar till illusionen av kurvor.

Piffa till matsalen

Gör dig av med kvadratiska eller rektangulära bord för att skapa en matsal med ovala element; detta inkluderar bordsskivan och stolarnas ryggstöd. Föreslagna toner är hudfärg och vitt, i kombination med naturligt metall och trä.

Välj runda lampor

Det mjuka ljuset som kommer från en rund lampa passar in i den djärva estetiken. Lamporna är vanligtvis ganska enkla för denna stil, och det finns ett brett utbud av modeller som uppfyller de sfäriska krav som stilen kräver. Placera lampan på ett sidobord som också är kurvigt för en fantastisk djärv look.

Luces bold en estilo vintage.
Du kan lägga till runda lampor för att främja en vintagestil om du vill.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Så inreder du ett rum i riktig vintagestil

Framhäv en soffa

Stolarna med böjda konturer har dubbel funktionalitet: å ena sidan inbjuder de vila; å andra sidan skapar de en känsla av skydd och trygghet på grund av de mjuka kurvorna.

Även om du kan införliva en komplett uppsättning möbler med kurvade linjer i ditt vardagsrum, räcker det också att bara ha en enda möbel som sticker ut för sin storlek och färg. Välj en möbel med tjocka armstöd och, om du vill, med lite textur.

Inkludera djärva figurer

En enkel men framgångsrik taktik är att ställa ut några skulpturer eller figurer av ansikten på hyllor, mittpunkter eller bokhyllor för att dra fördel av mjukheten i funktionerna.

Varför du ska ge den djärva inredningsstilen en chans

Den djärva inredningsstilen är en designtrend som är på modet just nu. Enligt tidningen Arquitectura y Diseño har kurvade linjer verkligen tagit över vardagsrum och sovrum, för att fylla dem med balans och dekorativ harmoni.

Den rundhet som stilen står för får rummen att se större ut, förmedlar lugn och visar upp en modern stil. Så, är du sugen på att testa på den här stilen?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.