Cristiano Ronaldos skador under karriären

Cristiano Ronaldo har haft en anmärkningsvärd karriär. Men han har också varit tvungen att avstå från att spel många gånger. Vill du veta mer om skadorna som denna världsberömda fotbollsspelare har drabbats av? Låt oss ta en titt!
Cristiano Ronaldos skador under karriären

Senaste uppdateringen: 30 november, 2021

Att diskutera spelaren som går under smeknamnet CR7, innebär att vi pratar om en idrottsman som förstod elitfotbollens krav och anpassade sina vanor för att förbättra en hållbar prestation. Trots detta har den här spelaren från Funchal stött på fysiska problem. Vissa av dem har hindrat hans spel i viktiga matcher. Vi ska därför titta närmare på de värsta av Cristiano Ronaldos skador under hans karriär fram till idag.

Cristiano Ronaldos karriär hittills är en resa från ungdomslaget Nacional, Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid och Juventus. Institutioner där vänsteryttern hittills har samlat på sig 26 fysiska problem, varav endast sex varit så pass allvarliga att de krävde en frånvaro på mer än 14 dagar. Låt oss titta närmare på dessa.

De värsta av Cristiano Ronaldos skador

Vi ska göra en kronologisk genomgång av de värsta skadorna Cristiano Ronaldo har blivit drabbad av under sin karriär hittills. Vi ska granska återhämtningstid, förlorade matcher och svårighetsgraden av den fysiska påverkan. Låt oss börja!

1. Ligamentskada i fotleden

Cristiano Ronaldos första dåliga nyheter inom den professionella fotbollen ägde rum 2008 när han spelade för Manchester United under teknisk ledning av den store Alex Ferguson. Han hade skadat ledbandet i höger fotled, vilket skapade stor osäkerhet inför framtiden.

Den nederländska kirurgen Niek van Dijk reparerade dock skadan. Som en följd fick den portugisiska spelaren genomgå en rehabilitering på 94 dagar. Detta representerade en förlust på elva officiella matcher.

fotbollsspelare med fotskada
Fotskador är vanliga inom fotbollsvärlden, eftersom det är en led som ständigt riskerar att bli överbelastad när du springer och sparkar på bollen.

2. Ödem i fotleden

År 2009, iklädd Real Madrid-tröja, kom de problem i höger fotled som han verkade ha begravt på Old Trafford tillbaka för att spöka igen.

Den här gången var det ett ödem i benet (ansamling av vätska i benet) på den mediala sidan av höger fotled, resultatet av en foul av Souleymane Diawara i en Champions League-match mot Olympique de Marseille.

Läkarna på Merengue Club skötte behandlingen, och Cristiano Ronaldo genomgick också en samtalskonsultation med Niek van Dijk, som hade behandlat honom ett år tidigare när han spelade för Red Devils. Resultatet blev att han var ute ur spel i 42 dagar och totalt nio matcher.

3. Bristning i musculus biceps femoris

I april 2014, under säsongen 2013-14, fick han en bristning i vänstra musculus biceps femoris i låret tio minuter innan slutet av en Champions League-kvartsfinal mot Borussia Dortmund.

Han var ute ur spel i 18 dagar, motsvarande fyra matcher (inklusive Copa del Rey-finalen och Champions League-semifinalen), vilka var avgörande för lagets öde som leddes av Carlo Ancelotti från bänken.

Fortsätt läsa mer i den här artikeln: Kontrakturer i musklerna: förebyggande och behandling

4. Cristiano Ronaldos skador i Patellar tendinopati

En annan av Cristiano Ronaldos värsta skador var en tendonit i vänster ben. Denna inträffade också 2014, mer specifikt fyra månader efter att en bristning i en lårmuskel.

Denna inflammation i mikrofibrerna i knäskålssenan påverkade hans prestationer vid VM 2014 i Brasilien, då han inte vilade som rekommenderat av läkare vid den tiden. I sin tur, i Real Madrid, var rekonvalescensen 17 dagar, det vill säga två officiella matcher.

5. Distorsion av knäleden

Näst på listan över Cristiano Ronaldos skador fysiska skador ägde rum i juli 2016. Denna gång gällde det en distorsion av det inre laterala ligamentet i vänster knä. Detta hände vid en inåtlutning av leden, vilket skapade en oproportionerligt och abrupt utsträckning.

Som ett resultat tvingades mannen som hade gjort flest mål i Portugals och Real Madrids historia göra ett uppehåll i 59 dagar (tre officiella matcher med den vita tröjan).

6. Lårskador

Medan han fortfarande spelade för Juventus kom ett laddat ögonblick för Vecchia Signora-fansen när Ronaldo spelade i en kvalmatch för Euro 2020.

Denna skada handlade om att flexormuskeln i höger lår gav vika under en match mot Serbien, ett scenario som tvingade vår fotbollsspelare att gå av planen när 30 minuter av första halvlek hade gått.

Skadan skedde efter en dålig passning från mittfältaren Rafa Silva, som Ronaldo försökte rädda. Försöket att ändra riktning i loppet slutade dock med att istället skada den starka anfallaren.

Den här gången var det totala antalet återhämtningsdagar 14, och tre matcher där Juventus inte hade sin stjärnspelare.

7. Ronaldos coronavirus-relaterade sjukfrånvaro

Slutligen, som ett anekdotiskt fall och parallellt med de värsta avc Cristiano Ronaldos skador under hela hans karriär som professionell fotbollsspelare, finner vi frånvaron på grund av COVID-19.

Detta tillstånd påverkade hans prestation under säsongen 2020-21, vilket resulterade i en 16-dagar lång behandling och tre italienska Serie A-matcher där Andrea Pirlo inte kunde använda honom i aktivt spel.

man med fotboll undersöker sina tår
Fotbollsspelares nedre extremiteter är ofta utsatta för skador.

Upptäck mer i den här artikeln: 3 situationer där du bör undvika att sporta

Cristiano Ronaldos skador och livsstil

Även om skadorna som Ronaldo har ådragit sig är ett bevis på att han inte är en maskin, anses han fortfarande vara en av fotbollsspelarna med den bästa fysiken. Detta är helt logiskt om vi tar med i beräkningen att han sedan säsongen 2003-04 har spelat inte mindre än 35 matcher per säsong. Hans genomsnittliga antal spelade matcher per säsong 46,3.

Allt detta beror på de hälsosamma vanor han har upprätthållit i många år, inklusive följande:

  • Ingen läsk. Vatten är allt han dricker.
  • Inget rött kött eller några frysta produkter ingår i hans kost.
  • Han försöker äta mycket av av kyckling och fisk.
  • Tar 5 tupplurar om dagen. Ronaldo delar upp den rekommenderade 7-8 timmars sömnen per dygn i 5 tupplurar, var och en 90 minuter lång.

Vi får se om Cristiano Ronaldos återstående karriär kommer att få sitt slut med en större skada. Samtidigt tyder statistiken på att hans liv som pensionär fortfarande är långt borta.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.