Hur du kan bränna 600 kalorier hemma

Om ett 40-minuterspass är för mycket kan du prova att dela upp det i fyra 10-minuterspass under dagen för att göra det enklare.
Hur du kan bränna 600 kalorier hemma

Senaste uppdateringen: 27 oktober, 2018

Att träna är en god vana som hjälper till att kontrollera vikten, förebygger sjukdom och förbättrar vår allmänna livskvalitet. Du behöver inte spendera långa timmar på gymmet för att dra nytta av hälsofördelarna från träning. Experter är överens om att bara 30 minuters träning om dagen är tillräckligt för att hålla dig i form. Lär dig hur du kan bränna 600 kalorier om dagen hemma i följande artikel.

Om du inte har viljan eller pengarna att gå till gymmet ska du inte oroa dig. Med denna träningsrutin kan du bränna 600 kalorier om dagen och tona din kropp utan att lämna huset eller spendera pengar. För att ta del av alla de fördelar som denna träningsrutin erbjuder bör du träna i 40-minuterspass, tre gånger per vecka och helst på morgonen. Är du redo att börja?

Börja bränna 600 kalorier

Innan du tränar sätter du på lite musik för att få energi och inspiration. Värm sedan upp musklerna med några lätta ledrörelser för nacken, axlarna, midjan, knäna, vristerna och höfterna.

Kardiovaskulär träning

bränna 600 kalorier

Kardiovaskulär träning är viktigt för att hålla sig i form, bibehålla bra hälsa och gå ned i vikt. Börja med en energisk joggingtur eller snabb promenad runt ditt hem i fem minuter. Försök sedan gå upp och ned för trappan eller genomför en livlig dans. Du kan även cykla, löpa eller simma. När du är klar kommer du ha bränt upp till 200 kalorier.

Armhävningar

Armhävningar kan också bränna 600 kalorier, om du gör riktigt många. Lägg dig med ansiktet nedåt med händer och fötter mot golvet. Höj varsamt upp kroppen från marken och återgå sedan till startpositionen. Denna övning kan göras med benen fullt utsträckta eller med böjda knän. För bäst resultat rekommenderar vi att du gör minst 80 armhävningar.

Knäböj

Knäbök

Knäböj anses vara den mest effektiva övningen för att bränna fett, vilken gör dem till en viktig del av din rutin. För att starta ställer du dig med händerna bakom huvudet. Sänk kroppen som om du tänker sätta dig ned tills låren går horisontellt. Försök att hålla ryggen rak och gör 60 till 80 repetitioner.

Utfall

För att avsluta träningen gör vi tolv utfall, vilket kommer träna och stärka benen och rumpan. Utfall kan göras med eller utan vikter.

För att börja ställer du dig med fötterna i axelbredd. Om du vill använda vikter håller du dem i händerna med handflatorna mot låren. Ta sedan ett stort steg framåt med ditt högra ben, medan det vänstra står kvar. Böj på båda knäna så att ditt högra lår är parallellt med golvet. Återgå till startpositionen och upprepa med vänster ben. Fortsätt tills du genomfört samtliga tolv utfall.

Ytterligare råd…

  • När du är klar ska du komma ihåg att stretcha dina armar, ben och midja för att förhindra träningsvärk.
  • Om du vill hålla dig i form ska du komma ihåg att det är viktigt att äta en diet som är låg i mättat fett, socker och salt.
  • Ät mer frukt och grönsaker. Det kommer inte bara hjälpa dig gå ned i vikt, utan även ge dig energin du behöver för att träna.
  • Om du inte vill genomföra ett fullt pass på 40 minuter kan du dela upp det i 10-minuterspass.
  • Kom ihåg att dricka minst åtta glas vatten om dagen för bästa resultat.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.