Bli av med rynkor naturligt med en hemgjord ansiktsmask

Har du provat naturliga skönhetskurer? Lär dig hur fantastiskt effektiva och hälsosamma de kan vara genom att prova denna fantastiska rynkbehandling.
Bli av med rynkor naturligt med en hemgjord ansiktsmask

Senaste uppdateringen: 07 april, 2019

Naturliga skönhetskurer fungerar. De har dessutom inga bieffekter för huden eller för din hälsa. De är effektiva tack vare sina vitaminer, mineraler och fettsyror. De har också mycket antioxidativa egenskaper, som hjälper till att bli av med rynkor naturligt, samt bekämpa uttorkning och slapphet.

I den här artikeln vill vi dela med oss av en fantastisk kur mot rynkor som innehåller fyra medicinska ingredienser.

Ta hand om din hud

För att bli av med rynkor naturligt är det viktigt att behandla huden med specifika produkter, men du måste också skydda den från faktorer som snabbar upp åldrande.

För att ta hand om huden och förebygga rynkor måste du undvika:

 • Exponering för solen i för stor utsträckning eller när den är som starkast. Solen är fördelaktig för din hud och hälsa såvida du inte får för mycket av den. Några minuter i början eller slutet av dagen är till exempel en god mängd solljus.
 • Skadliga vanor, såsom tobaksanvändning och alkohol.
 • En obalanserad kost med för få frukter och grönsaker.
 • Brist på essentiella fettsyror, som finns i livsmedel med nyttiga fetter, såsom avokado, oliv- och kokosolja, nötter, frön och äggula.
 • Att inte dricka tillräckligt med vatten eftersom det får huden att bli uttorkad.
kvinna som tittar i spegel

Hur man blir av med rynkor naturligt

Det är alltid bättre att förebygga något än att behandla det. I det här fallet kan du bli av med rynkorna kort efter att de dykt upp om du börjar behandla dem direkt. Om du dock redan har dem kommer du att kunna minska deras närvaro och förebygga att de blir ännu synligare.

Acetylsalicylsyra

Acetylsalicylsyra är en medicinsk beståndsdel som används för att bekämpa smärta och feber. Den säljs i pillerform under olika namn beroende på land, och har i Sverige bland annat sålts under namnen Magnecyl och Albyl.

Dess egenskaper för huden är fortfarande relativt okända bland många.

I exfolierande behandlingar och ansiktsmasker kan denna syra tillföra antiinflammatoriska och rensande egenskaper som minskar uppkomsten av akne, prickar och orenheter i huden. Vidare gör den sandiga texturen att vi kan använda den som en varsam exfoliant som tar bort döda hudceller, vilket gagnar hudregenerationen.

piller

Nyponolja

Nyponolja är en av de bästa ingredienserna för att skydda huden från effekterna av fria radikaler. Den är mycket antioxidativ och regenererande, vilket är utmärkt för torr hy.

Men oljan lämpar sig inte för fet hy eller för ung hud. Om du har sådan hud är det bäst att använda kokos- eller jojobaolja istället.

Citronsaft

Citronsaft agerar som ett konserveringsmedel samtidigt som det hjälper till att ta bort prickar, rengöra orenheter och regenerera huden.

Honung

Honung är en utmärkt ingrediens i hemgjord kosmetika tack vare sina återfuktande och skyddande egenskaper. Tack vare sitt höga innehåll av vitaminer, mineraler och enzymer kan honung nära huden samtidigt som den skapar ett lager som skyddar mot externa attacker. Det hjälper dig att bli av med rynkor naturligt.

honung

Den fantastiska kuren

För att få bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du skaffar nyponolja och honung av bästa möjliga kvalitet, speciellt om du har känslig hy.

Ingredienser

 • 1 tablett acetylsalicylsyra
 • 15 droppar eterisk nyponolja
 • 5 droppar citronsaft
 • 1 tesked honung

Metod

 • Bryt sönder tabletten med ett par skedar.
 • Tillsätt nyponoljan och citronsaften till tablettpulvret.
 • Blanda allt med honungen, som måste vara flytande och välblandad med ingredienserna.
 • Om blandningen ser för tjock ut kan du lägga till ytterligare några droppar citronsaft.
honung och citronsaft i skål

Hur man använder kuren

Använd kuren direkt efter att du har berett den för att ta del av alla fantastiska fördelar. Så här gör du:

 • Tvätta ansiktet och låt det förbli lite fuktigt.
 • Applicera sedan masken på ansiktet, speciellt på områden som behöver det mest.
 • Massera väldigt varsamt ansiktet med fingertopparna för att försiktigt exfoliera det.
 • Låt kuren sitta på ansiktet som en mask i 5-10 minuter.
 • Efter det tvättar du ansiktet för att ta bort produkten, varpå du applicerar din vanliga fuktkräm.
 • Du kan använda kuren en gång per vecka. Du kommer dock börja märka av fördelarna redan efter första appliceringen.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.