Bleka mörka ringar under ögonen med eteriska oljor

Huden under ögonen kräver speciell vård för det är den känsligaste delen av ditt ansikte. Här har vi ett tips för dig: blek mörka ringar under ögonen med eteriska oljor.
Bleka mörka ringar under ögonen med eteriska oljor
Karla Henríquez

Skriven och verifierad av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Har du mörka cirklar under ögonen? Får de dig att se trött ut och äldre än vad du verkligen är? Fortsätt läsa för att lära dig om sex eteriska oljor som kan bleka mörka ringar under ögonen på nolltid.

Du kanske sover bra men ändå har mörka cirklar under ögonen. Din hud kanske är extra känslig. Du kan lösa detta problem med naturliga huskurer som återställer hudens vätskebalans, speciellt huden under ögonen.

Du får mörka cirklar under ögonen för att det är ett område med väldigt få talgkörtlar. Huden vid detta område tenderar därför att lätt bli torr, vilket gör den mer känslig.

6 eteriska oljor som hjälper dig att bleka mörka ringar under ögonen

Mandelolja

Mandlar innehåller många viktiga näringsämnen, men de har dessutom en medicinsk verkan. De innehåller oljesyra, vilket gör dem bra för ditt hjärta, precis som alla nötter. Det finns bittermandel och sötmandel. Den senare hittar man ofta i köket och i hudvårdsprodukter.

Mandelolja bleker och återfuktar huden. Den innehåller fettsyror, vatten, protein, fibrer, järn, kalium och vitaminer (A, B, C, D och E). Det är därför en bra olja för att bleka mörka ringar under ögonen.

Hur använder jag den?

 • Lägg två till tre droppar mandelolja på fingertopparna och gnugga in detta på dina ringar.
 • Upprepa processen varje kväll och tvätta ansiktet som vanligt på morgonen.
 • Var konsekvent om du vill se snabbare resultat.

Arganolja

Arganoljan är antiseptisk och full med antioxidanter. Den återfuktar huden och gör den mjukare. Oljan innehåller också E-vitamin samt omega-3, 6 och 9.

Hur använder jag den?

 • Applicera tre droppar arganolja varje kväll innan du går och lägger dig.
 • Kom ihåg att tvätta ansiktet så att du inte har smink på dig då du applicerar oljan.

Fänkålsfröolja

Fänkål har avgiftande och vätskedrivande egenskaper. Den kan förbättra matsmältningen, blodflödet och göra huden mer elastisk. Oljan innehåller dessutom proteiner och vitaminerna A, B och C.

Hur använder jag den?

Fänkålsfröolja är väldigt bra för dig, men du bör inte använda för mycket. Den kan vara giftig om den används för mycket.

 • Applicera tre droppar på dina mörka ringar och massera nätt med fingertopparna.
 • Vi rekommenderar att du använder oljan på kvällen, max tre gånger per vecka.

Olivolja

Olivolja innehåller antioxidanter och lindrar kardiovaskulära problem, reducerar förstoppning och minskar symptomen vid diabetes. Den innehåller stora mängder oljesyra.

Hur använder jag den?

 • Applicera en kompress med olivolja på ditt öga under några minuter.
 • Ta sedan bort kompressen och låt oljan verka under natten.
 • På morgonen tvättar du ansiktet som vanligt.

Nyponolja

Nyponolja är en av de mest använda oljorna inom hudvårdsprodukter. En av anledningarna är att den är rik på fettsyror, antioxidanter och vitaminer.

Denna olja minskar tidiga ålderstecken, bleker solfläckar, återfuktar huden, stimulerar cirkulationen och stärker immunförsvaret. Du kan därför använda nyponolja för att bleka mörka ringar under ögonen.

Hur använder jag den?

 • Tvätta ansiktet ordentligt för att oljan ska kunna absorberas bättre.
 • Häll två till tre droppar på fingertopparna och applicera på huden under ögonen.

Lavendelolja

Lavendeloljan är fantastisk: anti-inflammatorisk, motverkar svamp, antidepressiv, antiseptisk och antibakteriell. Den lindrar dessutom smärta, avgiftar och kan förbättra cirkulationen.

Hur använder jag den?

 • Blanda två droppar lavendelolja med lite vatten för att tillreda en naturlig huskur för mörka cirklar under ögonen.
 • Applicera varje kväll innan du går och lägger dig. Skölj av nästa morgon.
Lavendelolja i flaska.

Du kan använda vilken som helst av oljorna ovan för att bleka mörka ringar under ögonen. Var konsekvent med användningen för bästa resultat. Kom ihåg att du också bör ha på dig solkräm varje dag på ansikte och hals. Huden runt dina ögon är tunnare än den på resten av ditt ansikte, så ta god hand om den.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.