Blek huden naturligt med en hemgjord kräm

Yoghurt är den huvudsakliga ingrediensen i denna kräm, som kan användas för att snygga upp huden på nolltid.
Blek huden naturligt med en hemgjord kräm
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

En blekande, hemgjord kräm lär locka dem som vet att huden kontinuerligt lider av exponering för solen och gifter i omgivningen. Huden må konstant genomgå en förnyelseprocess varje dag men ibland kan den överträffa sitt ansvar, något som kan leda till en serie förändringar.

Förlust av kollagen och elasticitet, ansamling av döda hudceller och solbränna är bara några av de negativa bieffekter som kan drabba huden och leda till åldrande i förtid.

För att lösa problemet har många kosmetiska produkter och professionella tekniker utvecklats för att omvända skadan och stimulera läkeprocessen. Problemet med många av dessa lösningar är att de kan vara dyra, och alla har inte pengar att lägga ut på dem.

Lyckligtvis finns det mycket billigare lösningar som erbjuder otroliga resultat utan man behöver utsätta huden för aggressiva kemikalier eller procedurer.

I dagens artikel vill vi dela med oss av en hemgjord kräm som drar nytta av de naturliga egenskaperna i yoghurt för att återvitalisera huden och minska närvaron av fina linjer och rynkor. Är du redo att ge den en chans?

Hemgjord kräm med yoghurt & mandel för att bleka huden

Kamomillolja

Kombinationen av ingredienserna i denna naturliga kräm ger dig en utmärkt behandling för att ta bort döda hudceller och allmänt hjälpa huden i ansiktet.

Naturell yoghurt är ett väldigt nyttigt livsmedel som innehåller mjölksyra, som hjälper till att reglera hudens naturliga pH-värde för att förhindra fläckar. Den anses vara en av de bästa alternativa fuktgivarna eftersom den hjälper huden att behålla sin naturliga fukt utan att påverka produktionen av naturliga oljor.

Dess levande kulturer förebygger akne samt tidig uppkomst av fina linjer och rynkor.

Mandelmjöl

Vidare är mandelmjöl rikt på essentiella fettsyror och antioxidanter som är bra för huden.

Den höga E-vitaminhalten skyddar huden från den oxidativa påfrestning som orsakas av fria radikaler och förhindrar att celler och vävnader försämras. Dess naturliga oljor återställer torr hud och förebygger dessutom problem såsom eksem och psoriasis.

Vi vill även tillsätta lite honung och citronsaft i krämen för att öka dess blekande krafter.

Hur gör jag denna helt naturliga kräm?

Bad-kit

En av fördelarna med att använda helt naturliga ingredienser är att krämen blir väldigt lätt att göra och inte kräver mycket tid. Ingredienserna är alla lätta att hitta, men var uppmärksam och välja bara 100% ekologiska varor.

Du kanske hittar dessa produkter till billigare priser, men kvaliteten är förmodligen sämre.

Ingredienser

 • 3 1/5 dl naturell yoghurt
 • 4 mandlar
 • 2 matskedar citronsaft
 • 1 matsked honung

Tillredning

 • Lägg mandlarna i matberedaren eller malen för att göra mjöl. Om möjligt kan du köpa färdigt mandelmjöl och hoppa över detta steg.
 • Lägg mjölet i en skål och tillsätt yoghurten, citronsaften och honungen.
 • Låt stå en stund och se till att allt är välblandat.

Applicering

 • Varje kväll innan läggdags tar du noggrant bort allt smink och rengör huden.
 • Efter det applicerar du en generös mängd av den hemgjorda krämen och låter den verka i 20 minuter.
 • Avslutningsvis sköljer du med varmt vatten och klappar torrt med en handduk.

Tips

För bästa resultat bör du använda krämen som en del av din dagliga skönhetsrutin. Om du bara använder den sporadiskt kommer den inte att ha en märkbar effekt.

Undvik att använda den under dagen eftersom citronsaften kan reagera negativt med solljus. Blandningen är dessutom ämnad för bruk under natten eftersom den stödjer kroppens naturliga regenerationsprocess som inträffar då.

Den första appliceringen ger ditt ansikte en uppfriskande och ren känsla som du kommer att älska. Den blekande effekten kan dock ta flera veckor innan den syns.

Om du vill kan du även använda produkten på halsen och bröstet. Kom ihåg att dessa områden är mycket känsliga och kräver större försiktighet.

Utöver en hemgjord kräm rekommenderar vi att du använder en bra solkräm varje dag för att stärka effektiviteten.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Upadhyay, R., Dwivedi, P., & Ahmad, S. (2010). Screening of antibacterial activity of six plant essential oils against pathogenic bacterial strains. Asian Journal of Medical Sciences, 2(3), 152-158
 • Kodad, O. (2008). Variability of oil content and of major fatty acid composition in almond (Prunus amygdalus Batsch) and its relationship with kernel quality. [Abstract]. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 4096-4101
 • Sumit, K., Vivek, S., Sujata, S., & Ashish, B. (2012). Herbal cosmetics: Used for skin and hair. Inventi Rapid: Cosmeceuticals, 4, 1-7
 • Sultana, Y., Kohli, K., Athar, M., Khar, R., & Aqil, M. (2007). Effect of pre-treatment of almond oil on ultraviolet B-induced cutaneous photoaging in mice. [Abstract]. Journal of Cosmetic Dermatology, 6(1), 14-19

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.