En alternativ behandling för en fastare mage

En alternativ behandling för en fastare mage

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

En hälsosam kost och fortsatt fysisk träning är nyckeln till en trimmad och fast mage. Men du kan också ta till andra knep, som denna alternativa behandling, som är billigare än kommersiella krämer och inte ger irritation eller andra negativa bieffekter.

Hemmagjord gurk- och aloe vera-behandling för magen

Kombinationen av gurka och aloe vera ger dig en mycket näringsgivande behandling för att göra magen snyggare . Det hjälper dig inte att gå ner i vikt, men det är ett bra komplement för att skydda huden och förebygga uppkomsten av bristningar och slapphet.

Även om ingredienserna är naturliga och tar längre tid att på sig för att ge resultat har det bevisats att kontinuerlig användning ger fantastiska fördelar. Eftersom vi inte vill att du ska ha några tvivel kommer vi nedan att lista i detalj vilka egenskaper var och en av ingredienserna har.

Gurkans fördelar

Gurka för huden

Gurka är en mycket mångsidig grönsak som har använts sedan urminnes tider som en bas för att skapa olika hudvårdsprodukter. Gurka verkar uppfriskande och läkande, vilket gör det till en av de bästa ingredienserna för att vitalisera och ge fukt till huden. Grönsaken innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanta ämnen som bekämpar effekterna av fria radikaler och hjälper till att stoppa cellulära skador.

Eftersom gurka består av mer än 97% vatten är det perfekt för att tona och göra huden fastare. Gurka innehåller även E-vitamin, naturliga oljor och viktiga mineraler som förhindrar uppkomsten av bristningar, rynkor, missfärgningar och andra skönhetsbrister.

Aloe veras fördelar

Tvärsnitt av aloe vera

Aloe vera innehåller essentiella aminosyror, vitaminer och kraftfulla antioxidanter som underhåller vacker hud. Och det har även förmågan att stödja läkningen av skadad hud. Dessa egenskaper minskar storleken på ärr, regenererar skadade hudfibrer och förhindrar skador orsakade av fria radikaler.

Gelen innehåller även växtslem, som har en mjukgörande och läkande effekt som förbättrar utseendet på nästan alla delar av kroppen. Gelen används främst externt, men du kan också konsumera den för att erhålla fantastiska hälsofördelar.

Hur man förbereder denna hemmagjorda gurk- och aloe vera-behandling

Behandling med aloe vera

Fördelen med behandlingen är att ingredienserna är 100% ekologiska och enkelt hittas i affärer. Effekterna varierar från person till person, men uppstår generellt snabbt om du samtidigt upprätthåller goda vanor.

Ingredienser

 • 1 omogen gurka
 • 1 dl aloe vera-gel
 • Destillerat vatten (vid behov)

Anvisningar

 • Till att börja med, skär av en bit av aloe veran och extrahera gelen med en sked.
 • Skala sedan gurkan och skär i bitar.
 • Lägg alla ingredienser i en mixer och tillsätt lite vatten för att göra det lättare att mixa.
 • Mixa i några sekunder och förvara sedan i en glasburk.
 • Du kan spara blandningen i upp till två veckor i kylen.

Appliceringsmetod

 • Varje kväll innan sänggåendet, rengör huden på magen och massera in produkten med lätt cirkelmassage.
 • Låt det verka utan att skölja och ta bort överflödiga rester dagen efter.
 • Om du vill kan du även applicera blandningen på andra slappa områden av kroppen, som armarna och rumpan.

Som med andra naturliga produkter är det inte en mirakelbehandling, och inte heller fungerar den helt av sig själv. Effekterna ses efter flera tillämpningar, särskilt om du samtidigt äter en balanserad kost och gör regelbundna magövningar.

Gillade du receptet?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Mesa-Arango, A. C., Fiorez-Munoz, S. V., & Sanclemente, G. (2017). Mechanisms of skin aging/Mecanismos de envejecimiento de la piel/Mecanismos de envelhecimento da pele. Iatreia. https://doi.org/10.17533/udea.iatreia.v30n2a05
 • Cortés Rodríguez, M., Martello Castaño, Y. J., & Rodríguez Sandoval, E. (2011). Valoración de atributos de calidad en pepino (cucumis sativus l.) Fortificado con vitamina E. Biotecnología En El Sector Agropecuario y Agroindustrial.
 • Calderón, M., Quiñones, M. A., & Pedraza, J. (2011). Efectos Benéficos del Aloe en la Salud. Vertienter, Revista Especializada En Ciencias de La Salud.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.