Behandling av infektioner i urinblåsan, urinröret och njurarna

Att äta ananas regelbundet kan bidra till att minska infektioner och inflammation i urinvägarna tack vare dess innehåll av vitaminer och bromelin.

Lokaliserade urinvägsinfektioner uppträder vanligtvis antingen i urinblåsan, urinröret eller njurarna, och orsakas av vissa bakterier. Kvinnor är mer benägna att drabbas av denna sjukdom.

Varför är det så? För att kvinnans urinrör är mycket kortare än mannens och löper ut närmare anus. I tillägg till det kan processen att gå igenom klimakteriet utlösa vissa vanliga infektioner. Det är därför vi i dagens artikel vill berätta om vissa livsmedel du kan äta när du lider av någon av dessa typer av infektioner.

Infektioner i urinblåsan, urinröret och njurarna

En urinvägsinfektion kan lokaliseras på många olika ställen och vanligtvis krävs behandling med receptbelagda läkemedel. Som komplement kan du äta rätt sorts kost för att ge dig antioxidanter, vitaminer och naturliga antibiotika som kan hjälpa dig bli av med problemet så snart som möjligt.

Men låt oss först reda ut vilka olika typer av urinvägsinfektioner du kan drabbas av.

  • Urinblåsan: En infektion i urinblåsan är den vanligaste typen. Det är också känt som cystit eller urinvägsinfektion.
  • Njurarna: En njurinfektion är allvarligare. Om problemet är lokaliserat i endast en njure och infektionen är tillfällig, är det känt som akut pyelonefrit. Men om det inte behandlas snabbt och drabbar även den andra njuren lider du av kronisk pyelonefrit. Oavsett kan en njurinfektion vara mycket smärtsam och vara associerad med feber, frossa och svår trötthet.
  • Urinledarna: Ibland kan kanalerna som ansluter dina njurar till urinblåsan bli smittade, även om det är ganska ovanligt och enkelt att behandla med receptbelagda läkemedel.
  • Urinröret: Den här typen av infektion kallas uretrit och är lokaliserad i kanalen som leder bort urin från blåsan. Det är en mycket vanlig infektion.

Kostbehandling för infektioner i urinblåsan, njurarna och urinröret

1. Kamomillte

Kamomillte
Kamomill anses allmänt vara en av de bästa naturliga behandlingarna för urinvägsinfektioner. Det innehåller antibakteriella föreningar som hjälper till att påskynda läkning från en mängd olika infektioner. Och glöm inte att det också är ett naturligt avgiftningsmedel, så det dödar bakterier som finns i urinen.

Ingredienser

  • 20 gram kamomill
  • 2 dl vatten

Gör så här

Du ska dricka en kopp två gånger om dagen: Den första på fastande mage på morgonen och den andra på eftermiddagen. Koka upp vattnet och tillsätt kamomill. Låt sjuda i 20 minuter. Stäng av värmen och låt dra i några minuter. Drick långsamt.

Badvatten med kamomill

Ett annat intressant alternativ är att ta ett bad med kamomill. Beredningen görs enligt följande:

Sjud 40 gram kamomill i en liter vatten i minst en halvtimme, och låt svalna i ytterligare 10 minuter. Du vill att det ska vara varmt, men aldrig för varmt. Tillsätt vätskan till ditt vanliga badvatten och sjunk ner i ca 15 minuter tills vattnet börjar svalna. Det hjälper dig att dra direkt nytta av kamomills läkande egenskaper.

2. Tranbärsjuice

Tranbärsjuice
Tranbärsjuice är en av de effektivaste kurerna mot urinvägsinfektioner eftersom det sköljer väggarna i urinvägarna för att avlägsna skadliga bakterier och stärka immunförsvaret samtidigt som det skyddar dig från andra infektioner eller sjukdomar. Drick ett glas naturlig, osötad tranbärsjuice varje dag när du har en av dessa infektioner.

3. Morgonbehandling med bikarbonat och citron

Citron och bakpulver
Bikarbonat och citronsaft är båda bra val för att lindra infektioner i urinblåsan, njurarna och urinröret. Varför? De bidrar till att minska smärtan och obehaget du upplever vid urinering och även till att balansera kroppens pH och bekämpa surheten som ger upphov till infektioner.

Det kan komma som en överraskning eftersom citronsaft är surt, men när din kropp metaboliserar det så har det ett alkaliserande effekt på urin som hjälper till att läka de irriterade vävnaderna i urinvägarna.

Ingredienser

  • Saften från en halv citron
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl vatten

Gör så här

Lös bikarbonat i vattnet och tillsätt citronsaft. Vattnet bör vara rumstempererat. Drick på fastande mage under loppet av fem dagar för att se de bästa resultaten.

4. Fördelarna med ananas

Ananas
Vid behandling av problem i urinvägarna har ananas alltid ansetts vara en av de bästa frukterna för att minska infektioner, bakterier och inflammation. Tack vare dess innehåll av bromelin hjälper det till att läka dessa vanliga sjukdomar snabbare, så tveka inte att äta tre eller fyra skivor av färsk ananas per dag.

För att få mest nytta bör du äta ananas 15 minuter före lunch och middag. Det är bäst om du äter det på fastande mage.

Spara

MER FÖR DIG