5 juicer som effektivt bekämpar njursten

Juicer är naturliga alternativ till att hjälpa din kropp göra sig av med gifter, bekämpa infektioner och förebygga njursten.
5 juicer som effektivt bekämpar njursten
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Dina njurar spelar en viktig roll i din kropp då de hjälper till att rensa blodomloppet och gör sig av med avfallsprodukter genom din urin. Det betyder att de också är kritiska för dina andra organ, vilket är anledningen till att det är så viktigt att man bekämpar njursten.

Njursten kan bildas av en rad olika anledningar, men associeras ofta med dåligt näringsintag eller specifika, fysiska defekter. De är nästan alltid en produkt av ett fel i njurarna som hindrar kroppen från att göra sig av med gifter, som därför ansamlas istället. När dessa substanser inte kan tas bort kristalliseras de och blir till stenar, vilket orsakar stor smärta när de börjar täppa igen urinröret.

Det finns läkemedel på marknaden som effektivt kan hjälpa till att ta bort njurstenar, men vissa har bieffekter och de fungerar inte alltid ordentligt. Vidare finns det naturliga alternativ som kan stimulera nedbrytningen och borttagningen av njurstenar samt hindra dem från att komma tillbaka.

Grapefruktjuice och aloe

Aloe-juice mot njursten

Denna kur publicerades 2003 i The Scientific Principles and Practicies of Herbal Medicine, och är en bra metod som bekämpar njursten, behandlar en rad andra njurproblem och renar blodomloppet.

Ingredienser

 • Aloe vera-gel
 • 1 dl grapefruktjuice
 • 2 matskedar honung

Hur bereder du den?

Bearbeta aloe vera-gelen i en mixer med grapefruktjuicen. Efter en minut eller två tillsätter du honungen.

Juice med mango, cantaloupe, apelsin och grapefrukt

Smoothie mot njursten

De fyra frukterna i det här receptet gör drycken till en kraftfull antioxidant – en potent behandling för att rensa kroppen på giftiga substanser och bekämpa njursten.

Ingredienser

Hur bereder du den?

Skalen kan ge juicen en sur smak, vilket verkligen inte är syftet, så se till att skala och ta bort kärnorna ur varje frukt. Tvätta frukterna noga och kör dem i mixern. Drick två koppar varje dag.

Juice med morot, äpple, apelsin och gurka

Morots-gurkjuice

Denna kombination hjälper till att avgifta kroppen, gör sig av med giftiga substanser och bekämpar njursten.

Ingredienser

 • 4 morötter
 • 2 äpplen
 • 2 klyftor vitlök
 • 1 gurka
 • 1 apelsin

Hur bereder man den?

Se till att skala och tvätta alla ingredienser innan du lägger dem i mixern. När du är klar bearbetar du dem i några minuter. Du kan tillsätta lite vatten om det behövs.

För bästa resultat bör du dricka juicen på morgonen.

Tranbärsjuice

Denna utsökta dryck är rik på antioxidanter och bakteriehämmande beståndsdelar såsom tanniner, som hindrar bakterier från att fästa sig på väggarna i dina njurar. Att dricka tranbärsjuice rekommenderas för att förebygga urinvägsinfektioner och kroniska problem, som njursten.

Ingredienser

 • 2 1/ dl tranbärsjuice
 • 1 1/4 dl vatten
 • 15 ml citronsaft

Hur bereder man den?

Blanda alla ingredienser och drick juicen varje dag. För bästa resultat bör den kombineras med en hälsosam konsumtion av vatten.

Ananasjuice bekämpar njursten

Ananasjuice

Ananas är känd för att vara en kraftfullt vätskedrivande och rensande frukt som hjälper till att eliminera avfall som samlats i kroppen. Ananasjuice rensar njurarna och förebygger samt bekämpar njursten.

Du kan givetvis dricka ren ananasjuice för att nyttja dessa fördelar, men du kan även njuta av följande recept för ännu bättre resultat.

Ingredienser

Hur bereder man den?

Lägg båda ingredienserna i mixern och mixa tills du fått önskad konsistens. Om du föredrar lite mer vätska kan du tillsätta lite vatten.

Att dricka någon av dessa fem juicer regelbundet är ett utmärkt sätt att bekämpa njursten och hjälpa kroppen att göra sig av med giftiga substanser. Inkludera dem i din diet och njut av fördelarna redan idag.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.