Behandla fibromyalgi naturligt med örter

Capsaicin, som finns i cayennepeppar, är en effektiv och naturlig smärtlindrare som används i många smärtstillande krämer.
Behandla fibromyalgi naturligt med örter

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Fibromyalgi orsakar muskelsmärta och trötthet. Personer som lider av fibromyalgi har ofta specifika områden på kroppen som är känsliga för smärta. De vanligaste områdena är nacke, rygg, skuldror, armar, ben och höfter. Fibromyalgi är väldigt smärtsamt och obekvämt, så att hitta rätt behandling är viktigt. Här ska vi visa dig några örter som kan behandla fibromyalgi naturligt .

En stor andel av personerna med fibromyalgi (mellan 80-90%) är kvinnor. Trots att den exakta orsaken är okänd är denna åkomma ofta associerad med traumatiska händelser och perioder av stor stress. Det är även associerat med återkommande skador, generellt obehag och vissa sjukdomar.

Behandla fibromyalgi med cayennepeppar

Man har upptäckt att cayennepeppar besitter egenskaper som lindrar symtomen från fibromyalgi. Capsaicin, som finns i cayennepeppar, är en effektiv och naturlig smärtlindrare. Många smärtlindrande krämer görs med cayennepeppar för att de lindrar muskelsmärtor.

Cayennepeppar

För att lindra fibromyalgismärta ska du dricka en kopp cayennepepparte. Den görs genom att blanda en tesked peppar i en kopp varmt vatten. Det är bäst att bereda det på morgonen och dricka under dagen. Annars riskerar du att allvarligt irritera matsmältningssystemet.

Behandla fibromyalgi med johannesört

En annan ört som hjälper till att behandla fibromyalgi är johannesört. Det är en medelstor växt som producerar långsträckta, gula blommor. Denna ört används mestadels för att behandla depression, och har visat mycket goda resultat. Kom ihåg att depression är en av de huvudsakliga symtomen som associeras med fibromyalgi. Allt som fungerar för att bekämpa det är till stor hjälp.

Johannesört

Johannesört bekämpar inte bara depression utan kan även lindra smärta och behandla sömnlöshet. Det bästa sättet att bruka denna kur är i form av kapslar eller tillskott. Du kan hitta det på apotek eller hälsokostbutiker. Vissa gör ett te på blommorna, så det är också ett alternativ.

Trots att det är en ört kan johannesört interagera med vissa läkemedel. Till exempel antidepressiva medel, preventivmedel och andra. Därför bör du konsultera med en läkare eller apotekare innan du börjar ta ett tillskott. Att tro att medicinalväxter är harmlösa är ett misstag. Många läkemedel som finns idag är baserade på kemikalier som först upptäcktes i växter.

Harpagophytum

harpagophytum

Harpagophytum är populärt känd som “Djävulsklo”. Den får sitt namn från sina frukter, som är träiga kapslar med vassa taggar och krokade ändar. Beståndsdelarna i denna ört är väldigt effektiva i kampen mot krämpor som artrit. Det är så man började använda det mot fibromyalgi, med goda resultat.

“Djävulsklo” har kraftfulla smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper som är användbara mot smärtor associerade med fibromyalgi. Utöver det stimulerar den aptiten, sänker kolesterolet, avgiftar och lugnar ner tarmspasmer. Det vanligaste sättet att använda denna ört är att applicera ett extrakt från växten direkt på de smärtsamma områdena. Du kan även bereda ett avkok, eller att ta den i kapselform.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.