Hur du avgiftar bukspottkörteln

Bukspottkörteln, det där tårformade organet som ligger vid tolvfingertarmen, är viktig för din matsmältning och producerar enzymer. Om den är förgiftad eller inflammerad har du svårt att smälta maten, och därför är det värt att känna till hur du ska ta hand om den och även äta en renande diet emellanåt.

Renande diet för bukspottkörteln

Hur kan bukspottkörteln bli inflammerad eller förgiftad? Tja, din kost är alltid den första faktorn som kan orsaka att ett eller flera av dina organ börjar fungera dåligt. Vidare kan de yttre miljöfaktorerna ändra dess funktionalitet. Allt detta kan leda till hormonell obalans i bukspottkörteln och sjukdomar som till exempel diabetes. Du bör avgifta bukspottkörteln för att hålla den frisk. Vi ska här förklara hur detta går till.

1. Ta farväl av toxiner med hjälp av medicinalväxter

Citron ingefära dryck
Det första steget för att påbörja en rengöring av bukspottkörteln: uteslut alkohol, tobak och all skräpmat. Naturligtvis är det alltid svårt att sluta röka, men uppoffringen är värt det. Du kommer att få år av ditt liv tillbaka. Minska också din konsumtion av mjöl, socker, och godis… Alla dessa åtgärder kommer få dig att må bättre. Det finns också flera fantastiska medicinalväxter som hjälper dig att rensa bukspottkörteln:

  • Ingefärste: Minskar inflammation, renar kroppen, är lugnande och är en bra antioxidant.
  • Grönt te: Börja att dricka en kopp grönt te varje dag under frukosten eller på eftermiddagen – du kommer få en stor dos av fantastiska antioxidanter för att rengöra bukspottkörteln.
  • Lakritsinfusion: Detta är en mycket matsmältningsvänlig rot som ökar produktionen av galla som behövs för att smälta maten. Den är fantastisk.

2. Vatten och hälsosamma juicer

Kiwismoothie
Det är bra att gå på en renande diet i minst 10 dagar per månad. Börja dagen med ett glas citronsaft och varmt vatten, en kiwi och en kopp havregryn. Du kommer behöva dricka två liter vatten om dagen och äta frukt och grönsaker, särskilt under dessa dagar. Öka din dos av gröna bladgrönsaker, rika på vitamin B, och frukt rika på antioxidanter och vitaminer så som papaya, apelsiner och jordgubbar. Ananas- och papayajuice är fantastiskt för hälsan hos din bukspottkörtel, även om en av de bästa frukter för den är kiwi.

3. Fördelarna med en varm dusch eller ett varmt bad

Avslappnande bad
Det kanske kommer som en överraskning för dig, men att ta en varm dusch eller ett varmt bad varje dag stimulerar matsmältningen och förbättrar hälsan hos bukspottkörteln. Det stimulerar och aktiverar dess funktion. Så tveka inte att ta ett varmt bad före sänggåendet. Det kommer få dig att slappna av så att du kan somna lättare och återaktivera funktionaliteten hos bukspottkörteln.

 

4. Ta hand om dina känslor och minska stress

Avkoppling
Det kan verka som ett skämt, men det är det inte. Att gå igenom perioder av ångest eller stress gör att dina nivåer av hormonet kortisol ökar, vilket är mycket dåligt för kroppen. Negativa känslor och bekymmer ändrar grundfunktioner och påverkar till exempel din matsmältning, vilket ökar risken för att din tunn- och tjocktarm blir inflammerad. Allt detta leder också till att din bukspottkörtel försämras och frigör enzymer i magen. Du bör hålla alla dessa faktorer i åtanke. Försök att slappna av, ägna tid åt dig själv, promenera, ät hälsosamt… Att ta väl hand om din bukspottkörtel är inte svårt alls.

MER FÖR DIG