Att springa hjälper dig att bli av med negativa känslor

mars 8, 2019
Att springa producerar endorfiner, motverkar stress och får kroppen att slappna av. Man blir även av med många gifter genom att svettas.

Vi vet alla att det har stora fördelar för vår fysiska hälsa att springa, men visste du att det också är bra för att bli av med negativa känslor? Det finns mycket som kan göra oss ledsna, så varför inte prova att gå ut och springa?

Gör dig av med mentala blockeringar

Skrikande kvinna

Om du har ett kreativt jobb är mentala blockeringar extra jobbigt, eftersom det kräver färska idéer och fantasi. Mentala blockeringar kan få dig att känna känslor som ilska, ångest, stress och till och med depression. Du måste hitta ett sätt att lösa det på, och då kan du springa. Hur många gånger har du inte känt dig ledsen och andra har du sagt till dig att springa ett tag?

Person vid havet

Om du springer blir det lättare att komma ur den dåliga mentaliteten. Träning sätter igång blodet som för med sig syre till alla delar av kroppen, och det frigör dig från stress och ångest. Att springa gör dig trött; det kör slut på dig både fysiskt och mentalt. Det får de negativa känslorna att försvinna, och du känner istället positiva känslor.

Reglera negativa känslor

Passiva jobb tråkar ut oss, speciellt mentalt. Att ha att göra med giftiga människor är också tröttsamt. Det finns alltid någon sådan i närheten och deras känslor kan vara smittsamma. Det är viktigt att göra något åt det. Att springa ger dig kraften att reglera dina känslor.

Många väljer att springa en runda innan jobbet. Det är bra eftersom du får bättre aptit. Det ser även till att du börjar dagen med mycket energi och ett bra humör.

fjäril i hand

Det finns också folk som föredrar att springa efter jobbet, på eftermiddagen. På så sätt kan de bli av med all stress som de samlat på sig under dagen, och de kan då sova mycket bättre senare på kvällen. Det spelar ingen roll när du springer, det viktiga är att du gör det.

Träning och lycka

Har du någonsin frågat dig själv varför de som tränar är lyckligare? Anledningen är att de inte ger sinnet eller kroppen tid att kontamineras av negativitet. De gör sig av med det genom fysisk träning.

De har vardagliga problem precis som du. De faller också offer för omständigheter som enkelt kan vända upp och ner på deras liv, men genom träningen kan de se saker på ett nytt sätt. Ditt sinne blir mycket klarare och du drar inte slutsatser lika snabbt.

När något dåligt händer brukar vi tro att eftersom det började dåligt kommer också konsekvenserna vara dåliga. Är du säker på att det verkligen är så?

Sov bra

Att springa gör dig gladare, men inte bara det. Det hjälper dig även att reglera dina känslor betydligt lättare. Att springa hjälper dig att frigöra ditt sinne och stärka din kreativitet. Det är inte bara dina känslor som kommer tacka dig, utan även ditt jobb, din familj och dina vänner. Du kommer att bli mycket mer positiv.

Se nu till att bli av med dina negativa känslor – spring!

Spara

  • Han, K. T. (2017). The effect of nature and physical activity on emotions and attention while engaging in green exercise. Urban Forestry and Urban Greening. https://doi.org/10.1016/j.ufug.2017.03.012