9 misstag som hindrar dig från att få drömkroppen

Alla vill ha drömkroppen, men tar man inte hand om sig själv och äter nyttigt är den omöjlig att uppnå.
9 misstag som hindrar dig från att få drömkroppen

Skriven av Lorena González

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Vad är dina drömmars kropp? En frisk och sund kropp som har styrka och uthållighet? Upplever du att du har svårt att nå ditt mål att få drömkroppen?

Du kanske gör samma misstag som många andra. De här är några av de vanligaste misstagen som hindrar dig från att få drömkroppen.

De vanligaste misstagen som hindrar dig från att få drömkroppen

1. För mycket konditionsträning är skadligt

Du kommer inte att få drömkroppen snabbare bara för att du kör långa konditionspass. Det är bättre att begränsa konditionen till 30 minuter och inte köra på i en hel timme. De flesta tror att konditionsträning är bra för hjärtat, men man bör göra det med viss försiktighet.

Om du pressar dig själv för länge kan det ha negativa effekter på ditt hjärt- och kärlsystem. Det bästa är att hålla sig till max 30 minuters träning.

2. Lågkaloridieter ger inte all näring du behöver

Lågkaloridieter kan hindra dig från att få drömkroppen

Var försiktig med lågkaloridieter. Även om det stämmer att den mat man äter i lågkaloridieter är bra för hälsan, saktar ned åldrandet på hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar får man inte glömma att kroppen faktiskt behöver fetter.

När man tränar behöver kroppen få i sig protein, fett och kolhydraterDärför är det bra att äta livsmedel som till exempel lax och avokado som innehåller nyttiga fetter.

3. Drick inte energidrycker med elektrolyter direkt efter träning

Energidrycker är inte det nyttigaste för att hålla kroppen i gott skick. Det stämmer i synnerhet när man dricker dem efter ett träningspass. De innehåller alldeles för mycket mineraler och socker för att vara nyttiga.

4. Glöm inte att dricka vatten under träning

Drick vatten under träningspasset

Se till att dricka vatten eller annan vätska under hela träningspasset. Många föredrar att inte dricka alls under träning, men det är inte någon bra idé. Kroppen förlorar mycket vätska under träning, så tänk på att fylla på med vätska hela tiden.

5. Träning innebär inte att man kan äta mer

Det här är ännu ett misstag som hindrar dig från att få drömkroppen. Tänk på att träning inte är synonymt med att äta mer. Det stämmer ännu mer om du börjar äta mer kaloririkt för att du tränar – det leder till att du inte uppnår dina viktminskningsmål och aldrig kan få drömkroppen.

Tänk på att regelbunden träning inte ger dig en orsak till att överäta. Vill du hålla en stabil vikt eller gå ned i vikt måste du träna och hålla en god kosthållning på samma gång.  Du bränner kanske 500 kalorier under en timmes träningspass. Om du sedan går ut och äter en massa kommer du få tillbaka alla kalorierna i ett nafs.

6. Tänk på vilken tid på dygnet du tränar

Träna inte direkt på morgonen om du vill ha drömkroppen

Träna inte det första du gör på morgonen, eller direkt efter att du har ätit. Vid dessa tider är det större chans att trötthet eller utmattning hindrar dig från att göra bra ifrån dig på träningen, och att du inte orkar fullfölja hela passet.

Det bästa är att låta bli att äta två timmar innan du går till gymmet, då kommer du ha energi att träna, och har ännu inte hunnit bli hungrig.

7. Bada inte bastu direkt efter träningen

Du kanske tänker att en bastu hjälper dig att svettas ut gifter ur kroppen, men tänk på vilka tider som är bäst för kroppen att basta. Under ett intensivt träningspass på gymmet förlorar du mycket vätskor och blodtrycket stiger. Går du i bastu direkt efter passet riskerar du att bli sjuk eller till och med svimma.

Ta en dusch och drick vatten innan du kliver in i bastun.

8. Glöm inte bort stretchningen

Det är viktigt med stretchning för att få drömkroppen

Är du den typen av person som inte stretchar efter träning? Lyssna noga! Det är viktigt att du inte hoppar över det. Efter ett intensivt träningspass är musklerna sammandragna och hårda, och därför är det viktigt att sträcka ut dem för att få tillbaka rörligheten och undvika skador.

Stretchar du ordentligt efter träningspasset undviker du träningsvärken som normalt kommer dagen efter.

9. Träna inte för mycket eller för lite

Träningsfrekvens är ett annat område där folk ofta gör fel. Tränar du inte regelbundet kommer du aldrig nå dina mål. Regelbunden träning och nyttiga kostvanor är de två grundläggande sakerna som gör att du kommer kunna få drömkroppen. Du behöver inte träna varje dag, men du bör träna några gånger i veckan.

Tränar du varje dag kan det öka dina kortisolnivåer, vilket leder till viktökning. Tre träningspass i veckan är tillräckligt.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.