9 kvällsvanor för att vakna vacker varje morgon

Även om du kanske är för trött för skönhetsbehandlingar när kvällen faller på kan några enkla kvällsvanor, såsom att ta bort sminket och fuktsätta huden, göra stor skillnad.
9 kvällsvanor för att vakna vacker varje morgon
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Varenda kvinna vill nog vakna vacker på morgonen, men stress och trötthet från dagen gör att vi generellt går till sängs utan att orka följa en kvällslig rutin. Vad du glömmer är att om du gör det på kvällen så sker några saker under natten som förnyar huden så att den ser fräschare ut på morgonen.

Om du inte upprätthåller dessa kvällsvanor märker du oftare imperfektioner och för tidiga ålderstecken. Det är därför bäst att ha en skönhetsrutin som inte tar så lång tid, men som räcker för att vårda huden.

Nedan vill vi dela med oss av nio utmärkta vanor du kan använda varje kväll för att vakna vacker varje morgon.

1. Tvätta bort sminket

Sminkborttagning på kvällen

Det finns ingen ursäkt för att gå till sängs med sminket på. Kosmetika täpper ingen porer och ger dig pormaskar. Införskaffa en rengörande mjölk eller använd eteriska oljor, såsom ricinolja eller mandelolja.

Glöm inte att helt ta bort din maskara och eyeliner. Dessa har en tendens att försvaga ögonfransarna när de lämnas på för länge.

2. Tvätta ansiktet med kallt vatten

Även om det sista du vill känna på kvällen är kyla är det bäst att tvätta ansiktet med kallt vatten. Det tar inte bara bort smuts på hudytan utan tonar även huden och stänger vidgade porer.

Använd en mild eller naturlig tvål för att inte ändra hudens pH.

3. Använd en fuktkräm för att vakna vacker

Fuktgivande handkräm

För att se till att hela din kropp vaknar upp mjuk och återfuktad är det en god idé att applicera en generös mängd fuktkräm varje kväll. Det bibehåller kroppens naturliga oljor och gör att fula märken inte bildas på huden för att du är för torr.

Kom ihåg att du borde använda en kräm specifikt för ansiktet eftersom det området är mycket känsligare.

4. Smörj vaselin på fötterna

Det är en av de kvällsvanor som vi för det mesta glömmer. Ofta märker vi det inte ens, men fötterna kan lätt torka ut och utveckla hårdnader. Det händer för att vi glömmer att återfukta dem och ta bort döda hudceller.

Smörj lite vaselin på fötterna varje kväll för att återfukta och mjuka upp huden så ser du efter ett tag hur mycket bättre de ser ut.

5. Använd kräm i ögonvrårna

Ögonkräm minskar rynkor

Ju tidigare du börjar ta hand om dina ögon desto mer troligt är det att du inte får rynkor i förtid, för att inte nämna de fruktade “kråkfötterna”. Det området är mycket känsligare och har en tendens att lätt försvagas av UV-strålar och gifter.

Det är därför du varje kväll, innan du går till sängs, borde använda en nattkräm som reparerar huden. Det minskar även inflammation och påsar under ögonen, som ofta gör att man ser trött ut på morgonen.

6. Plocka ögonbrynen

Om du föredrar att plocka ögonbrynen utan en stylist ska du veta att det är bäst att göra det är innan du går och lägger dig.

Om du gör det till en vana att göra det på kvällen ger du huden lite tid att slappna av och låter rodnaden försvinna. Du blir även mindre känslig i området, något som är bra när det kommer till UV-strålar.

7. Återfukta dina nagelband

Återfukta naglarna

För att hålla naglarna återfuktade och starka är det absolut nödvändigt att du återfuktar och ger dem näringsämnen vid nagelbanden. Om du inte har en speciell handkräm för det kan du gnugga lite oliv- eller kokosolja på dem på kvällen för att vakna vacker.

8. Blek dina tänder

Även om du inte helt kan bleka överdrivet fläckade tänder kan en veckovis borstning med bikarbonat hjälpa till att bleka dem. Applicera det på din tandborste och låt det efter borstningen sätta sig i några minuter. Skölj därefter.

9. Ta hand om dina ögonfransar

Vackra ögonfransar

Efter att helt ha tagit bort ditt smink kan du applicera lite ricinolja på ögonfransarna för att ge dem näring och volym. Det hjälper till att stärka fransarna och förhindrar att de faller av. Det är perfekt för att stimulera naturlig tillväxt.

Så för att avsluta kan du med några minuters bra vanor varje kväll bättre använda tiden du spenderar sovandes för att hålla dig själv vacker och ung.

Följ dessa tips för att inom kort märka att du med små förändringar kan få fantastiska resultat och vakna vacker och strålande.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.