8 kosmetiska användningsområden för salt

Visste du att salt kan bidra till att eliminera celluliter? Det är sant att saltkonsumtion kan leda till att du får celluliter, men om du använder det lokalt på huden kan det hjälpa dig att bli av med dem.
8 kosmetiska användningsområden för salt
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Salt har egenskaper som inte bara är kända i matvärlden utan också kan användas estetisktAtt äta för mycket salt är förknippat med olika hälsoproblem, så för tillfället rekommenderas att använda begränsade mängder salt i kosten. Den goda nyheten är dock att det finns kosmetiska användningsområden för salt – det är ett bra alternativ som kan användas utan att skada kroppen.

Idag vill vi ge dig 8 kosmetiska användningsområden för salt som du kan dra nytta av vid din nästkommande skönhetsbehandling.

1. Exfoliering

Exfoliant

Exfoliering är en mycket speciell hudvårdsbehandling. Det kan användas för att ta bort döda hudceller och behandla skador på huden från solexponering och föroreningar. Salt är en 100% naturlig ingrediens som ersätter kommersiella exfolianter med starka och aggressiva kemikalier.

Gör så här

  • Blanda salt och en tesked olivolja. Använd blandningen i duschen genom att massera in den på den del av kroppen du vill behandla.

2. Vågigt hår

Naturliga vågor gör skillnad för utseendet genom att få dig att se mer avslappnad ut. Det är inte alltid lätt att få till det, och det krävs i regel någon form av hjälpmedel. En saltvattenlösning kan ge dig en naturlig spray för att få vågigt, fräscht hår.

Gör så här

  • Lös en matsked salt (10 g) i ett halvt glas vatten (1 dl) och fördela i hela håret. Krama håret med händerna för att skapa vågor.

3. Behandling av mjäll

Mjäll är det vanligaste hårbottenproblemet. Grovt salt bidrar till att förnya hårbotten och även till att ta bort döda hudceller.

Gör så här

  • Ta en generös mängd salt och applicera i hela hårbotten. Massera försiktigt i en cirkelrörelse för att exfoliera huden.
  • Låt verka i 5 minuter och skölj sedan med rikligt med varmt vatten.

4. Användningsområden för salt: tandblekning

Tandblekning

Det är möjligt att få bort gula tandfläckar med lite salt. Egenskaperna i salt bidrar till att rengöra tänderna på djupet och ta bort fläckar.

Gör så här

  • Bered en blandning med två delar salt och en del bikarbonat. Borsta tänderna med det i ungefär tre minuter.

5. Behandling av akne

Akne kan påverka både huden och självkänslan. Saltets naturliga egenskaper kan hålla porerna rena och begränsa talgproduktionen.

Gör så här

  • Fukta lite salt med vatten eller olja och applicera direkt på hudområden med finnar och pormaskar.

6. Perfekta naglar

Dess sammandragande egenskaper gör att ett av våra användningsområden för salt är som en bra lösning för att behandla problemet med gula eller ogenomskinliga naglar.

Gör så här

  • Blanda en tesked salt med en tesked bikarbonat och saften från en citron. Blötlägg omedelbart dina naglar i denna blandning i några minuter. Upprepa regelbundet.

7. Saltbad

Badsalt

Att använda salt i ett bad är perfekt för att minska inflammation, och det är avkopplande för hela kroppen. Genom att använda ett speciellt havssalt får du ett terapeutiskt bad för att lindra trötta muskler. Tack vare den höga halten av magnesiumsulfat skapar saltet en antiinflammatorisk effekt och bidrar till att eliminera förhårdnader på händer och fötter.

Gör så här

  • Tillsätt 2 dl havssalt (240 gram) till badkaret och sänk ner dig i 20 minuter. Ligg inte i längre än så eftersom det kan vara kontraproduktivt.

8. Behandling av celluliter

Det är inte lätt att bli av med celluliter men salt är så billigt och lätt att använda, och det är ett utmärkt val.

Gör så här

  • Bered en blandning av salt och lite kokosolja. Massera de områden som har drabbats av celluliter och låt verka i 20 minuter. Skölj med kallt vatten.

Hade du hört talas om dessa användningsområden för salt?

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.