Rosmarinextrakt bekämpar celluliter

För att uppnå önskad effekt är det viktigt att du använder rosmarinextrakt regelbundet, följer en hälsosam träningsrutin och bibehåller en hälsosam livsstil.

Celluliter, eller gropig hud, är ett av de kosmetiska problem som oproportionerligt drabbar kvinnor, även om det kan påverka män i mindre utsträckning.

Det inträffar när den mjuka vävnaden blir inflammerad på grund av problem med ditt cirkulationssystem eller lymfsystem, vilket resulterar i små gropar eller noduler. Dessa visar sig vanligtvis endast på platser där du har fett ansamlat i de djupaste lagren av din hud, eller som ett resultat av vätskeretention.

Hittills vet vi inte vad den exakta orsaken bakom celluliter är, men man tror att dagliga vanor och hormonförändringar kan utlösa dem. Oavsett var de kommer ifrån försöker de flesta med celluliter konstant få bort dem.

Det finns många produkter och behandlingar idag vars syfte är att behandla celluliter och göra huden lenare och vackrare. Det finns även naturliga alternativ som ger goda resultat utan att kosta mycket pengar.

Idag ska vi undersöka de fantastiska egenskaperna hos rosmarinextrakt, som länge har varit mycket populärt i kampen mot celluliter.

Rosmarinextrakt bekämpar celluliter

Celluliter-före-efter

Rosmarinextrakt använts mycket för sina många topiska fördelar, då denna välkända medicinska växt lätt absorberas när den används som ett extrakt.

En av dess största styrkor är att den är kraftfullt antiinflammatorisk, vilket gör den till ett utmärkt val för att behandla muskelproblem, förbättra cirkulation, bekämpa vätskeretention, förbättra fördelarna med massage och mer.

Den fungerar även som en naturlig hudtoner, vilket är perfekt för att bibehålla elasticitet och förebygga att huden blir hängig.

Tack vare dessa fördelar kan rosmarinextrakt bekämpa celluliter och motverka att de dyker upp igen.

Fördelarna blir dock bara synliga om du använder det regelbundet och kompletterar det med hälsosamma livsstilsval, inklusive en nyttig diet och regelbunden träning.

Vill du veta mer? Läs: Kanel hjälper dig att bli av med celluliter

Hur bereder du rosmarinextrakt hemma?

Rosmarin

Denna naturliga produkt säljs i apotek och hälsokostbutiker, men det är även lätt att göra den hemma. Se bara till att ingredienserna du använder är 100% naturliga.

Ingredienser

 • 1 färskt knippe färska rosmarinkvistar, inklusive blad och blommor
 • 150 ml rengöringssprit
 • 1 liten glasflaska

Beredning

 • Lägg rosmarinen i glasflaskan eller burken, antingen hackad eller hel.
 • Häll rengöringsspriten över rosmarinen – med det menar vi etanol som vanligtvis säljs för att rengöra och desinfektera sår.
 • Förslut behållaren tätt och förvara den på en sval, mörk plats i minst 15 dagar.
 • Efter det silar du extraktet och sedan är det redo att användas.

Glöm inte att läsa: Hemmagjorda behandlingar mot celluliter

Hur man använder det

Rosmarinolja

 • Först av allt bör du alltid exfoliera huden innan alla cellulitbehandlingar för att förbättra absorptionen.
 • När du har exfolierat dina lår eller området du vill behandla applicerar du rosmarinextraktet med bomullstussar.
 • Massera området nerifrån och upp, till exempel genom att börja vid knäna och röra dig uppåt mot höfterna, tills du har täckt hela området.
 • Fokusera speciellt på baksidan av benen precis under din rumpa, ett område som ansamlar fler celluliter än andra delar av kroppen.
 • Låt det sitta i tio minuter innan du sköljer med kallt vatten och sedan avslutar med en uppstramande kräm.

Hur du applicerar extraktet är viktigt eftersom det stimulerar cirkulation och tar bort vätskor i regionen.

Du bör använda extraktet varje dag i kombination med massage och framförallt fokusera på områden där du har mer celluliter.

När du kombinerar denna enkla behandling med en bra diet och träning som riktar in sig på rumpa och lår kommer du definitivt börja se resultat på nolltid.

MER FÖR DIG