Bli av med pormaskarna - 7 effektiva tips

Bli av med pormaskarna - 7 effektiva tips

Senaste uppdateringen: 25 december, 2018

När hudens porer blockeras av överdriven svettning från talgkörtlarna samt när fett och keratin oxideras uppstår en typ av pormask, vilken består av en djup hålighet med en mörk öppning. Läs vidare så ska vi berätta hur du kan bli av med pormaskarna med effektiva och billiga huskurer!

Vem som helst kan få pormaskar och de kan vara irriterande av estetiska skäl, eftersom de oftast uppstår på synliga platser som ansiktet, och speciellt på näsan.

Tvärtemot vad många tror ​​är pormaskar inte alltid relaterade till akne, utan är snarare en fråga om överflödigt fett. Med andra ord är de mycket vanliga när kroppen överproducerar svett. Du bör göra en djuprengöring för att bli av med pormaskar i ansiktet. Det finns olika produkter på marknaden som definitivt är användbara för detta, och även huskurer som gör dessa produkter ännu effektivare.

7 effektiva tips som hjälper dig bli av med pormaskarna

Du bör veta att för att bli av med pormaskarna måste du ha en rengöringsrutin, tvätta ansiktet ofta, och ta bort smink varje kväll. Du bör inte klämma dem eftersom detta bara skadar din hud. Dessa skador syns inte så tydligt när man är ung, men kommer bli mer synbart med åldern.

Bli av med pormaskarna med en yoghurtmask

Tips #1: Mask med yoghurt, gurka och persilja

Lägg två matskedar naturell yoghurt, några persiljeblad och en halv gurka i en mixer. Mixa tills det blir en röra. Applicera den på ansiktet och låt sitta i 15 minuter. Skölj bort med varmt vatten.

Tips #2: Ånga

Värm vatten och häll i en skål. Placera försiktigt ansiktet ovanför den stigande ångan, nära nog att känna ångan men var inte så nära så att du riskerar att bränna dig. Ånga i några minuter. Tack vare värmen expanderar huden och porerna öppnas för lättare rengöring.

Tips #3: Mask med gelatin och mjölk

Häll en matsked mjölk och tillsätt en matsked gelatin i en skål. Blanda tills det blir en kräm och värm sedan i mikron i tio sekunder. Använd en spatel för att applicera pastan. Låt sitta i tio minuter och ta bort med händerna eftersom masken kommer stelna till en fast gelé.

Tips #4: Citronmask

Använd citron på kvällen

Blanda lite citronsaft, mandelolja och glycerin (sockeralkohol). Använd det varje kväll efter att ha tagit bort din makeup. Skölj med varmt vatten.

Tips #5: Honung- och kanelskrubb

Blanda fyra teskedar honung med en tesked kanel. Blanda tills du får en pasta och applicera över områdena med pormaskarna. Tvätta inte bort förrän nästa dag. Upprepa processen i två veckor för att effektivt bli av med pormaskarna.

Tips #6: Havregrynsshake

Krossa 250 ml havregryn fint, till exempel genom att köra det i en mixer. Häll upp i en skål och tillsätt 125 ml varmt vatten. Rör om tills du får en jämn blandning. Applicera masken på ansiktet och låt sitta tills den är helt torr. Skölj med varmt vatten och torka med en ren handduk.

Tips #7: Äppelmask

Skär ett rött äpple på hälften – ta bort kärnorna men lämna skalet. Mixa äpplet tillsammans med en matsked citronsaft, fördela över ansiktet och låt den sitta i 10 minuter. Tvätta av med varmt vatten.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.