7 tips för att snabbt bli av med pormaskar

När hudens porer blockeras av överdriven svettning från talgkörtlarna samt när fett och keratin oxideras uppstår en typ av pormask, vilken består av en djup hålighet med en mörk öppning.

Vem som helst kan få pormaskar och de kan vara irriterande av estetiska skäl, eftersom de oftast uppstår på synliga platser som ditt ansikte och speciellt på näsan.

Tvärtemot vad många tror ​​är pormaskar inte alltid relaterade till akne, men är snarare en fråga om överflödigt fett. Med andra ord är de mycket vanliga när man överproducerar svett. Du bör göra en djuprengöring för att bli av med pormaskar i ansiktet. Det finns olika produkter i butiker som definitivt är användbara för detta, och även hembehandlingar som kommer göra dessa produkter ännu effektivare.

Du bör veta att för att bli av med pormaskar måste du ha en rengöringsrutin, tvätta ansiktet ofta, och ta bort smink varje kväll. Det borde inte ”pressa dem” tills de kommer ut eftersom detta bara skadar din hud.

ansikteTips #1: Mask med yoghurt, gurka och persilja

Lägg två matskedar naturell yoghurt, några persiljeblad och en halv gurka i en mixer. Mixa tills det blir en röra. Applicera den på ditt ansikte och låt sitta i 15 minuter. Ta bort med varmt vatten.

Tips #2: Ånga

Värm vatten och häll i en skål. Placera försiktigt ditt ansikte ovanför ångan som stiger, nära nog att känna ångan men var försiktig så att du inte riskerar att bränna dig. Ånga i några minuter. Tack vare värmen expanderar din hud och porerna öppnas lättare för rengöring.

Tips #3: Mask med gelatin och mjölk

Häll en matsked mjölk och tillsätt en matsked gelatin i en skål. Blanda tills det blir en pasta och värm sedan i tio sekunder. Använd en spatel för att applicera pastan. Låt sitta i tio minuter och ta bort med händerna eftersom masken kommer ha blivit som en gel.

Tips #4: Citronmask

citron mask

Blanda lite citronsaft, mandelolja och glycerin (sockeralkohol). Använd det varje kväll efter att ha tagit bort din makeup. Skölj med varmt vatten.

Tips #5: Honung- och kanelskrubb

Blanda fyra teskedar honung med en tesked kanel. Blanda tills du får en pasta och applicera på de platser där pormaskarna är.Tvätta inte bort förrän nästa dag. Upprepa processen i två veckor.

Tips #6: Havregrynsshake

Krossa 250 ml havregryn fint. Lägg till 125 ml varmt vatten och rör om tills du får en jämn blandning. Applicera masken på ditt ansikte och låt sitta tills den är helt torr. Skölj med varmt vatten och torka med en ren handduk.

Tips #7: Äppelmask

Skär ett rött äpple på hälften – ta bort fröna men lämna skalet. Mixa äpplet tillsammans med en matsked citronsaft, fördela över ansiktet och låt den sitta i 10 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

MER FÖR DIG