7 naturliga huskurer för att behandla högt blodtryck

Konsumtion av livsmedel med vätskedrivande egenskaper rekommenderas för att eliminera vätskor och överflödigt natrium relaterat till högt blodtryck.
7 naturliga huskurer för att behandla högt blodtryck

Senaste uppdateringen: 28 december, 2018

Att bli medveten om riskerna med högt blodtryck är en av de primära åtgärderna för att börja behandla högt blodtryck.

Hypertoni

Högt blodtryck, eller hypertoni, är ett av de vanligaste kardiovaskulära problemen globalt. Det är också känt som en “tyst mördare” för dess utveckling i kroppen. Enligt uppgifter som lämnas ut av American Heart Association lider 1 av 3 vuxna av högt blodtryck. Denna höga diagnostiseringsnivå har gett upphov till varningar över hela världen. Särskilt eftersom många människor inte inser riskerna och inte vet hur man går tillväga för att behandla högt blodtryck på lämpligt sätt.

Behandla högt blodtryck 

Som svar på detta uppmanar hälsomyndigheter ständigt till hälsosamma levnadsvanor samtidigt som de försöker nå ut med så mycket information som möjligt om sjukdomen. Med det i åtanke vill vi i den här artikeln ge dig 7 huskurer som hjälper dig att behandla högt blodtryck naturligt. På det sättet slipper du vara beroende av enbart farmaceutiska läkemedel.

 

Huskurer

Råa mandlar

Mandlar-ger-bra-fetter

En handfull råa mandlar varje dag kan hjälpa till att behandla högt blodtryck tack vare deras essentiella omega 3-fettsyror, som sänker kolesterolnivåer och förbättrar hjärtfunktionen. De är en rik källa till fett och kalorier, men det betyder inte att du går upp i vikt. I själva verket anses fett i mandlar vara bra fett som kan bidra till att öka muskelmassan.

Kokosvatten

Det är läckert, uppfriskande och perfekt för att återställa vätskebalansen under varma dagar när du förlorar mer vätska än vanligt. Det innehåller en bra mängd kalium, elektrolyter och andra näringsämnen, vilket kan bidra till att sänka blodtrycket.

I en studie publicerad i West Indian Medical Journal fann man att konsumtion av kokosvatten kan hjälpa till att reglera blodtrycket, både när det är för högt och när det är för lågt. Upp till 71% av patienterna som hade högt blodtryck och drack kokosvatten sänkte det och upp till 29% av dem med lågt blodtryck höjde det.

Havregryn

behandla-högt-blodtryck-med-Havregryn

Havregryn är känt för sitt höga innehåll av fiber och essentiella näringsämnen, och är en naturlig huskur som kan sänka blodtrycket.

En studie utförd av forskare vid Columbia University fastställde att konsumtion av havregryn kan bidra till att sänka blodtrycket med upp till 5%. Man fann även att havregryn kan förebygga hjärtsjukdomar.

Gurkmeja

Gurkmeja har fått en viktig plats som en läkande huskur tack vare dess antioxidativa och antiinflammatoriska effekt, som kommer av dess aktiva förening kurkumin. En av de främsta fördelarna är att det har en potent förmåga att minska kroppslig inflammation och samtidigt bidra till att sänka högt blodtryck och lindra inflammatoriska problem.

När det konsumeras med svartpeppar kan det också ha en vasodilaterande effekt. Det är perfekt för att förbättra cirkulationen och hålla kärlväggarna rena. Och som om inte det vore nog fungerar det också som en naturlig antikoagulant som hjälper till att reglera blodflödet.

Citron- och persiljesmoothie

Persilje-och-citrondryck

Genom att dricka denna smoothie dagligen kan du bidra till att sänka högt blodtryck tack vare dess urindrivande effekt.

Både citron och persilja innehåller viktiga näringsämnen som underlättar eliminering av vätska och överflödigt natrium, som båda är associerade med högre blodtryck.

Ingredienser

  • En citron med skal
  • En handfull persilja
  • Ett glas vatten (2 dl)

Gör så här

  • Skär citronen i skivor med skalet på. Lägg i en mixer med persiljan och vattnet.
  • Processa i några sekunder, sila och drick före frukost.

Banan

Det är en av de bästa källorna till kalium, vilket är ett viktigt mineral för de som behöver sänka blodtrycket. Det är rekommenderat att konsumera två bananer per dag tillsammans med en hälsosam diet.

Vitlök

Vitlök-i-skål

vitlök innehåller en koncentrerad mängd mycket viktiga näringsämnen som har värdesatts högt inom naturmedicin sedan antiken. Att äta en till två klyftor hackad vitlök om dagen kan hjälpa till att hålla högt blodtryck i schack tack vare svavelföreningarna som främjar god blodcirkulation och sänker blodtrycket.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.