Persilja för att bleka fläckar på huden

Huden på ansiktet är mycket känslig. Persilja hjälper oss att motverka de fria radikalerna och är även bra som antioxidant.
Persilja för att bleka fläckar på huden
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Vår hy får ofta fläckar som har uppkommit p.g.a. solen och även som ett resultat av åldern. Detta gör ofta att vi spenderar mycket pengar på produkter för att bleka dessa fläckar så snabbt som möjligt. Men vi lovar dig att det finns enkla huskurer du kan använda och som kan göra mycket för dig, såsom persilja. Vill du veta hur? 

Huskur med persilja för att få bort fläckar på huden

persilja

Vem har inte någon gång fått fläckar på huden? Ovanför läpparna, på pannan, under ögonen, mm… vår hy är en väldigt känslig del av vår kropp och kan påverkas mycket av sin miljö. Ljuset från solen, föroreningar, kylan, mm… och även åldrandets påverkan.

Det skadar aldrig att införskaffa en bra kräm, men det är även viktigt att du känner till enkla och ekonomiska huskurer som kan hjälpa till att komplettera behandlingen. Men vi bör också vara realistiska. Dessa fläckar kommer inte att försvinna helt, men de kommer att blekas.

1. Varför är det bra med persilja för att bleka fläckar på huden?

persilja mot fläckar på huden

Persilja är en växt som är enkel att hitta och som innehåller många vitaminer – och inte bara det! Den hjälper även immunförsvaret, försvarar dig mot de fria radikalerna, och är en utmärkt antioxidant.

Vill du veta mer? För det finns mer. Persilja används som en essentiell behandling på många skönhetskliniker för att bidra med vitamin C, ge näring åt huden, läka den och stimulera kollagenproduktionen. Persilja är en naturlig regenerator som vi inte bör låta bli att prova.

2. Hur kan persilja hjälpa mig att bli av med mina hudfläckar?

persilja som ansiktsmask

Det är väldigt enkelt. Du kan göra denna mask på två sätt:

  1. Det första är att ta fem persiljekvistar och mosa dem ordentligt, för att sedan placera dem i en gasbinda. När du gjort detta kan du använda dem på de zoner där du har fläckar på huden. Låt det sitta i tio minuter och skölj sedan av med ljummet vatten. Gör detta varje natt innan du går och lägger dig.
  2. Det andra sättet är inte heller svårt, men du behöver några andra viktiga komponenter som ytterligare hjälper din hälsa och din hud. Vi behöver fem kvistar persilja, tillsammans med fem droppar citronsaft, olivolja och tre gurkskivor. Vi mosar allt ordentligt tills vi har fått en massa. Detta applicerar vi sedan med hjälp av en gasväv eller bomull där fläckarna sitter. Låt verka i tio minuter för att sedan skölja av ordentligt med ljummet vatten. Om vi gör detta varje natt kommer vi snart se resultat.

Ser du hur enkelt det är? Persilja är jättebra för ditt ansikte. Prova det och dela med dig av dina erfarenheter!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Dés, Mihály. “Mágicas propiedades del perejil.” Lateral: Revista de Cultura 93 (2002): 5.
  • Guanulema, Martínez, and María Silvania. Metodología de enseñanza-aprendizaje y la aplicación de técnicas para el tratamiento de manchas faciales, en el centro de formación artesanal “Guayaquil”, cantón Quevedo, provincia de los Ríos. BS thesis. Babahoyo: UTB, 2017, 2017.
  • Reyes-Munguía, A., D. Zavala-Cuevas, and A. Alonso-Martínez. “Perejil (Petroselinum crispum): compuestos químicos y aplicaciones.” Tlatemoani: Revista Académica de Investigación11 (2012): 18.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.