Hemgjorda krämer mot mörka fläckar

Mörka fläckar kan dyka upp i ditt ansikte av olika skäl: solsken, graviditet, orala preventivmedel, akne, mm. Här följer några enkla och billiga recept så att du kan göra dina egna hemgjorda krämer mot mörka fläckar.

Glöm inte att det bästa sättet att bli av med mörka fläckar är att eliminera orsaken till dem. Det är därför du bör ta vara på din diet, undvika dåliga vanor som tobak, använda solkräm, och inte sola när strålningen är som högst, mm.

De olika recepten vi erbjuder är enkla att bereda och innehåller dessutom inga ingredienser som är aggressiva mot din hud. Vi rekommenderar att du provar de olika recepten för att komma underfund med vilken som passar bäst för dig.

Innan du applicerar en kräm bör du genomföra en varsam hudexfoliering för att ta bort döda hudceller och stärka regenerationen. Du kan göra en väldigt ekonomisk exfoliering med hjälp av bikarbonat, socker eller fint salt. Applicera varsamt och blanda med olja om du har torr hud.

Blekningskräm

Denna kräm är framförallt bra mot mörka fläckar, tack vare dess naturligt blekande ingredienser.

 • Några droppar syreberikat vatten
 • Två matskedar torrmjölk
 • Några droppar vegetabiliskt glycerin
 • Några droppar citronjuice

Blanda ingredienserna väl tills du fått en oljig smet. Applicera den på din hud innan du går och lägger dig och skölj noggrant av med vatten på morgonen.

Näringsrik havre- och citronkräm

Utöver att hjälpa dig bli av med mörka fläckar tillhandahåller denna kräm din hud med de näringsrika egenskaperna hos havre och de renande och rensande egenskaperna hos citron.

 • 1/4 msk finmalen havre
 • 25 cl vatten
 • 1 tesked citronsaft

Blanda ingredienserna och applicera sedan denna kräm dagligen i en vecka. Låt den sitta i 15 minuter och tvätta sedan av med vatten.

Havre-MGFLady-Disdain1

Aromatisk apelsinkräm

En utsökt och ekonomisk kräm som bereds med apelsinskal. Låt apelsinskalen ligga i solen tills de torkar. När det är klart krossar du dem till ett fint pulver som du sedan blandar med mjölk och några droppar vegetabiliskt glycerin i följande proportioner:

 • 2 msk apelsinskalspulver
 • 1 msk mjölk
 • Några droppar glycerin

Applicera och låt sitta tills det torkar, varpå du sköljer av med varmt vatten.

Honungs- och gurkmejakräm

Denna kräm innehåller vårdande ingredienser och tar inte bara bort mörka fläckar, utan tillför även näring och minskar inflammationen i huden. Därför passar den perfekt för känslig hud eller om du lider av eksem. Denna kräm är speciellt rekommenderad för fläckar som är ljusare än din hudfärg.

Blanda högkvalitativ honung med gurkmeja tills du får en tjock textur. Applicera masken och låt den sitta i en halvtimme innan du sköljer noggrant med vatten.

Uppfriskande och antioxiderande kräm

Denna lotion är väldigt uppfriskande och något lättare än tidigare recept. Den är framförallt rekommenderad för fet hud och när det är väldigt varmt.

Blanda ingredienserna väl och spreja på denna lotion varje morgon när du vaknat. Du behöver inte skölja av den med vatten eftersom den även kommer hjälpa dig tona din hud.

Några avslutande steg

Här kommer några ingredienser som kan hjälpa dig bereda ditt personliga recept:

 • Citron är perfekt för att rensa, rengöra och desinfektera din hud, men kan vara något stark. Om du har känslig hud kan du blanda den med glycerin innan du applicerar.

Citron-Chugy

 • Aloe vera är en växt som hjälper till att återfukta fet hud och läker även aknemärken och andra skador. Du kan ta gelen direkt från växten eller köpa det på apotek eller örtbutiker.
 • Nyponfröolja är väldigt regenererande och läkande. Den passar perfekt för torr eller åldrad hud.
 • Vitamin E används som konserveringsmedel i många sminkprodukter och kan även hjälpa dig att rengöra din hud, få den att skina och ta bort märken och fläckar.
 • Eterisk pelargonolja har regenererande egenskaper för huden, vilket är varför vi rekommenderar att du lägger till några små droppar i din kräm för borttagning av mörka fläckar.

Bilder från Chugy och MGFLady Disdain

MER FÖR DIG