7 livsmedel som innehåller negativa kalorier

Livsmedel med negativa kalorier, såsom kronärtskocka, hjälper dig inte bara att hålla koll på figuren; de är även utmärkta bundsförvanter för att hålla kolesterolet på bra värden.
7 livsmedel som innehåller negativa kalorier

Senaste uppdateringen: 10 december, 2018

När du vill tappa vikt måste du träna och ha en hälsosam kost. För att göra det kan du testa dessa receptidéer, eftersom de inkluderar ingredienser med negativa kalorier.

Vad betyder det? Maten innehåller mindre kalorier än kroppen bränner under själva matsmältningen. Med andra ord använder din kropp mer energi på att smälta maten än vad som finns i det du äter.

1. Mat med negativa kalorier: Sparris

sparris

Utöver att ha en vätskedrivande effekt är sparris än av de få livsmedel som har negativa kalorier. Oavsett om den är färsk eller på burk, grillad eller kokt, kan du dra nytta av fördelarna.

Men stek eller koka dem inte i smör, såser, mm., eftersom de då inte längre har negativa kalorier, utan snarare blir en måltid rik på fett.

Tänk på det och njut av supernyttig, kokt sparris.

2. Äggplanta

Äggplanta är ytterligare ett livsmedel med negativa kalorier när den grillas eller görs till puré. Den är perfekt att kombinera med fisk eller kött, vilket ger dig goda, näringsrika och fettsnåla måltider.

3. Körsbärstomater

Körsbärstomater används ofta i sallader och har väldigt intressanta egenskaper som gör dem mycket mer attraktiva än konventionella tomater. De har mycket mindre socker än de mer välkända tomaterna.

Denna typ av tomat innehåller mycket mer vitaminer och är ytterligare ett exempel på livsmedel med negativa kalorier.

Med alla dessa fördelar blir det garanterat stjärningrediensen i dina sallader.

4. Rödbetor

rodbetsshake

Rödbetor är ytterligare ett livsmedel med negativa kalorier och passar perfekt i sallader samt med andra typer av frukter såväl som i grönsaksjuicer.

De kan ätas råa eller tillagade.

Ett annat alternativ är som den huvudsakliga ingrediensen i en puré, tillsammans med andra grönsaker, såsom purjolök och morötter.

Du får då en kalorisnål, nyttig rätt med många hälsosamma fördelar.

5. Broccoli

Broccoli är en av de godaste och mest distinkta grönsakerna man kan hitta.

Den är bäst kokt eftersom det bevarar alla näringsämnen utan att tillföra något som omvänder den fördelaktiga effekten.

Att grilla är också ett bra alternativ. När det kommer till kombinationer kan den väl kokt blandas med torkade frukter, nötter eller sesam.

6. Morötter

morotsdiet

Bland den mat som finns med negativa kalorier är morötter en av de godaste och mest mångsidiga.

Ett alternativ är att riva ned den i grapefruktjuice för att få en avgiftande juice.

Morötter stimulerar även din kropp att producera betakaroten – vitaminet som snabbar upp melaninproduktionen.

Det är ett av de bästa och mest rekommenderade livsmedlen för att ge huden vad den behöver.

Vill du veta mer? Läs: Hudvårdens sju synder

7. Kronärtskockor

kronartskocka

Kronärtskockor är ytterligare ett livsmedel med negativa kalorier som är goda råa tillsammans med en fräsch vinägrett eller kokta med ett stänkt olivolja.

Kronärtskockshjärtan är ytterligare ett bra alternativ som du kan hitta på burk.

Det minskar mängden triglycerider som byggs upp i blodet, vilket även gör det till ett perfekt vapen för att bekämpa kolesterolet, eftersom det hjälper till att minska dåligt kolesterol (LDL) och ökar vad man kallar för bra kolesterol (HDL).

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.