7 livsförändringar som gör att du ser och känner dig ung

Vill du se lika ung ut som du känner dig? Följ då våra tips.
7 livsförändringar som gör att du ser och känner dig ung

Senaste uppdateringen: 28 februari, 2019

Att hålla sig ung är mer än bara en konst. Det är också att ta bättre hand om sig själv på utsidan och insidan. Bortom alla krämer och kosmetisk kirurgi finns det en serie enkla och billiga saker du kan göra som gör att du ser och också känner dig ung.

Å andra sidan är det väldigt viktigt att acceptera din ålder för att åtnjuta god livskvalitet. Det går dock inte stick i stäv med att göra allt du kan för att påverkas av tidens tand så lite som möjligt. Detta eftersom du kan anamma vissa enkla vanor, såsom att dricka mer vatten, vilket återfuktar huden, bekämpar torrhet och förnyar våra celler.

Vi vet att dessa enkla förslag kommer kunna hjälpa dig.

Vanor som gör att du känner dig ung

kvinna som använder plattång

1. Hårtorkar och plattänger: De berövar ditt hår på sin ungdom

Att använda hårtorkar och plattänger med höga temperaturer skadar ditt hår. De gör det på så sätt äldre, svagare och tråkigare.

Vad sägs om att lägga dem åt sidan minst tre gånger per vecka? Det kanske känns svårt, m en håret behöver andas. Elektriska enheter som dessa – som nästan uteslutande använder höga temperaturer – berövar håret på sin naturliga skönhet och ungdom.

2. Använd solkräm varje dag

Vi kommer alltid ihåg solkräm när sommaren kommer, men hudläkare menar att det inte bara är för att förebygga hudcancer. Det hjälper även till att bekämpa åldrande i förtid.

Det spelar ingen roll om det är molnigt, om det är vinter eller om det regnar. Solkräm bör vara en grundläggande ritual för hälsa och skönhet. Så tveka därför inte att applicera den varje dag. Om du är kvinna ska du komma ihåg att många foundations faktiskt redan inkluderar solskydd.

3. En halvtimmes träning om dagen

kvinna som tränar med rockring

Om du vill säkerställa att du ser och känner dig ung även i framtiden ska du ägna dig åt minst en halvtimmes träning om dagen. En enkel övning räcker gott och väl. En aerobisk rutin som till exempel en promenad sätter igång cirkulationen, får hjärtat att slå snabbare och uppnår tillräcklig tillförsel av syre, endorfiner och även serotonin.

Du kommer märka skillnaden i ditt humör och till och med din hud. Regelbunden, måttlig träning är ett fantastiskt sätt att hålla sig i form och också bekämpa tecknen på ålder.

4. Säg ja till att förnya dina celler!

Gissa vad det effektivaste sättet att förnya cellerna, rensa kroppen och hålla kroppen återfuktad är? Helt rätt: att dricka vattenSätt inte en daglig standard på två liter vatten, för allas behov är annorlunda. Det bästa du kan göra är att vara konsekvent och dricka en klunk vatten varje halvtimme. Något så enkelt som det kommer få stor effekt på kroppen och ser till att du känner dig ung längre. Det finns trots allt inget som är lika bra för vår inre homeostas än bra vätskebalans.

5. Händer och hals: Bortglömda områden

lena ungdomliga händer på rosenblad

För att hålla sig ung räcker det inte med att bara ta hand om ansiktet, undvika viktuppgång samt bekämpa slapphet och rynkor… Det finns två andra områden av kroppen som tidens tand drabbar först: händerna och halsen Vad gör du för att ta hand om dem? Vilka rutiner följer du under dagen?

Du kommer må bra av att hålla huden på hals och händer återfuktade. För att göra det kan du applicera krämer på dessa områden två gånger dagligen – en gång på morgonen och igen på kvällen.

6. Positiva förhållanden? Ja tack!

Att ha hundratals vänner kommer inte göra att du ser och känner dig ung. Med det sagt kan goda vänner, även om det bara är ett fåtal, påverka ditt välmående, din motivation och också din entusiasm.

Att ha en partner som en vapendragare vid din sida – som samtidigt är din vän och älskare, som får dig att skratta och som följer med dig genom vått och torrt – gör att du känner dig evigt ung och välmående. Få saker i världen är lika bra för hjärta och själ som att ha en riktigt bra vän.

7. Sov väl och mycket

kvinna som sover

Nej, det är inte tramsigt. Att sova bra är ett viktigt behov för kropp, hjärna och sinne. Det är under natten, när vi befinner oss i ett tillstånd av djup vila, som kroppen utför viktiga avgiftande uppgifter. Hjärnan rensar även bort döda celler, förnyar vävnader, skapar minnen, omorganiserar sig själv och skapar nya kopplingar.

Allt detta hjälper oss att hålla oss i form, både fysiskt och mentalt. Så låt därför inte någon eller något ta ifrån dig dessa åtta nattliga timmar.

 


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.