7 fantastiska fördelar med jordgubbar för huden

januari 5, 2019
Visste du att jordgubbar kan hjälpa till att tona ansiktet och motverka rynkor? Tack vare deras textur är de även exfolierande.

De flesta oroar sig för sin hud, speciellt under varma dagar då man utsätter sig mycket för solen. Det finns dock som tur är många produkter för att ta hand om huden, som skyddar den och återfuktar den. Men även om det finns många behandlingar i handeln är naturliga produkter ett toppenalternativ för att få fantastiska resultat. Känner du till exempel till fördelarna med jordgubbar för huden? 

Ett av de mest rekommenderade alternativen är jordgubbar. Det är ett smaskigt bär man kan ha i juice och efterrätter, men som även fungerar bra för huden. Vill du lära dig om hur jordgubbar kan ta hand om din hud?

Jordgubbar för att minska påsar under ögonen

ögonhälsan

Påsar under ögonen kan bero på dålig sömn, vätskeretention eller depression, mm. Det är ett problem som gör att ansiktet ser trött ut. Jordgubbar har antiinflammatoriska egenskaper som kan motverka påsar under ögonen. För att göra det lägger du bara ett par jordgubbar på de drabbade zonerna och låter verka i 10 minuter.

Exfoliering med en god doft

Jordgubbar har även egenskaper som hjälper till att exfoliera huden och ta bort döda hudceller samt lämnar samtidigt en god doft.

För att göra det behöver du bara mosa några jordgubbar och sedan blanda med en matsked socker och en matsked olivolja. Applicera på hela kroppen och massera i cirklar för att främja borttagandet av döda hudceller.

Naturlig hyVårda huden

Jordgubbsjuice är perfekt för att få en hälsosam och ung hy. Den är rik på antioxidanter och återupplivar huden samt ger den en fin ton. För att dra nytta av fördelarna rekommenderas att du dricker jordgubbsjuice dagligen och även applicerar direkt på huden minst tre gånger per vecka. Resultatet blir en mjukare hy som ser yngre ut.

Blek huden

Salicylsyran i jordgubbar är väldigt bra för att ta bort döda hudceller och bleka huden. En bra mask med jordgubbar ger en naturlig hudton och är även väldigt bra för att ta bort märken.

Tillred en massa med 3 krossade jordgubbar och några droppar citronjuice samt en tesked olivolja. Blanda ingredienserna ordentligt och applicera på huden. Låt verka i 15 till 20 minuter. För att få bäst resultat är det bra att du gör det två gånger per vecka.

Naturlig tonic

Jordgubbar i skål

Utöver att återfukta huden är jordgubbar även bra för att motverka uppkomsten av rynkor. För att tillreda en naturlig tonic med dessa bär blandar du juicen med 50 ml rosenvatten. Blanda allt ordentligt och ställ sedan i kylen. När blandningen har blivit kall kan du applicera den och sedan förvara den i 10 dagar.

Naturlig behandling mot akne

Jordgubbarna är även bra för att motverka akne. För att uppnå det gör du en mask med 7 mosade bär och en matsked gräddfil. När blandningen är klar applicerar du direkt på de drabbade zonerna och låter verka i 10 minuter. Skölj sedan med ljummet vatten. Upprepa behandlingen två gånger per vecka.

Skydda huden mot solen

Olika studier har visat att dessa bär skyddar huden mot UV-strålning och minskar skadorna på våra cellers DNA. Extrakt av jordgubbar kan även hjälpa till att motverka risken för cancer och andra inflammatoriska hudsjukdomar.

Kände du till dessa fördelar med jordgubbar för huden?

Spara

  • Kalt, W., Forney, C. F., Martin, A., & Prior, R. L. (1999). Antioxidant capacity, vitamin C, phenolics, and anthocyanins after fresh storage of small fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf990266t
  • Giampieri, F., Tulipani, S., Alvarez-Suarez, J. M., Quiles, J. L., Mezzetti, B., & Battino, M. (2012). The strawberry: Composition, nutritional quality, and impact on human health. Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.nut.2011.08.009
  • Meyers, K. J., Watkins, C. B., Pritts, M. P., & Liu, R. H. (2003). Antioxidant and Antiproliferative Activities of Strawberries. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf034506n