6 tips för att få ögonen att se större ut

Ett av de vanligaste tipsen vid sminkning är att lyfta fram en specifik del av ditt ansikte. Om du vill dra uppmärksamhet till dina ögon bör du komma ihåg att inte markera läpparna för mycket.
6 tips för att få ögonen att se större ut

Senaste uppdateringen: 12 april, 2019

Trötthet, mörka ringar under ögonen och till och med de rynkor som uppstår runt kanterna är utan tvekan de största hindren i mångas strävan efter attraktiva ögon. Om du dessutom har små ögon kan dessa faktorer bli än mer uppenbara. Vad kan du göra för att få ögonen att se större ut?

Du kan använda enkla sminktips och naturliga behandlingar för att få ögonen att se större ut. Dessutom kommer vi att lära dig att ta hand om denna del av ditt ansikte så att du får ett mycket hälsosammare utseende.

Huskurer för att minska mörka ringar

Mörka cirklar

Huden vi har under ögonen är mycket tunn och känslig. När vi sovit dåligt, är trötta eller har någon form av hälsoproblem ansamlas vatten, gifter och fett där. Det är väldigt irriterande att gå upp på morgonen och se dessa mörka eller lila ringar som är så svåra att bli av med.

Många kvinnor vänder sig till smink. Är detta en bra idé? Det är en bra resurs, men inte lösningen. Det är alltid bättre att i första hand använda sig av huskurer. På så sätt undviker vi den ibland överdrivna “ansamlingen” av smink. Här är några naturliga kurer du kan använda för att få ögonen att se större ut:

1. Kall sked och kamomillte

Det är väldigt enkelt. När du vaknar och upptäcker de där irriterande mörka ringarna i spegeln tar du två teskedar och lägger dem i frysen. Bered en infusion på kamomill: 1 1/2 dl vatten och 2 påsar kamomill. När det börjat koka stänger du av värmen och låter det dra.

Nästa steg? När 15 minuter har gått tar du ut skedarna ur frysen och placerar dem över dina mörka ringar i minst 30 sekunder. Ta sedan bort dem och applicera en bomullstuss indränkt med kamomillinfusion under ögonen.

Det är helt enkelt en behandling som utnyttjar temperaturväxlingen som uppstår när du först applicerar den kalla skeden för att sedan omedelbart applicera den varma kamomillinfusionen. Detta återaktiverar cirkulationen och lindrar svullnaden under ögonen. Det är mycket effektivt.

2. Definiera dina ögonbryn

Ögonbryn

För att få ögonen att se större ut måste du också ta hand om formen på dina ögonbryn. De ramar in våra ögon och kan ge oss ett mycket strålande och elegant utseende. Som du redan vet är det för tillfället modernt att ha ganska tjocka ögonbryn, men det betyder inte att vi ska försumma dem.

3. Betydelsen av ögonskugga

Få ögonen att se större ut

Titta på bilden ovan. Den här kvinnan har använt 2-3 olika nyanser för att få ögonen att se större ut. Hemligheten med denna vackra effekt är att använda ljusa färger i området precis under ögonbrynen. En naken färg, till exempel, är mycket smickrande eftersom den skapar utrymme i detta område och för hela looken.

Efteråt använder vi en något mörkare skugga i yttre ögonvrån, i en uppåtgående riktning, precis som du ser på bilden. På ögonlocken väljer vi också en tydlig ögonskugga, men med viss glans.

4. Vit eyeliner för innerkanten

Vit eyeliner

Att använda en vit penna på ögats innerkant är det bästa knepet du kan ta till i din dagliga rutin för proffsiga ögon. Det ger ett mycket attraktivt och tilltalande resultat, oavsett om din makeup är för dagen eller kvällen. Se till att denna vita eyeliner aldrig saknas i ditt makeup-kit!

5. Få längre och tjockare ögonfransar

Tjocka ögonfransar

Längre och tjockare ögonfransar kan också bidra till att få ögonen att se större ut. Hur får du det? Genom att applicera lämpligt smink och med hjälp av några enkla knep. Anteckna!

Behandling med ricinolja

Varje kväll kan du applicera denna enkla kur med ricinolja. Ta en bomullstuss och stänk två droppar ricinolja på den och fukta sedan dina ögonfransar med massagerörelser. Om du vill kan du kombinera denna kur med olivolja eller mandelolja, vilket också ger goda resultat. Det främjar fransarnas tillväxt och vårdar dem.

Sminktips för tjockare ögonfransar

Mascara är viktigt för att få ögonen att se större ut. Applicera den alltid i en uppåtgående riktning med start från roten och försök att separera fransarna väl. När du har applicerat ett tunt lager strör du dem försiktigt med lite talk. Detta trick förser dina ögonfransar med mer styrka, skönhet och tjocklek. Efteråt applicerar du ett andra lager mascara.

Nästa steg? Den svarta eyelinern. Det för det mesta bättre att använda en flytande eyeliner istället för en penna. När du är redo att applicera den gör du så här: Dra en något tjockare linje längst ned på ögonlocken som du sedan förlänger ut i en tunnare linje i ögonens hörn. Du får då ett lockande och magnifikt resultat.

6. Subtila läppar som förhöjer din look

Läpparna kan påverka ögonen

Slutligen: Du bör hålla dig till läppstift som är subtila och diskreta. På detta sätt dras uppmärksamheten till dina ögon. Välj en mjuk nyans – en rosa eller naken ton. Det ger en snygg finish och bidrar också till att få ögonen att se större ut.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.