6 saker du aldrig bör göra på tom mage

· mars 8, 2018

Vi gör ofta saker som det är bäst att inte göra vid vissa tider på dagen. Vi ska här berätta om några saker man inte borde göra på tom mage.

Ta inte anti-inflammatoriska medel

Det rekommenderas inte att man tar vissa mediciner på tom mage, och det är fallet med anti-inflammatoriska medel.

Mediciner som aspirin, paracetamol och andra mediciner med dessa egenskaper bör inte tas på tom mage.

  • Anledningen till det är för att det gör dem mindre effektiva och kan även leda till allvarliga hälsoproblem som gastrisk blödning.
  • Mjölk kan reducera de negativa effekterna, så att ta dem med mjölk är en bra idé. En annan möjlighet är att ta dem med vatten.

Drick inte kaffe

Kaffe och kaffebönor

Dricker du kaffe direkt när du går upp på morgonen? Det borde du inte göra på tom mage eftersom kaffe stimulerar syraproduktionen.

Det innebär att om du dricker det på tom mage kan det leda till bränningar i magen och andra problem med matsmältningen.

Dricker du dessutom kaffe på tom mage äter du inte frukost, och du kan komma att lida av serotoninbrist, vilket kommer göra att du blir på dåligt humör hela dagen.

  • Om du har svårt att sluta med vanan att dricka kaffe på tom mage är det bäst att du lägger till grädde eller mjölk eftersom de negativa effekterna minskas av fettet de innehåller.
  • Det är även viktigt att välja naturligt kaffe och inte frystorkat kaffe.

Drick inte alkohol

Att dricka alkohol kan vara en bomb för magen om du inte har ätit något. Anledningen till det är för att alkoholupptaget ökar om du dricker på tom mage, vilket är jämförbart med en intravenös injicering av alkohol.

Om du dricker alkohol på tom mage kommer det ta lång tid att bli av med det, vilket ger dig en värre baksmälla. Det påverkar även din lever, ditt hjärta och dina njurar.

Om du måste dricka på tom mage oavsett anledning är det bäst att välja drycker utan kolsyra som serveras kalla och som absorberas långsammare.

Tugga inte tuggummi

Kvinna som tuggar tuggummi

Att tugga tuggummi är inte bra att göra på tom mage, eftersom den klorvätesyra som skapas när man tuggar påverkar slemhinnan i en tom mage, vilket kan orsaka gastrit.

Om du vill tugga tuggummi är det bästa att välja tuggummi som är gjorda med naturliga sötningsmedel som xylitol eller sorbitol, istället för socker, cyklamat och aspartam.

Det är bäst att inte tugga tuggummi i mer än 10 minuter även om du har ätit.

Träna

Om du har en tom mage är det bäst att inte utföra någon intensiv träning. Det kommer göra att du förlorar muskelmassa.

Du kommer även träna på ett inaktivt sätt eftersom din kropp inte har energi.

Om du har en tom mage, gör inte intensiva övningar. Prova istället aerobisk träning.

Om du har återkommande problem med din matsmältning är det bäst att äta innan du tränar eftersom fysisk aktivitet stimulerar produktionen av gastriska syror, och det är inte bra för magen.

Gå inte och handla på tom mage

Kvinna som handlar

Det är bäst att inte gå och handla medan du är hungrig eftersom det kommer sluta med att du köper mer.

Det har visat sig att hungern får dig att köpa mer mat än vad du egentligen behöver. Försök att göra en inköpslista som du har förberett hemma för att köpa mindre.

Ett annat trick är att betala kontant istället för med kort, eftersom du kommer få en bättre uppfattning om vad du spenderar, vilket inte händer, eller inte lika mycket, när du handlar med kort.

Nu vet du vad du inte borde göra på tom mage, så se till att få något i dig först!

ORIG: https://steptohealth.com/6-things-best-not-empty-stomach/