6 fantastiska fördelar med ananasvatten

Ananasvatten har gott om medicinska fördelar som är värda att prova. Inkludera det i din vanliga kost för att se de positiva hälsoeffekterna själv!
6 fantastiska fördelar med ananasvatten

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Ananas är vätskedrivande, förbättrar matsmältningen och har antiinflammatoriska egenskaper. Alla dessa fördelar är nyckeln till att förebygga och behandla en rad olika tillstånd. Utöver det har ananas ett högt fiberinnehåll såväl som fytosteroler och bromelin. Alla dessa är viktiga substanser som främjar elimineringen av gifter från kroppen, speciellt om man konsumerar ananasvatten.

Annas är också en naturlig källa till kraftfulla antioxidanter som skyddar cellerna mot skada från fria radikaler i omgivningen.Det är dessutom en frukt med få kalorier, och som därför kan inkluderas i alla dieter för de som vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

I dagens artikel vill vi dela med oss av några av dessa fantastiska fördelar, såväl som ett enkelt recept för att bereda ananasvatten hemma.

1. Det stärker ditt immunförsvar

Immunförsvaret

Ananasvatten innehåller koncentrerade doser vitamin C – ett viktigt näringsämne för att stärka immunförsvaret. När du dricker det på tom mage minskar det risken för virala infektioner och andra sjukdomar som kopplats till virus, bakterier och svamp.

2. Det rensar levern och grovtarmen

Matsmältningsenzymerna och antioxidanterna i ananasvatten stimulerar bättre leverfunktion för att underlätta elimineringen av gifter. Dessa rensande egenskaper främjar filtreringen av blodomloppet. Samtidigt ökar de syreleveransen till cellerna och stimulerar elimineringen av avfall.

Avslutningsvis har de en lätt laxerande effekt på tarmarna. Det förbättrar dina tarmtömningar och förebygger förstoppning.

3. Det är bra för din sköldkörtel

Ont i halsen

Ananasvatten innehåller jod och andra viktiga mineraler som stödjer korrekt funktion i sköldkörteln. Regelbunden konsumtion minskar risken för att utveckla sköldkörtelproblem. Vidare kan det hjälpa till att kontrollera vissa symptom hos de som redan drabbats.

Bromelin – den aktiva beståndsdelen i ananas – förebygger utvecklingen av autoimmuna sjukdomar som kan associeras med fel på sköldkörteln.

4. Det kontrollerar inflammation

Bromelin har också en kraftfullt antiinflammatorisk effekt. Det gagnar verkligen kroppens vävnader och system. Regelbunden konsumtion kan förbättra livskvaliteten för patienter med inflammatoriska åkommor, såsom artrit och bensjukdomar.

Det är också ett utmärkt sätt att minska bukfett. Det kontrollerar trots allt inflammation i tarmarna och överdriven gasproduktion.

5. Det bekämpar vätskeretention

Stödstrumpa

Vätskeretention är ett problem som ökar risken för kroniska sjukdomar som högt blodtryck och artrit. Att behandla vätskeretention innebär att du måste ändra din livstid, men att dricka ananasvatten varje dag kan snabba upp återhämtningen.

Det har potenta vätskedrivande effekter som förbättrar njurfunktionen och processerna som ansvarar för att reglera vätskorna i vävnaden.

6. Det förebygger urinvägsinfektioner

Vidare är ananasvatten en utmärkt behandling mot infektioner som drabbar urinvägarna. Först och främst ökar det urinproduktionen och förbättrar njurfunktionen. Det är därför ananasvatten främjar elimineringen av patogener som ger urinvägsinfektioner.

Vidare har det en lätt alkalisk effekt, så det ändrar miljön som mikroorganismerna behöver för att sprida sig.

Hur gör man ananasvatten?

Vatten på ananas

Genom att dricka ananasvatten regelbundet kompletterar du din dagliga konsumtion av vanligt vatten för att förbättra din hälsa och bibehålla vätskebalansen. Det är faktiskt det hälsosammaste sättet att dricka vatten. Det ger trots allt din kropp gott om viktiga näringsämnen.

Ingredienser

  • 1/2 ananas med skal
  • 1 liter vatten

Beredning

  • Skär först ananasen i mindre bitar utan att ta bort skalet.
  • Lägg bitarna i en kastrull med vattnet och koka upp. Sänk sedan värmen.
  • Efter fem minuter tar du bort kastrullen från värmen och låter stå i några timmar.
  • Sila vätskan och drick.
  • Undvik att tillsätta socker eller andra sötningsmedel.

Hur man dricker det

  • Drick ett glas på tom mage och spara resten för små doser under dagen.

Som du kan se har ananasvatten gott om medicinska fördelar som är värda att prova!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.