6 fantastiska fördelar med gurkjuice

Gurkjuice ger kroppen vitaminer och mineraler, vilket är bra för att ta hand om den och ge den näringsämnen utan att tillföra mycket kalorier. Detta är bara en av de många fördelarna med gurkjuice.
6 fantastiska fördelar med gurkjuice
Grecia Morillo

Skriven och verifierad av kirurg Grecia Morillo.

Senaste uppdateringen: 19 september, 2022

I den här artikeln kommer vi ta upp 6 fördelar med gurkjuice för kroppen. Gurkan har fördelaktiga egenskaper som aktiverar kroppens alla funktioner. Den är också väldigt god.

Varje deciliter gurkjuice har lika många vitaminer och mineraler som en deciliter grönsaker, vilket gör att den är ett bra val när man försöker hålla hälsan i schack.

Fördelar med gurkjuice

Bra för viktminskning

Vatten med skivade gurkor.

Gurkjuice har en låg nivå av kalorier. Om du vill gå ner i vikt eller helt enkelt bibehålla en smal midja så är det hälsosamt att dricka gurkjuice varje dag.

Gurkjuice hjälper dig att kontrollera de kalorier du får i dig varje dag genom att göra så att du känner dig mätt. Tack vare denna effekt kommer du inte äta mer än vad kroppen behöver.

Motverkar influensa

Du behöver inte äta citrusfrukter för att lindra dina influensasymptom. Man kan också använda sig av huskurer med gurka.

  • Gurkjuice har ett högt innehåll av C-vitamin.
  • Gurkjuice gör inte bara att du går ner i vikt. Den stärker även immunförsvaret och utvecklingen av hjärncellerna.

Denna juice optimerar därför flera saker på samma gång.

Förbättrar hudens tillstånd

Gurkjuice är ett av de bästa alternativen för att fräscha upp huden och se till att den är frisk.

  • Gurka är rikt på kollagen, och det förbättrar därför inte bara hudens elasticitet, utan gör den även fastare och ger den ett yngre utseende.
  • Genom att dagligen dricka gurkjuice kommer du återfukta huden och se till att den alltid ser vacker ut.

Motverkar blödningar

Gurkans höga innehåll av vitamin K hjälper kroppen att reparera skadad vävnad.

  • Det motverkar blödningar och förebygger blodproppar.
  • Ett dagligt intag av gurkjuice förbättrar situationen för personer som har en tendens att drabbas av blödningar och blodproppar.

Ger ditt hår mer lyster

Burk med gurkjuice.

Det handlar inte bara om att få håret att växa snabbare eller förhindra att det faller av. Ibland vill man också få håret att se hälsosammare ut med en större lyster.

  • Du kan uppnå detta genom att dricka gurkjuice varje dag.
  • Juicen ger dig näringsämnen och vitaminer som stärker håret från rot till topp så att det alltid ser silkeslent ut.

Stimulerar hjärnans anslutningar

Bland alla dessa fördelar med gurkjuice har vi även att den stimulerar hjärnans anslutningar.

Då det innehåller mycket vitamin B5 kommer även syntetiseringen av hormoner att förbättras, vilket främjar organens hälsa.

Denna naturliga produkt är definitivt något som du inte bör missa. Glöm inte att inkludera den i kosten och dra nytta av alla fördelar med gurkjuice. Din kropp kommer tacka dig för detta!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Arakelyan, Hayk. (2019). Cucumber (Cucumis sativus) – 1.Healthy Vegetables. –Mother Nature Healing.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.