6 egenskaper och fördelar med bidrottninggelé

Utöver att motverka högt kolesterol och stärka immunförsvaret kan bidrottninggelé även hjälpa den mentala hälsan. Den är bra mot depression, ångest och andra känslomässiga problem.
6 egenskaper och fördelar med bidrottninggelé

Skriven av Solimar Cedeño

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Bidrottninggelé har fantastiska egenskaper som gör den till ett av naturens sanna mirakel. Det är ett naturligt tillskott med viktiga beståndsdelar som håller kroppen i balans. Denna substans är rik i näringsämnen, har många vårdande fördelar och är upplivande både för vuxna och barn. I denna artikel ska vi tala om egenskaper och fördelar med bidrottninggelé.

Vad är bidrottninggelé?

Bidrottninggelé är en 100% naturlig substans som bin tar fram. Den är mat till larverna under deras första dagar i livet, såväl som för drottningen under hela hennes liv. Denna mat hjälper dem inte bara att överleva, utan ökar även deras förmåga att fortplanta sig.

Bin vid kupa

Bidrottninggelé har den extraordinära förmågan att stimulera tillväxt. Ett arbetsbi som äter den i bara tre dagar kan leva i upp till 30 eller 45 dagar, medan drottningen kan leva i upp till fem år när hon ätit den frekvent. Denna produkt innehåller med andra ord mycket näring.

Den har en gulaktig färg och är tjock i konsistensen, men en något syrlig smak. Vidare innehåller den mycket vatten och är rik i proteiner samt essentiella aminosyror. Vidare innehåller den mineraler och vitamin A, C, D, E och framförallt grupp B (BA, B2, B6, B8 och folsyra).

Stimulerande effekt

Det finns mycket vi kan säga om den stimulerande effekten bidrottninggelé har på nervsystemet. Den förbättrar koncentrationen och energinivåerna. Att leda en stillasittande livsstil och jobba för mycket hemma, stress och sömnlöshet kan orsaka hälsoproblem. I dessa fall kan man använda denna produkt, eftersom en av våra fördelar med bidrottninggelé är att den ger dig mer energi.

Vi rekommenderar att barn, äldre, atleter och alla som behöver mer näring konsumerar den. Vi rekommenderar den även för personer som lider av stress och vars arbeten kräver mycket fysisk och mental ansträngning. Den är till exempel perfekt för personer med jobb som inkluderar stor press, studenter och hemmafruar/hemmamän.

Utöver att hjälpa till med diverse näringsmässiga brister har den även kostmässiga, terapeutiska och näringsmässiga fördelar.

6 egenskaper och fördelar med bidrottninggelé

Fördelar med bidrottninggelé

1. Bidrottninggelé stimulerar nervsystemet

Den hjälper till att nära dina nervceller och signalsubstanserna, så att hjärnan kan fungera ordentligt. Den ökar även syret till hjärnan, vilket förbättrar koncentrationen. Vidare hjälper den till att förbättra humöret. Den är väldigt hjälpsam för personer med depression, trötthet eller svaghet. Därför är det en bra kur för att förbättra den mentala hälsan.

2. Den stärker immunförsvaret

Bland våra många fördelar med bidrottninggelé hittar vi även antivirala, antibakteriella och svampmotverkande egenskaper, så den förbättrar ditt immunförsvar. Den är dessutom bra för när du drabbats av influensan eller förkylning. Att äta lite bidrottninggelé kommer skydda dig mot infektioner och svamp. Den har även läkande egenskaper som hjälper dig att läka sår.

3. Den stimulerar tillväxt

Precis som med bin kan denna produkt även hjälpa människor att växa. Vi rekommenderar att konsumera den under tillväxtstadier, både i barndomen och i ungdomsåren. Denna naturliga kur kommer öka aptiten, och därför är den användbar för barn och ungdomar som behöver äta mer och växa.

4. Den hjälper till att sänka kolesterolnivåerna

Sänk kolesterolnivåerna

En av de viktigaste egenskaperna hos denna produkt är att den hjälper till att minska nivåerna av fett i blodet. Detta eftersom den stimulerar blodcirkulationen. Bland dessa fetter hittar vi dåligt kolesterol (LDL). När dess nivåer sänks så minskar även risken för kardiovaskulära sjukdomar. Den hjälper även till att lindra fall av hicka och högt blodtryck.

5. Fördelar med bidrottninggelé: den ger dig energi

Bidrottninggelé ökar din energi, och därför är den väldigt användbar för personers som lider av trötthet eller anemi, eftersom den ökar aptiten. Bra näringsintag är A och O för att behandla anemi och utmattning. Genom att öka syretillförseln till hjärnan får din kropp också mer energi, och kan anstränga sig mer fysiskt och mentalt. Lite grann av denna mirakelprodukt kommer räcka för att återställa din energi 100%.

6. Den hjälper både män och kvinnor

Bidrottninggelé i burk

Bidrottninggelé är en utmärkt behandling av hormonstörningar hos kvinnor, såsom de som sker vid menstruation eller klimakterietMed hjälp av denna bidrottninggelé, honung, pollen och andra biprodukter, kan kvinnans äggstockar fungera ordentligt under klimakteriet.

Hos män hjälper den till att behandla infertilitet och impotens. Detta eftersom den ökar testosteronnivåerna.

Slutsats

Det finns otaliga fördelar med bidrottninggelé för hälsan. Vad du än använder den till så kommer den garanterat få dig att bli friskare. Utan tvekan är det en fantastisk naturlig produkt.

Vissa experter föreslår dock att man ska ta den med måtta och i faser på upp till sex månader.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Barnutiu, L. I., Marghitas, L. Al, Dezmirean, D. S., Mihai, C. M., Bobis, O., Bărnuţiu, L. I., … Bobiş, O. (2011). Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Royal Jelly – Review. Animal Science and Biotechnologies.
  • Mishima, S., Suzuki, K. M., Isohama, Y., Kuratsu, N., Araki, Y., Inoue, M., & Miyata, T. (2005). Royal jelly has estrogenic effects in vitro and in vivo. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2005.04.012
  • Morita, H., Ikeda, T., Kajita, K., Fujioka, K., Mori, I., Okada, H., … Ishizuka, T. (2012). Effect of royal jelly ingestion for six months on healthy volunteers. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-11-77

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.