6 användningar av bikarbonat för hemmet

bikarbonat

Bikarbonat. På vår sida pratar vi mycket om alla dess fördelar, både för hemmet och för din hälsa. Faktum är att människor många gånger investerar mycket pengar i kostsamma rengöringsprodukter då det är något som bikarbonat enkelt kan ”rädda oss” från.

Sanningen med denna produkt har att göra med att det är svagt alkaliskt, perfekt för städning, samt tar bortbikarbonat till köket

Vi har alla upplevt hur jobbigt det är ha bikarbonat

Många gånger när vi har köpt en ny handduk eller tröja finns det en kemisk lukt på dessa som kan vara jobbig. Dessutom kan de kännas mycket grova när du använder dem. Prova följande råd för att undvika det.

Ingredienser

 • 100 g bikarbonat

Hur gör du?

 • Om du vill ta bort odörer från handdukar eller en tröja kan du lägga plagget i ljummet vatten tillsammans med 100 g bikarbonat. Nästan dag tvättar du den bara som vanligt i tvättmaskinen.

3. Ta bort urinlukt och desinficera urin från hund & katt

bikarbonat

Många gånger då vi öppnar kylen känner vi av en illaluktande doft och även några utgångna livsmedel. Även om du inte har något dåligt i kylen kan det ändå sitta kvar gamla lukter. Vad kan du göra? Oroa dig inte – bikarbonat är något som du även kan använda här.

Ingredienser

 • 100 g bikarbonat
 • 2 glas varmt bikarbonat

  Det är något som vi alla känner till. Många tycker om lukten av gamla böcker. Det är sentimentalt och romantiskt. Det finns många som tycker om denna gamla lukt, så om du vill bevara den kan du göra följande:

  Ingredienser

  • 100 g bikarbonat
  • En plastpåse som passar boken

  Hur gör du?

  • Du behöver bara lägga 100 g bikarbonat i påsen tillsammans med boken för att ta bort den dåliga lukten och för att ta bort mögel. Stäng påsen och förvara den på detta sätt i en vecka.