5 vanliga misstag när man ska sminka små ögon

februari 23, 2020

Var och en av oss har unika fysiska egenskaper. Om du har små ögon, ta en titt på dessa vanliga misstag som många gör när de sminkar sig – så du kan undvika dem. Läs vidare om du vill veta vad du ska tänka på när du ska sminka små ögon.

Varje person har sina egna unika fysiska egenskaper: små ögon, stora ögon, tunna läppar, tjocka läppar, framstående kindben, runda kinder. Listan kan göras lång. Makeup är ett sätt att markera sina bästa asiktsdrag. Idag vill vi berätta om de vanligaste misstag som människor med små ögon gör när de sminkar sig.

Kanske letar du efter ett sätt att använda ögonskugga, eyeliner eller mascara för att få dina ögon att se större ut. Men om du inte vet hur man använder verktygen korrekt kan du göra misstag och inte nå den önskade effekten när du ska sminka små ögon.

Så om du vill få dina ögon att se riktigt otroliga ut, fortsätt läsa för några användbara tips.

Sminka små ögon

Lär dig sminka små ögon

Om du har små ögon och försöker använda smink för att få dem att se större ut, kolla in dessa tips. Din speciella ögonform betyder mycket.

Det behövs bra teknik och skicklighet för att sminka sig. Men hur enkelt det än verkar när man tittar på guider online, så bli inte frustrerad om det inte blir bra första gången. Det tar tid, tålamod och kvalitetskosmetik för att få bra resultat när det gäller att sminka små ögon.

Vanliga misstag när man ska sminka små ögon

Misstag # 1: Använda eyeliner på ögats inre kant

Att använda eyeliner på ögats inre kant gör att dina ögon ser mindre ut. Det ger dina ögon ett ”hårdare” utseende.

Använd inte heller eyeliners som är för mörka. Använd ljusare färger för att ljusa upp dina ögon (vilket hjälper dem att se större ut).

Du kanske också vill läsa: 9 masker för att ta bort påsar under ögonen

Misstag # 2: Att forma dina ögonbryn för tunt

Din ögonbryn ramar in dina ögon. Så om du har små ögon måste du vara uppmärksam på hur dina ögonbryn ser ut. Du vill ha tjocka, väldefinierade ögonbryn.

Gå inte överstyr med vaxning, eftersom tunna ögonbryn inte kommer att få dina ögon att se större ut och de kommer inte heller att dra uppmärksamhet till dem. Om så behövs, fyll i med en ögonbrynspenna i samma färg som ditt hår för att skapa en illusion av densitet.

Misstag # 3: Användning av kräm

Det är bättre att använda flytande concealer eftersom det sprider sig mer enhetligt över ditt ansikte. Dessutom minimerar det linjer. Tänk på detta när du ska sminka små ögon.

Misstag # 4: Missbrukad ögonskugga

Ögonskugga är som ett tveeggat svärd: det kan antingen hjälpa till eller förstöra din makeup. Om du använder mörk ögonskugga kommer dina ögon att se mindre ut.

Vi föreslår att du använder mer än en färg, och använder färger som kompletterar varandra. Använd alltid en ljusare färg på insidan av övre ögonkanten och nära tårkanalen, och använd en mörkare färg på yttre sidan för djup och dimensioner. Detta är viktigt när det gäller att sminka små ögon.

Misstag # 5: Att använda mascara av låg kvalitet

Det är frustrerande att använda mascara och se klumpar och ögonfransar som klibbar ihop. Därför är det bäst att välja kosmetika av hög kvalitet. Klumpar och alltför tjocka ögonfransar gör att dina ögon ser mindre ut.

Vi rekommenderar också: 6 livsmedel för frisk hy – inkludera dem i din kost!

ögon

Tips och andra vanliga sminkfel när man ska sminka små ögon

Slutligen har vi sammanställt en lista över ytterligare misstag som många gör:

  • Att använda för mycket ögonskugga. Resultatet blir bara mindre snygga ögon.
  • Att lägga på för mycket smink i allmänhet. Gå inte överstyr med foundation, eyeliner, ögonbryn, läppfärg, falska ögonfransar etc. ”Less is more” är fortfarande ett giltigt motto att följa.
  • Nedåtgående linjer. Undvik det, annars kan det göra att du ser ledsen ut.
  • Att lägga på för tjockt med eyeliner. Detta kan faktiskt vara kontraproduktivt, så försök att göra det tunt och elegant. Använd ljusa färger och kombinera dem inte med mörkare färger. Kompletterande färger är bättre; detta gäller inte bara din outfit utan också din ögonmakeup.

Om du har dessa tips i åtanke kommer din ögonmakeup bli felfri. Glöm inte att leta efter högkvalitativ smink också, eftersom din hud och dina ögon är beroende av det för att må bra.