5 trick för att hålla dig i form även om du inte har någon tid

Vi vet att det är svårt att avsätta tid till din kropp och att träna. I den här artikeln kommer vi att ge dig 5 enkla trick som kan hålla dig i form.
5 trick för att hålla dig i form även om du inte har någon tid

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 23 januari, 2023

Du tycker om att hålla dig i form, du lever en hälsosam livsstil och du vill också träna och tona dina muskler. Men du har inte alltid tid att göra det.

Dagens slit, långa timmar på jobbet och sedan allt man måste göra när man kommer hem… Det slutar för det mesta med att man varken har tid eller energi till att träna. Vi vet att det är svårt att avsätta tid till din kropp och att träna. I den här artikeln kommer vi därför att ge dig 5 enkla trick som kan hjälpa.

Tänk på fördelarna för din hälsa och kropp

Det första du borde göra är att påminna dig själv om varför du behöver träna, även om du har väldigt lite tid. Har du gått upp några kilon och känns dina byxor tajtare? Har du problem med leder samt muskler? Eller behöver du träna för att känna dig bättre?

Vi kommer hjälpa dig. Allt du behöver är lite vilja och också ansträngning.  Vad väntar du på? Ta på dig träningskläderna och kom igång.

kvinna cyklar för att håla sig i form

Börja cykla för att hålla dig i form

Att cykla är en av de bästa övningarna du kan göra för att tona din kropp.  Din rumpa och även dina ben kommer att se fantastiska ut. Du kommer också att gå ner i vikt om du har gått upp några kilon. Och bäst av allt: det kommer hända utan att du ens märker av det.

Du kan cykla till jobbet varje dag, hämta barnen på skolan eller göra ärenden på cykeln. Det är ett hälsosamt, aktivt samt roligt sätt att komma i form utan att behöva känna att du använder tid du kunde ha använt till andra saker.

Ladda ner en app

Att inte ha tid att gå till gymmet (eller tro att du inte har tid) är inte en ursäkt för att inte träna. Det finns många appar du kan använda för att röra på dig och tona dina muskler i ditt eget hem.

Det finns appar för fitness, yoga och pilates för att du ska kunna träna även om du bara har några minuter. De kommer med detaljerade instruktioner om hur du ska utföra övningarna och du behöver inte någon utrustning för att börja.

Du kan välja de områden på din kropp som du vill jobba med, och med vilken intensitet. Du kan därefter använda appen för att se hur din träning utvecklas. Det kommer att vara som din egen personliga tränare!

Börja springa för att hålla dig i form

Det har blivit populärt att springa. Det stärker ditt kardiovaskulära system och släpper ut endorfiner som får dig att må toppen.  Det är också en rolig övning att göra i friska luften.

Det bästa är att det inte kommer att ta mycket tid. Du behöver bara springa några minuter två till tre gånger per vecka för att hålla dig i form.

Ta näringstillskott 

Det kan vara bra att använda tillskott som hjälper dig att hålla dig i form.   Använd produkter som inte har något extra socker, fett eller gluten och som har få kalorier. De bör även innehålla mycket aminosyror, som exempelvis arginin, som hjälper dig att bygga muskler och återhämta dig efter träning.

Utöver dessa 5 tips är det viktigt att vara konsekvent och leva en hälsosam livsstil, samt tänka på din kost. Kom ihåg att din hälsa är viktig!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Issurin, V. (2011). Entrenamiento Deportivo Periodización en bloques. In Entrenamiento Deportivo Periodización en bloques.
  • Cofré-Bolados, C., Sánchez-Aguilera, P., Zafra-Santos, E., & Espinoza-Salinas, A. (2016). Entrenamiento aeróbico de alta intensidad: Historia y fisiología clínica del ejercicio. Revista de La Universidad Industrial de Santander. Salud. https://doi.org/10.18273/revsal.v48n3-2016001
  • Lapitan, M. (2009). OMS | Entrenamiento muscular del piso pélvico para la prevención y el tratamiento de la incontinencia urinaria y fecal en embarazadas y puérperas.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.