5 olika smarta tips för att få en smal hals

Vi får inte glömma att huden på halsen är lika känslig som huden i ansiktet, så därför måste vi ge den samma vård, samt exfoliera och återfukta ordentligt.
5 olika smarta tips för att få en smal hals
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

En smal hals är en mycket attraktiv del av kvinnans kropp, men många ger den inte den omsorg den förtjänar. Med ordentlig vård kan du bibehålla en vacker och smal hals i många år.

I denna artikel kommer vi att ge dig de viktigaste tipsen på hur du kan få en ung och attraktiv hals samt några enkla och naturliga skönhetstips som du kan använda varje dag.

Halsen bör få vård, precis som hela kroppen i allmänhet, inklusive regelbunden peeling och daglig återfuktning. Men den kräver också mer specifik vård, precis som är fallet med ansiktet. För att få en smal hals bör vi behandla den på samma sätt som vi behandlar vårt ansikte.

Exfoliera varje vecka

Det första steget för att få en smal hals är att exfoliera den regelbundet. Vi föreslår att du utför en peeling endast en gång i veckan; att göra det oftare kan irritera huden, särskilt om du har torr eller känslig hud.

För att avlägsna döda hudceller kan du använda någon av följande naturliga produkter, eller en kombination av dem:

 • Bikarbonat
 • Socker
 • Havssalt

Blanda dessa exfolierande ingredienser med lite mandelolja eller aloe vera-gel för att få en kräm som är lätt att massera in i huden. Gör det försiktigt, utan att trycka hårt, i cirkelrörelser från bröstet till hakan. Skölj med kallt vatten för att stänga porerna och återfukta området.

Havssalt


Rengör på djupet

Hur utför du en djuprengöring av huden på halsen? Med hjälp av en lermask (om du har fet eller normal hud)! Och du kan behandla både ansiktet och halsen samtidigt.

Vi rekommenderar att du använder grön eller rosa lera. För att bereda blandar du helt enkelt lerpulvret med vatten till en pasta, som du kan fördela över hudområdet utan att den faller av.

För att blanda till leran bör du använda en skål av lera, glas eller trä. Använd aldrig en metallbehållare eftersom det skulle förstöra de terapeutiska egenskaperna hos leran.

Applicera masken och undvik kontakt med ögon och läppar. Låt den torka i ca 15 minuter. Avlägsna sedan leran med varmt vatten och återfukta huden.

Återfukta dagligen

Hur bör du återfukta din hals? Med samma lotion som du använder i ditt ansikte. Halsen är lika känslig som huden i ansiktet, och den påverkas också av tidens tand genom att förlora styrka och bli rynkig om du inte ger den ordentlig vård.

Vi rekommenderar att du använder följande mycket näringsrika produkter:

 • Mandelolja
 • Nyponolja
 • Sheasmör
 • Jojobaolja
 • Kokosolja
 • Druvkärneolja
 • Jättenattljusolja
 • Olivolja
 • Vetegroddsolja

Vilken som helst av dessa naturliga produkter återfuktar effektivt huden på din hals på djupet. Du bör endast använda lotionen två gånger om dagen: när du vaknar och innan du går till sängs.

Hals


Massera huden regelbundet

Tyvärr drabbas halsen av spänningar från dagliga påfrestningar, som dålig hållning, timmar framför datorn, konstant rynkad panna, mm.

För att undvika följderna av dessa spänningar rekommenderar vi att du använder en fuktgivande produkt som du försiktigt masserar nacken med minst 5 till 10 minuter om dagen.

Massera halsen genom att använda hela handflatan, och tryck ordentligt på området under hakan där käklinjen kan ses för att stimulera cirkulationen och eliminera toxiner.

Separera tummen och pekfingret väl och dra handen uppifrån och ner, och tryck nedåt mot huden en aning.

Koppla av varje kväll för en smal hals

Tandgnissling eller käkspänningar skapar i hög grad även spänningar hos halsen, vilket försämrar dess utseende med tiden.

För att råda bot på detta bör du utföra käkövningar som hjälper dig att slappna av och bli av med spänningarna som byggts upp i detta område. Övningarna kan också vara bra för att lindra eller eliminera problemet med en säckande käke.

Kom också ihåg att det nattetid är vanligt att spänna käken omedvetet, så därför är det mycket viktigt att ta ett par minuter för att slappna av denna del av kroppen i god tid före sänggåendet. Du bör försöka sova med käken helt avslappnad och munnen på glänt, precis som bebisar gör när de sover.

Sovande bebis
Foton av Chiot’s Run, osmachosant och Torbein Rønning.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.