5 råd och tips för att dölja håravfall

För att stärka håret måste du ha en balanserad kost och inte äta för mycket raffinerat mjöl. Topiska behandlingar kan hjälpa till att motverka håravfall.
5 råd och tips för att dölja håravfall

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Håravfall är ett mycket vanligt problem för både män och kvinnor, och kan vara ett tecken på att något inte står rätt till i kroppen.

Att få håret att börja växa igen efteråt kan vara svårt och kräver ofta ordentliga behandlingar som främjar hårbottnen.

Det är många som ständigt söker efter sätt att motverka håravfall, och medan vissa lyckas motarbeta det helt finns det andra som letar efter olika sätt att minska påverkan på deras utseende. Vill du lära dig några trick?

Frisyr och stil

hår

De som har långt hår och problem med håravfall kan försöka ändra sin “look” och istället välja en kortare hårstil.

När håret är kortare är det lättare att ge det mer volym, och risken minskar för fortsatt håravfall. Långt hår väger mer och faller därför lättare av.

Kamma håret

Det är viktigt att kamma sig för att ge håret mer volym och dölja håravfall.

Ett bra sätt att stärka rötterna är att kamma upp och ner istället för att dela det på mitten.

Om du letar efter en mer sofistikerad frisyr kan du vända dig till de klassiska stilarna. Men om du vill vara mer kreativ kan du använda hårband och andra tillbehör för att styla håret.

Färg

hår

Färger innehåller aggressiva kemiska komponenter som kan förvärra problemet med håravfall och även orsaka allvarliga problem med håret.

Det finns dock vissa hårfärger med hälsosamma ingredienser.

Mörka toner utmärker ofta problemet med håravfall mer än annars. Därför kan det vara bra att “leka med färgtoner” för att hitta den som ger ditt hår mer volym.

Vi rekommenderar ljusare färger och blandningar av dessa.

Förlängningar

Det är ett av de mest använda knepen bland kvinnor som inte har så långt hår, och det kan vara ett effektivt och snabbt sätt för att få en annan look.

Problemet med förlängningar är att det nästan alltid syns eller att de måste färgas för att få rätt ton.

Det bästa sättet att dra nytta av dem är att veta hur man använder dem och hur man kan prova olika stilar.

Behandling för att motverka håravfall

kokos

För att motverka håravfall får du inte glömma behandlingar som ger näring åt håret.

Det finns många produkter för detta ändamål i handeln och du kan välja enligt märke och kvalitet. Men för de som föredrar naturliga lösningar har vi här ett tips.

Ingredienser

Tillredning

  • Blanda först och främst mandeloljan med ricinoljan och kokosoljan ordentligt.
  • Därefter har du i lavendeloljan och tre kapslar E-vitamin.
  • Häll allt i en glasburk och förvara på en sval och torr plats.

Användning

  • Ta lite av blandningen och applicera i hela håret med varsam massage.
  • Se till att göra det varje kväll innan du går och lägger dig, och låt blandningen verka under natten.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
  • Rahman Mat Amin, A., Abu Bakar, R., & Jaafar, R. (2014). 27-30-Article The Effectiveness of Coconut Oil Mixed With Herbs To Promote Hair Growth. International Journal of Ethics in Engineering & Management Education Website: www.ijeee.in.
  • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (1999). Effect of coconut oil on prevention of hair damage. Part 1. Journal of the Society of Cosmetic Chemists.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.