5 övningar och huskurer för att minska din dubbelhaka

För att minska din dubbelhaka kan du kombinera några toningsövningar med oljor och andra naturliga behandlingar som hjälper dig att strama åt området.
5 övningar och huskurer för att minska din dubbelhaka

Senaste uppdateringen: 11 februari, 2019

Du vill säkert minska din dubbelhaka, även om du inte är överviktig. Det är inte bara ett resultat av övervikt, utan också en fråga om genetik, ålder och vissa hälsoförhållanden. I den här artikeln delar vi de 5 bästa övningarna och huskurerna för att minska din dubbelhaka. Så länge du är konsekvent får du en smalare hals på nolltid!

Övningar och huskurer för att minska din dubbelhaka

1. Rör på käken

kvinna som rör på käken

Vissa fall av dubbelhaka är inte kopplade till övervikt. Tro det eller ej, men den kan komma från spänning som påverkar din käke. Att kontinuerligt spänna din käke kan påverka flexibiliteten och också fastheten i det nedre området. Därför bör du, för att minska din dubbelhaka, träna din käke varje dag. Det hjälper också till att bekämpa bruxism.

För att behandla det kan du göra följande rörelser:

 • Först, öppna och stäng din mun.
 • Rör käken därefter från sida till sida.
 • Rör din käke utåt medan du flyttar hakan framåt och sedan tillbaka.
 • Gör cirkelrörelser på båda sidor.
 • Gör slutligen fula miner med din mun.

2. Rör på halsen

kvinna som stretchar nacken
Din hals utseende är kopplad till din ålder. Om du glömmer det kommer dubbelhakan att visas för tidigt, så se till att hålla halsen återfuktad. Dessutom bör du göra några övningar för att hålla området tonat.
 • Du kan göra dem medan du ligger, sitter eller står. Det viktiga är att du rör på halsen i alla möjliga riktningar. Men förflytta den inte för långt bakåt.
 • Gör rörelserna långsamt. Slappna av och använd alla halsmuskler.

3. Exfoliering och skrubbning

Hals
För att bekämpa säckighet i halsområdet och minska din dubbelhaka måste du ta hand om din hud. Ta för vana att exfoliera halsen minst en gång i veckan. Du kan använda specifika peelingprodukter eller till och med en hemgjord lösning. Dessutom kan du använda kaffepulver, salt, socker eller till och med bikarbonat.

Du kan också använda torrskrubbtekniken för att ta bort alla döda celler och förbättra deras regenerering. För att göra det ska du använda en naturlig borste för att massera halsen.

 • Gör vertikala rörelser i upp till en minut. Det är bäst att göra det innan du lägger dig då din hud kommer att bli röd.

4. Återfukta med oljor

Teträdolja
Efter exfolieringen får du inte glömma att återfukta huden. Tänk på att många människor återfuktar sitt ansikte dagligen, men glömmer sin hals.Återfukta halsen och hakan för att ge området fördelaktiga näringsämnen och förbättra fastheten och elasticiteten. Du kan också göra din egen lotion för att minska din dubbelhaka.

Ingredienser

 • 1 dl mandel– eller extra jungfrukokosolja (100 g)
 • 15 droppar eterisk grapefruktolja
 • 5 droppar eterisk lavendelolja
 • 10 droppar eterisk rosenolja

Eteriska oljor är mycket fördelaktiga för att bli av med en dubbelhaka. Grapefruktolja bidrar till att göra av med överskottsvätskor och också bränna fett. Lavendelolja slappnar av huden och bekämpar spänning, och rosenolja gör huden fastare. Kombinationen doftar dessutom underbart!

Beredning och applicering

 • Blanda först alla ingredienser och häll dem i en lufttät burk.
 • Applicera sedan två gånger om dagen: när du vaknar och före sänggåendet.

5. Lermask

Lermask
För att bidra till eliminering av gifter och vätskor som ackumuleras under hakan kan du göra en lermask. Den kan vara väldigt effektiv för din hals, precis som för resten av din kropp. Lera erbjuder dessutom mycket mineraler.
 • Glöm inte att när du gör masken kan du inte använda redskap och behållare av plast eller metall. Välj istället glas eller keramik. Tänk också på att om din hud är väldigt torr bör du blanda leran med yoghurt istället för med vatten.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • W.W., T., & J.D., B. (2017). Neck contouring and treatment of submental adiposity. Journal of Drugs in Dermatology.

 • Hatef, D., Koshy, J., Sandoval, S., Echo, A., Izaddoost, S., & Hollier, L. (2009). The Submental Fat Compartment of the Neck. Seminars in Plastic Surgery. https://doi.org/10.1055/s-0029-1242180

 • Avelar, J. (1985). Fat-suction of the submental and submandibular regions. Aesthetic Plastic Surgery.

 • Shamban, A. T. (2016). Noninvasive Submental Fat Compartment Treatment. Plastic and Reconstructive Surgery – Global Open. https://doi.org/10.1097/GOX.0000000000001155


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.