5 läckra och krämiga soppor för viktminskning

Kanel reglerar dina blodsockernivåer. När nivåerna är ur balans kan du drabbas av extrem hunger.
5 läckra och krämiga soppor för viktminskning

Senaste uppdateringen: 04 februari, 2019

Finns det maträtter som är både nyttiga, kompletta, mättande och lämpliga för viktminskning? Ja! Grönsakssoppor. Att äta dessa är det perfekta sättet att gå ner i vikt gradvis utan att behöva gå hungrig samtidigt som du fortfarande får i dig alla de näringsämnen din kropp behöver. I den här artikeln kommer vi att visa dig fem läckra soppor för viktminskning.

Kanel- och pumpasoppa

Denna läckra soppa med sin unika kombination av ingredienser gör den även till en perfekt maträtt att överraska dina gäster med.

Pumpa besitter egenskaper som är avgörande för alla former av dieter. Den är mättande tack vare dess vatten- och fiberinnehåll samtidigt som den är kalorifattig. Den är också vätskedrivande och renande, vilket hjälper kroppen att göra sig av med gifter och överflödig vätska.

Den ger en krämig konsistens, nästan som den hos potatis. Kanel sätter inte bara smak på soppan; den har också medicinska egenskaper i sig själv. Den reglerar dina blodsockernivåer, vilka kan skapa hungertoppar när de är ur balans.

Ceylonkanel (“äkta kanel”) är den mest rekommenderade sorten eftersom den är mer aromatisk och terapeutisk.

Pumpasoppa

Soppor för viktminskning: zucchini- och wakamesoppa

Detta recept ger en len och lättsmält soppa som passar perfekt som kvällsmål.

Zucchini innehåller endast 17 kalorier per 100 gram, vilket gör det till ett utmärkt komplement till alla dieter. Det hjälper till att påskynda ämnesomsättningen och eliminera fett från kroppen.

Vissa gillar att tillsätta ost för att göra soppan krämigare då zucchini innehåller en hel del vatten. Istället för ost rekommenderar vi att du använder wakame, som är ett betydligt nyttigare alternativ. Det är inte bara vätskedrivande och fördelaktigt för viktminskning, utan kommer även att höja både smaken och krämigheten på soppan.

Tillsätt tång till zucchinin och blanda samman till en puré.

Soppa i tallrik

Purjolökssoppa med ingefära

Denna purjolökssoppa har en utsökt, unik smak och är rik på vatten, fibrer och kalium – en mineral som bekämpar vätskeretention och överflödigt salt. Dessutom innehåller inte purjolök några större mängder kolhydrater, vilket gör det till en bra ingrediens i kvällsmåltider.

En touch av ingefära förhöjer verkligen smaken på soppan. Denna krydda hjälper dessutom kroppen att bränna fett och öka energin tack vare dess förmåga att påskynda ämnesomsättningen.

Tillsätt färsk eller pulveriserad ingefära under tillagningen.

Grön ärtsoppa med cayenne

Gröna ärtor är lättsmälta baljväxter som ger protein, vilket hjälper oss att upprätthålla vår muskelmassa och minska våra midjemått. Dessutom hjälper de till att reglera blodsockernivåerna, och tack vare deras stora fiberinnehåll får du en mättande soppa som är perfekt oavsett tid på dygnet.

Cayennepeppar ökar vår ämnesomsättning och hjälper oss att smälta fett. Använd endast en mindre mängd peppar till en början, så din kropp får möjlighet att vänja sig vid denna krydda. Denna soppa är perfekt under kalla dagar eller för personer som är känsliga för kyla.

Cayenne

Svampsoppa med havregryn

Om svamp är i säsong eller om du får tag på dem i butiken kan du tillaga en utsökt krämig soppa. Svampar har hög proteinhalt och är mycket sunda och naturliga livsmedel. Havregryn är mycket näringsrika och innehåller en hel del fiber, så de rekommenderas för de som lider av förstoppning eller andra matsmältningsproblem.

Vi rekommenderar att äta denna soppa till lunch för att få energi för resten av dagen. Lägg till en nypa rökt paprika som garnering.

Vilken av dessa soppor för viktminskning kommer du prova först?

Foton av Jack Letourneau, Fabcom och Tim Patterson.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Taboada, M. C., Millán, R., & Miguez, M. I. (2013). Nutritional value of the marine algae wakame (Undaria pinnatifida) and nori (Porphyra purpurea) as food supplements. Journal of Applied Phycology. https://doi.org/10.1007/s10811-012-9951-9
  • Rolls, B. J., Roe, L. S., Beach, A. M., & Kris-Etherton, P. M. (2005). Provision of foods differing in energy density affects long-term weight loss. Obesity Research. https://doi.org/10.1038/oby.2005.123

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.