5 naturliga huskurer för vackra ögon

Gurkor utgör ett bra komplement till din skönhetsrutin eftersom de fräschar upp dig och behandlar inflammation. Visste du att de också kan hjälpa dig att minska uppkomsten av kråksparkar runt ögonen?
5 naturliga huskurer för vackra ögon

Senaste uppdateringen: 19 december, 2018

Har dina ögon en tendens att svullna upp? Kan du se fina linjer runt dess yttre konturer? Oroa dig inte. Den här artikeln ger dig fem enkla huskurer för att ta itu med dessa två vanliga problem. Det är en samling enkla, prisvärda och helt naturliga kurer för vackra ögon!

Hemgjorda krämer för vackra ögon

Konturen av dina ögon, det yttre området, är ofta det första stället som uppvisar tecken på att du åldras eller att du ler väldigt ofta. Kyla, uttorkning, solens strålar och åldern kan alla förorsaka uppkomsten av fina linjer som kallas kråksparkar, och kan ibland till och med leda till en lätt svullnad hos vävnaden runt området. Nedan följer några recept på naturliga krämer som du kan bereda hemma för att behandla dem.

1. Aloe vera och druvkärnolja

Druvkärnor är en hemlighet bakom vackra ögon

Druvkärnor? Detta kanske förvånar dig, men druvkärnor är den bäst bevarade hemligheten bakom vackra ögon. Druvkärnolja är en eterisk olja som du kan hitta i hälsokostbutiker. Genom att tillsätta detta till aloe vera får du en kräm som är bättre än de dyra krämer som säljs i skönhetsbutiker.

För att bereda krämen behöver du bara en matsked aloe vera-gel, två droppar druvkärnolja och en tesked bidrottninggelé. Blanda samman alla ingredienser och låt dra. Denna blandning kommer räcka i ett par dagar. Applicera den frikostigt på konturerna av dina ögon i massagerörelser innan sänggåendet.

2. Olivolja och kakaopulver

Kakao är bra mot kråksparkar

Detta är en annan bra kur för att återfukta området runt ögonen och behandla kråksparkar. Kakaopulver kan hittas i såväl mataffärer som hälsokostbutiker; det är billigt och har många fördelar. Du behöver bara en matsked. Värm tills det smälter och tillsätt några droppar olivolja. Denna blandning bör räcka i cirka tre dagar. Applicera den i massagerörelser för att uppnå bästa resultat.

3. Yoghurt och grönt te

Yoghurt är bra mot svullna ögon på morgonen

Använd denna huskur de dagar du vaknar med svullna ögon eller påsar under ögonen. Den är proppfull av antioxidanter och återfuktande komponenter. Bered en kopp grönt te med 1,25 dl vatten. Tillsätt två matskedar naturell yoghurt och blanda väl. Låt därefter krämen stå i kylskåpet tills den blivit kall. Applicera under ögonen för att behandla påsar och svullnad.

4. Gurka och vaselin

Gurka är återfuktande

Dessa två ingredienser har du förmodligen redan hemma: gurkor och vaselin. Båda fungerar återfuktande för att tona och förnya huden så den ser frisk ut. Så hur använder du dem? Finhacka två gurkskivor. Därefter mosar du gurkan i vaselin med hjälp av en gaffel tills du får en fin pasta. Ställ krämen i kylskåpet i några minuter tills den kallnar.

Använd på morgonen eller innan sänggåendet i ungefär tio minuter och du kommer märka en enorm skillnad. De där påsarna under ögonen kommer försvinna och dina rynkor kommer bli mindre märkbara.

5. Rosenvatten och yoghurt

Rosenvatten gör huden blir mer elastisk

Rosenvatten är lätt att få tag på. Du kan hitta en bra kvalitetsprodukt i närmaste hälsokostbutik och den bör inte vara alltför dyr. Rosenvatten har många användbara egenskaper, inklusive några underbara fördelar för området runt ögonen. Blanda cirka tre droppar med två matskedar yoghurt. När du applicerar denna kräm runt dina ögon hjälper du blodflödet i området, vilket innebär att din hud blir mer elastisk och tonad.

Tveka inte att prova någon av dessa huskurer för att få vackra ögon.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.