5 enkla städtips för den som inte gillar att städa

För personer som inte gillar att städa, kan det vara en bra lösning att dela upp uppgifterna i mindre doser. Du kan använda dessa enkla städtips som hjälp!
5 enkla städtips för den som inte gillar att städa

Senaste uppdateringen: 04 mars, 2020

Att sortera, sopa, skrubba och städa hemma är inte precis en favoritaktivitet hos någon. Men vi måste alla ändå göra det. I den här artikeln ska vi ge dig några mycket användbara och enkla städtips som du bör känna till för att göra detta tråkiga arbete enklare.

Dessa städtips kommer att förenkla ditt liv, och de är enkla sysslor som inte ens är i närheten av att avsätta en hel eftermiddag till att städa. 

Om du är  typen som inte gillar att rengöra, fortsätt läsa. Du kommer se att genom att följa några av våra tips kan du göra stora förändringar.

Enkla städtips för den som inte gillar att städa

Om städning inte riktigt är din grej, kan du ha god hjälp av dessa städtips:

1. Använd tvättsvampar som passar för flera ytor

Genom att använda en tvättsvamp som kan rengöra olika ytor är det lättare att dagligen rengöra områden i till exempel kök och badrum. Efter att du till exempel diskat med den kan du också torka diskbänken och köksbordet med dem. Du behöver bara lägga ner någon minut för att göra köket skinande rent.

På samma sätt kan du också använda en liknande tvättsvamp när du kliver ut ur duschen. På grund av ångan är kranen och speglarna redan våta. Dra fördel av detta och gör badrummet glänsande.

Viktigt att tänka på är att denna produkt ska slängas i sophinken och aldrig i toaletten. Självklart bör du också tänka på att du inte ska rengöra badrummet och ett annat rum med samma tvättsvamp.

Vi har några enkla städtips

2. Enkla städtips för hemmet: ha mycket lagringsutrymme

Skåp, kistor, möbler och hyllor är idealiska för att ha ett välordnat hem. Dessutom är den stora fördelen att om du har allt på rätt plats, blir det enklare att komma åt att sopa, dammsuga, tvätta eller vaxa golv. Du behöver inte gå omkring och plocka upp och lyfta på saker överallt.

En liknande tips är att hålla alla ytor fria. Med detta menar vi bord, särskilt de som du ser direkt när du kommer hem eller när du sitter och jobbar.

Men om du har en del förvaringsutrymmen betyder inte detta att du ska samla på dig en massa saker. Gör dig av med allt du inte behöver. Dessa två enkla vanor kommer att skapa visuell ro och göra det enkelt och smidigt att städa.

3. Diska direkt efter maten

Det finns bara en sak som är värre än att diska: att diska mycket på en gång.

Undvik därför att ha berg av disk i köket genom att ägna några minuter efter varje måltid för att ställa saker i ordning. Det är en vana som kan ta några dagar att införliva.

Men tro oss: det kommer att göra dig lyckligare.

4. Gör en syssla per dag

Det finns alltid några minuter till övers för att göra något nyttigt.

I dessa lediga ögonblick, plocka upp kvasten utan att tänka, och sopa golvet. Du kan också snabbt damma av möblerna med en trasa. Således, genom att göra en liten sak varje dag, kommer ditt hem alltid att vara redo för gäster.

Självklart behöver du också ibland städa lite mer noggrant. Men när den tiden kommer, kommer du märka att många delar av huset redan är rena.

Städa ditt badrum

5. Att städa badrummet är viktigt

För badrummet, använd alla våra tips ovan. Låt inte en massa saker ligga överallt. Försök att städa lite varje dag. Som vi påpekade i det första tipset, kan du städa lite även när du står i duschen eller efter ett bad.

Detta rum är faktiskt ett av de ställen i huset som är viktigast att hålla rent. Anledningen är enkel: det är väldigt utsatt för smuts och bakterier, och du kan inte undvika att se det flera gånger om dagen. Som du kanske vet är det enklare att hålla det rent genom att städa lite i taget än att låta det gå en tid och städa allt på en gång.

Visst kan det finnas andra problem att ta itu med: rost, fläckar, smutsiga mattor, repor etc. Verkligheten är att vissa problem är oundvikliga, och vi måste ta itu med dem även om vi inte gillar det.

Du kan vara intresserad av: Tips för ett luktfritt badrum och kök

Dessa små enkla städtips kan dock göra din uppgift betydligt enklare. Börja sätta dem i praktiken och gläds åt resultaten!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.